Banen

Solliciteren: Let op voor deze 10 valkuilen in uw cv!
Een eerste indruk kan je maar eenmaal maken. Ondanks deze wijsheid slagen veel mensen erin om zichzelf via hun curriculum vitae meteen buiten spel te zetten in een sollicitatieprocedure. Het is een ra…
Solliciteren: Het curriculum vitae
Het curriculum vitae is hét belangrijkste document bij uitstek bij een sollicitatie. Bij een reguliere sollicitatie wordt het cv, zoals het afgekort wordt, vergezeld met een sollicitatiebrief. Beide…
Solliciteren: Hoe beginnen aan een cv?
Een overtuigend curriculum vitae opstellen. Hoe begin ik aan dit belangrijke document? Pas met trots je diploma behaald en klaar voor het echte werk? Dan is het tijd om je cv op te stellen! Indien je…
Solliciteren: De voorbereiding!
Solliciteren, het klinkt misschien heel eenvoudig maar in de praktijk worden we geconfronteerd met een totaal ander beeld. Massa’s kandidaten die opduiken voor die ene functie die jij net op het oog…
Beroep onder de loep: minister
Minister worden, salaris, opleding: De meeste ministers zitten al jaren in de politiek en zijn klein begonnen. Een minister moet allereerst lid zijn van een politiek partij in de tweede kamer. Onkoste…
Het sollicitatiegesprek: wat mag worden gevraagd en wat niet
Soms worden tijdens een sollicitatiegesprek allerlei persoonlijke vragen gesteld. Het is goed om te weten dat dit helemaal niet mag en dat een sollicitant daar geen antwoord op hoeft te geven. Welke v…
Reorganisatie overleven? Toon je capaciteiten en je waarde
Het is niet nodig en ook niet verstandig om over je prestaties te veel op te scheppen op je werk. Maar al te bescheiden zijn werkt ook niet in je voordeel. In het belang van jezelf is het wel degelijk…
Basishulp bij solliciteren
Men begint weer te geloven in de economie en dat brengt meteen met zich mee dat er meer vacatures op de markt komen. Vacatures waar die grote groep werklozen of jobhoppers allemaal op in gaan en wat m…Hoe verloopt een sollicitatieprocedure?
Een sollicitatieprocedure duurt meestal langer dan vooraf ingeschat. De werkgevers nemen vaak meer tijd dan strikt noodzakelijk. Een sollicitatieprocedure duurt vaak meerdere maanden.Wat verdient een raadslid?
Een raadslid zijn is geen volledige baan. De verdiensten zijn gebaseerd op het aantal uren dat het werk waarschijnlijk zal vergen. Het aantal uren dat iemand kwijt is aan zijn functie als raadslid is…Werknemers met een tijdelijk contract zijn beter uit
Werkgevers die mensen moeten ontslaan zullen eerst de tijdelijke contracten beëindigen. Echter een tijdelijk contract is in veel gevallen niet zomaar op te zeggen. Indien er geen tussentijds opzegbed…
Is jobhoppen verstandig voor uw carriere?
Een andere baan kan zeer uitdagend zijn en uw carriere vooruit helpen, maar het kan ook een nadeel zijn dat u vaak wisselt van werkgever.Moet ik met vorst of bij extreme warmte werken?
Bij extreme weersomstandigheden valt het vaak niet mee om de gebruikelijke werkzaamheden te verrichten. Indien de weersomstandigheden zorgen voor schade voor uw gezondheid, hebt u het recht om te weig…Niet eerder stoppen met werken, maar minder werken
De werknemers moeten tegenwoordig doorwerken tot 67 jaar. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de laatste jaren minder te gaan werken, of juist een minder stressvolle baan te aanvaarden.Op een slimme manier solliciteren
Om een baan te kunnen bemachtigen, moet u eerst de sollicitatieprocedure doorlopen. In veel gevallen zult u één van de tientallen of zelfs honderden sollicitanten zijn. Door op een slimme manier te…
Solliciteren: Hoe voer je een sollicitatiegesprek?
Solliciteren is eigenlijk het verkopen van jezelf. Gedurende het sollicitatiegesprek probeer je je goede kanten zo goed mogelijk te belichten. Om je potentiële werkgever zo goed mogelijk te overtuige…
Minder werken mogelijk door besparingen
Ouders met jonge kinderen moeten vaak schipperen om werk en privé met elkaar te kunnen combineren. Ze willen werken, maar de kinderen moet daardoor niet een te groot hinder ondervinden. Om het financ…
Nachtdienst draaien: niet gezond voor de mens
Nachtdienst draaien is niet echt gezond. Het kan in sommige beroepsgroepen niet anders dan dat ook ’s nachts mensen aan het werk zijn. Maar gezond is het draaien van een nachtdienst allerminst. Mens…
Verpleegkundige uit BIG-register bij te weinig werkuren
Januari 2009 werden alle op dat moment bevoegde apothekers, artsen, verpleegkundigen, verloskundigen en fysiotherapeuten nog eenmaal voor 5 jaar ingeschreven in het BIG-register. Als je per 1-1-2014 e…