Wat hebben succesvolle mensen gemeen?

We willen allemaal succesvol zijn. Wat blijkt na jaren van het bestuderen van succesvolle mensen, dat succesvolle mensen bepaalde eigenschappen hebben die er voor zorgt dat ze succesvol zijn geworden.

Plannen

Succesvolle mensen plannen veel. Ze plannen om te beginnen hun hele dag. Dit biedt ze enkele voordelen. Als eerst zorgt het voor rust in het hoofd, je hoeft immers niet de gehele tijd te bedenken wat je ook weer moest doen. Ten tweede geeft een planning je een goede houvast om de bepaalde taken uit te voeren. Je werkt ze namelijk een voor een af. Er zijn veel verschillende manieren om een planning te maken. Je kan via de computer een agenda downloaden en dergelijke. Er is een manier die nog beter werkt. Koop een simpel schoolschrift, en noteer hier elke avond voordat je gaat slapen wat je de volgende dag gaat doen. Het is belangrijk dat je dit voor het slapen doet. Want op deze manier denk je er tijdens je slaap hoe je de taken het beste kan voltooien en in welke volgorde.

Lezen boeken

Succesvolle mensen besteden veel aandacht aan het lezen van vak boeken. Dit is voor hen een manier om bij de tijd te blijven, en om nieuwe technieken te leren die ze kunnen toepassen. Je kan beginnen door elke dag minstens een half uur te besteden aan het lezen in boeken. Op deze manier lees je ongeveer een boek per week, en vijftig per jaar. Het mooie hieraan is dat je voor een gemiddelde diploma aan de universiteit vijftig boeken moet lezen. Door elke dag een boek te lezen geef je jezelf elk jaar een diploma cadeau, bedenk eens hoeveel kennis je dan opdoet als je dit voor tien jaar volhoudt.

Onderhouden een netwerk

In je eentje kan je niet veel voor elkaar krijgen. Succesvolle mensen begrijpen dit. Daarom grijpen ze alle kansen die ze krijgen om hun netwerk te onderhouden, en waar kan uit te breiden. Ze bezoeken meerdere netwerk beurzen per jaar om zo hun bestaande netwerk uit te breiden. Aan uitbreiding heb je niets als je aan de andere kant weer mensen kwijtraakt binnen je netwerk. Daarom is het ook zaak om de bestaande contacten niet te vergeten. Ze gaan bij hen langs, sturen ze een kaartje en gaan bij ze eten. Puur en alleen om het netwerk instant te houden.

Durven te falen

De gemiddelde ondernemer faalt eerst drie keer voordat hij/zij succes behaalt. Als je vanaf het begin al bang bent om te falen, is het niet slim om te gaan ondernemen. Succesvolle mensen zien falen echter als iets positiefs dan als iets negatiefs. Elke keer dat je faalt, weet je hoe je het de volgende keer beter kan aanpakken. Ze zeggen niet voor niets faal voorwaarts. Elke mislukking zij het nog zon kleine leert je weer net iets meer van het ondernemen. Het is ook slim om mislukkingen in de zakenwereld ook in te gaten te houden. Op deze manier kan je zonder te falen weer iets leren over het ondernemen.

Werken hard

Geen een onderneming is in een dag gebouwd. Er gaan soms jaren van hard werken aan vooraf voordat het een succes wordt. Al die tijd moet je als ondernemer net zo hard en enthousiast werken alsof het je eerste dag is. Ieder moment van zwakte is voor de concurrent een perfecte mogelijkheid om je voorbij te streven. Dit is iets wat je ten alle tijden moet voorkomen. Daarom werken de meeste ondernemers niet veertig uur per week. De meeste werken 80 uur per week. En het duurt dan nog flink wat tijd voordat ze succes behalen.

Hebben een doel voor ogen

Alle succesvolle mensen hebben een doel voor ogen. Het hebben van een doel is ontzettend belangrijk. Zonder doel heb je namelijk geen idee waar je naar toe wilt werken. Een goed ondernemers doel is meestal als volgt geformuleerd. Het moet specifiek, meetbaar, ambitieus, realistisch en tijd begrenst zijn. Als je een doel kan formuleren wat aan deze bovenstaande eisen voldoen ben je al een heel eind. Het is dan zaak om op papier te krijgen hoe je het doel gaat behalen.
© 2014 - 2024 Mrpromoteboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
7 kenmerken van succes7 kenmerken van succesHet ondernemen van grote stappen die tot uitzonderlijke resultaten leiden, begint met specifieke mentale en fysieke acti…
7 overtuigingen naar succes7 overtuigingen naar succesSuccesvol zijn, wie wil dat niet? Soms komen we echter niet vooruit, lijkt het of we de kracht missen. Welk vermogen kun…
Germaanse cultuur op zakelijk niveauOm duidelijkheid te krijgen zijn alle bevindingen over de Germaanse cultuur op zakelijk niveau in grote lijnen beschreve…
Succes? Wat je nodig hebt om succesvol te zijnSucces? Wat je nodig hebt om succesvol te zijnVele mensen dromen van succes maar zullen nooit succesvol worden in hun leven. Wat hebben zij niet wat succesvolle mense…

Veranderingen binnen een organisatieVeranderingen binnen een organisatieVeranderingen doorvoeren binnen een organisatie gaat niet altijd van een leien dakje. Niet alle medewerkers zijn er van…
Werken met extreme hitte of koudeWerken met extreme hitte of koudeHet weer in Nederland is zeer veranderlijk. Het ene moment schijnt de zon en enkele ogenblikken later valt de regen met…
Mrpromoteboy (40 artikelen)
Gepubliceerd: 16-01-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.