7 kenmerken van succes

7 kenmerken van succes Het ondernemen van grote stappen die tot uitzonderlijke resultaten leiden, begint met specifieke mentale en fysieke acties. Stappen ondernemen om succes te verkrijgen vereist inspanning. Door mentale en fysieke activiteiten te veranderen, kunnen gedragingen veranderen. Om gewenste resultaten te behalen manipuleren succesvolle mensen gedrag. Voorwaarde is de gewenste uitkomst (succes) te kennen en om vervolgens actie te ondernemen. Zonder actie komen dromen naar succes nooit uit.

Passie

Een kenmerk van succesvolle mensen is: passie! Wie met passie leeft en werkt, ervaart een stimulerende doelstelling die hen vooruit duwt om meer te doen, groter te groeien en meer te worden. Passie is de brandstof voor succesvolle mensen.

Overtuiging

Een tweede kenmerk van succesvolle mensen is: overtuiging! De overtuigingkracht van succesvolle mensen brengt hen precies daar waar ze willen zijn: aan de top. Welke overtuigingen nodig zijn om succesvol te zijn is te lezen in het volgende artikel: 7 overtuigen naar succes.

Strategie

Een derde kenmerk van succesvolle mensen is: strategie. Het is de strategie die nodig is om de top te bereiken. Wat heb je nodig om te top te bereiken? Wat moet je leren om de top te bereiken? Met wie moet je netwerken om de top te bereiken? Wat moet je doen om de top te bereiken? Als de strategie uitgestippeld is, de weg naar de top, moeten deze middelen effectief en efficiënt gebruikt worden. Je kunt een kamer betreden door een deur te breken of door de sleutel van de deur te gebruiken. Vind de sleutel en gebruik hem!

Heldere waarden

Een vierde kenmerk van succesvolle mensen is: heldere waarden. Wat is belangrijk in jouw leven? Echt belangrijk? Succesvolle mensen bezitten een helder fundamenteel bewustzijn over wat van wezenlijk belang is. Begrip voor waarden, weten wat goed of slecht voor je is, is een van de meest belovende sleutels naar succes.

Energie

Een vijfde kenmerk van succesvolle mensen is: energie! Succesvolle mensen barsten van de energie. Succesvolle mensen leven krachtig en vol energie. Zij grijpen iedere kans die zich aandient en vormen kansen. Zij leven alsof ze bezeten zijn van mogelijkheden. Hiervoor is fysieke vitaliteit voor nodig: dat je lichaam je ruim voldoende energie geeft om succesvol te worden, te zijn en te blijven. Een lichaam dat niet barst van de energie omdat het fysiek niet in staat is om energievol te zijn, zal geen succes kennen.Fysieke energie maakt het beste in je los en door fysieke energie:
  • Kan je leven en werken met passie,
  • Leven en werken met overtuigingen,
  • Strategie toepassen om succesvol te worden en
  • Heldere waarden in het werk en leven in te voegen.

Vermogen tot het aangaan van relaties

Een zesde kenmerk van succesvolle mensen is: het vermogen tot het aangaan van relaties. Vrijwel iedereen die succesvol is heeft het vermogen om met anderen relaties aan te gaan, die uiteenlopende achtergronden en overtuigingen kunnen hebben. Succesvolle mensen hebben vele bondgenoten.

Communicatief meesterschap

Een zevende kenmerk van succesvolle mensen is: communicatief meesterschap. Hoe wij met anderen en met onszelf communiceren bepaalt de kwaliteit van ons leven. Succesvolle mensen hebben geleerd iedere uitdaging aan te gaan en om te vormen tot iets positiefs of er van te leren. Iedere uitdaging wordt door succesvolle mensen omgezet tot een succesvolle verandering. Falen komt in hun woordenboek niet voor.

Succesvolle mensen

Succesvolle mensen bezitten stuk voor stuk bovenstaande kenmerken. Zij bezitten deze kenmerken door effectief te handelen, dwz: “al doende leert men,” en “je leert met vallen en opstaan.” Mensen die niet tot handelen overgaan, geen stappen durven te ondernemen, kunnen niet succesvol worden. Door talloze aanpassingen en heraanpassingen te maken tijdens de weg naar de top, hebben succesvolle mensen bereikt wat ze wilden bereiken.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
7 overtuigingen naar succes7 overtuigingen naar succesSuccesvol zijn, wie wil dat niet? Soms komen we echter niet vooruit, lijkt het of we de kracht missen. Welk vermogen kun…
Duurzaam ondernemen als verdienmodelDuurzaam ondernemen als verdienmodelTen onrechte denken veel ondernemers dat duurzaam ondernemen per definitie gepaard gaat met hogere kosten en lasten. Vre…
Je moet veranderen, maar je kan het nietJe moet veranderen, maar je kan het nietVerlang jij naar een verandering in je leven? Waarom onderneemt iemand geen actie om iets te veranderen in zijn leven, t…
Overwin je angst voor succesSucces kan iedereen krijgen, maar er zijn genoeg angsten die mensen er van weerhouden om actie te ondernemen en daadwerk…
Goed voorbereid op sollicitatiegesprekIedereen krijgt in zijn leven te maken met solliciteren, vaak gaat er eerst een brief aan voor af en daarna volgt als u…
Bronnen en referenties
  • http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/50790-maak-je-droom-werkelijkheid.html
  • http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/recensies/22341-succes-voor-het-oprapen-anthony-robbins-boekbespreking.html
  • http://zakelijk.infonu.nl/diversen/72320-7-overtuigingen-naar-succes.html
  • Anthony Robbins – Je ongekende vermogens - NLP de weg van excellentie – Servire, Kosmos 2010 Utrecht/Antwerpen
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 18-05-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.