Dingen die succesvolle ondernemers iedere dag doen

Dingen die succesvolle ondernemers iedere dag doen Wil jij een succesvolle onderneming? Wanneer je bedrijf niet zo goed loopt als je had gedacht, zijn er enkele zaken die je iedere dag kunt doen om je bedrijf te laten groeien. Dit geldt ook voor ZZP’ers! Dus… wat doen andere succesvolle ondernemers iedere dag? En hoe kun jij daarvan leren in je eigen bedrijf?

Succesvol ondernemen

Een succesvolle onderneming heb je niet zomaar. Het kost veel tijd en energie om een bedrijf te laten groeien. Dat is lang niet altijd even makkelijk, want je hebt veel discipline nodig om elke dag weer te strijden voor jouw onderneming. Wat doen succesvolle ondernemers iedere dag om hun bedrijf goed te laten lopen?

Begin de dag goed met ontbijt

De hele dag in de weer zijn kost enorm veel energie en daarom is het erg belangrijk om te beginnen met een goed een ontbijt. Het ontbijt wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je goed ontbijt, blijf je gedurende de dag geconcentreerder en houd je alles een stuk makkelijker vol.

Dagplanning maken

Een succesvolle ondernemer begint de dag met een duidelijke planning. De planning is realistisch en geeft houvast. Maak dus geen enorme to-do-lijsten die helemaal niet haalbaar zijn en vooral voor veel stress zorgen. Het beste is een planning waarbij je ook aangeeft hoeveel tijd je ergens voor hebt.

Succesvolle ondernemers nemen hun rust

Het klinkt misschien vreemd, maar een succesvolle ondernemer neemt gedurende de dag ook zijn of haar rust. Denk aan een korte pauze of een wandeling. Hierdoor maak je je hoofd weer leeg en voorkomt je dat je overspannen raakt. Ook kan een korte pauze zorgen voor nieuwe inspiratie.

Succesvolle ondernemers voorkomen afleidingen

Vooral ZZP’ers die vanuit huis werken, raken snel afgeleid. Succesvolle ondernemers zorgen er dagelijks voor dat de afleiding die ze krijgen minimaal is. Zo plannen ze bijvoorbeeld een speciaal tijdstip in waarop e-mails worden beantwoord. Op deze manier word je als ondernemer minder snel afgeleid door elke nieuwe mail die binnen komt. Ook kun je ervoor kiezen internet tijdelijk uit te schakelen, of om bepaalde websites die voor afleiding zorgen te blokkeren. Hier bestaat speciale software voor. Je kunt de genoemde websites dan pas weer bekijken als de tijd om is.

De zaak in de gaten houden

Succesvolle ondernemers hebben de zaak goed in de gaten. Ze zijn volledig op de hoogte van alle belangrijke dingen. Hoeveel nieuwe opdrachten zijn er? Zijn er problemen met bepaalde klanten? Hoe zit het met de financiën? Door op de hoogte te zijn, kun je sneller reageren wanneer er iets misgaat.

Contact met klanten onderhouden

Wil jij een succesvolle ondernemer zijn? Onderhoud dan het contact met je klanten. De meeste ondernemers zijn hier dagelijks mee bezig. Een klant wil serieus worden genomen. Daarnaast zorgt goed contact met je klanten voor nieuwe opdrachten en verkopen.

Ondernemen en dankbaar zijn

Veel succesvolle ondernemers nemen iedere dag even de tijd om dankbaar te zijn voor de dingen die ze hebben bereikt. De nieuwe klanten, de opdrachten of wellicht iets heel anders. Door écht te genieten van je onderneming, is het makkelijker met tegenslagen om te gaan. Focus je dus vooral op de dingen die wel goed gaan in het bedrijf en laat je hierdoor motiveren.

Opgeruimd bureau

Zorg aan het einde van de dag voor een opgeruimd bureau. Ruim pennen, papieren en andere zooi op. Zorg dat er geen afwas staat en laat alles netjes achter. Eventueel kun je wat memo’s ophangen voor de volgende dag. Een opgeruimd bureau zorgt voor een frisse start van de nieuwe dag. Zo ga je veel gemotiveerder aan het werk.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
7 kenmerken van succes7 kenmerken van succesHet ondernemen van grote stappen die tot uitzonderlijke resultaten leiden, begint met specifieke mentale en fysieke acti…
Wat hebben succesvolle mensen gemeen?We willen allemaal succesvol zijn. Wat blijkt na jaren van het bestuderen van succesvolle mensen, dat succesvolle mensen…
Duurzaam ondernemen als verdienmodelDuurzaam ondernemen als verdienmodelTen onrechte denken veel ondernemers dat duurzaam ondernemen per definitie gepaard gaat met hogere kosten en lasten. Vre…
Zelfstandig ondernemen naast een baanZelfstandig ondernemen naast een baanDe meeste startende zelfstandig ondernemers hebben moeite om rond te komen van de inkomsten uit de onderneming. In eerst…

Hoe werkt een flitsfaillissementHoe werkt een flitsfaillissementBij een flitsfaillissement kan een bedrijf dat failliet gaat een snelle doorstart maken. Bij een flitsfaillissement is e…
Een ondernemingsplan schrijvenUit verschillende studies is gebleken dat ondernemers die vooraf een ondernemingsplan schrijven een grotere kans van sla…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.