Wijnegem Shopping Center: adres, openingstijden en parkeren

Wijnegem Shopping Center: adres, openingstijden en parkeren Wijnegem Shopping Center is één van de grootste winkelcentra van België met meer dan 250 winkels. Vanwege de gunstige ligging bij Antwerpen, diverse andere grote steden en nabij Nederland trekt het winkelcentrum elk jaar miljoenen bezoekers. Wijnegem Shopping Center wordt vooral bezocht door modeliefhebbers vanwege de aanwezigheid van de meeste grote modeketens. Wil je ook graag het winkelcentrum bezoeken? Kom alles te weten over de openingsuren, het adres, de contactgegevens, de route per auto, parkeren en de bereikbaar per openbaar vervoer.

Inhoud


Wijnegem Shopping Center

Het Belgische Wijnegem is vooral bekend vanwege het Wijnegem Shopping Center. Wijnegem Shopping Center is sinds 1993 nabij de stad Antwerpen gelegen. Met 250 winkels en tienduizenden vierkante meters winkeloppervlakte verdeeld over twee verdiepingen is er genoeg te beleven. Er zijn allerlei soorten winkels, maar vooral de modewinkels zijn talrijk aanwezig. Grote modemerken als H&M, Zara, Ici Paris, Levi’s, Mexx, enzovoorts zijn vertegenwoordigd. Elk jaar wordt het winkelcentrum bezocht door circa tien miljoen bezoekers. Naast de vele winkels zijn er ook verschillende eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Ook beschikt het winkelcentrum over een Babycorner speciaal voor moeders met baby's. De Babycorner is voorzien van onder andere verzorgingskussens en zetels waar borstvoeding kan worden gegeven.

Adres en contactgegevens

De adres- en contactgegevens van Wijnegem Shopping Center zijn als volgt:
 • Adres: Turnhoutsebaan 5, 2110 Wijnegem België
 • E-mailadres: info@wijnegemshoppingcenter.be
 • Telefoonnummer algemeen: +32(0)33501444
 • Telefoonnummer buiten openingsuren: +32(0)22635266

Ligging Wijnegem Shopping CenterRoute en bereikbaarheid

Wijnegem Shopping Center is goed bereikbaar op meerdere manieren.

Auto en parkeren

Het winkelcomplex is nabij de snelweg E34-E313 gelegen, dit is de snelweg tussen Antwerpen en Hasselt/Luik/Eindhoven. Wanneer je niet uit de richting van één van deze steden komt, maar vanuit een andere richting (bijvoorbeeld Gent, Breda en Brussel) kan de E34-E313 worden bereikt via de Antwerpse Ring. Op de E34-E313 moet afslag 18 (Wommelgem-Wijnegem) worden genomen, waarna de weg richting Wijnegem moet worden gevolgd. Na circa 1 kilometer ligt Wijnegem Shopping Center aan de rechterzijde. Bij het winkelcentrum kan je parkeren op één van de 5000 gratis parkeerplaatsen. Deze gratis parkeerplaatsen zijn verdeeld over de dakparking (1500 parkeerplaatsen), een parkeergarage (2000 parkeerplaatsen) en 1500 parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum.

Openbaar vervoer

Treinreizigers kunnen Wijnegem Shopping Center bereiken via het treinstation Antwerpen Centraal. Vanuit dit treinstation kan vervolgens buslijn 410, 411 of 412 of tramlijn 5 of 10 worden genomen. Direct voor de ingang van het winkelcentrum, aan de Turnhoutsebaan, zijn de bushalte en tramhalte ‘Wijnegem Shopping Center’ gelegen.

Openingsuren

De openingsuren van Wijnegem Shopping Center zijn:
 • Maandag: 09.00 - 20.00 uur
 • Dinsdag: 09.00 - 20.00 uur
 • Woensdag: 09.00 - 20.00 uur
 • Donderdag: 09.00 - 20.00 uur
 • Vrijdag: 09.00 - 21.00 uur
 • Zaterdag: 09.00 - 20.00 uur
 • Zondag: gesloten

Het winkelcentrum is normaliter op zondag dus gesloten. Ieder jaar zijn er circa een zestal koopzondagen.

Openingsuren informatiebalie

De informatiebalie is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur, op vrijdag is deze geopend van 10.00 tot 21.00 uur

Sluiting Belgische feestdagen

Wijnegem Shopping Center is gesloten op de Belgische feestdagen, te weten Nieuwjaarsdag (1 januari), Eerste en Tweede Paasdag, Dag van de Arbeid (1 mei), Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, de Nationale Feestdag (21 juli), Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (15 augustus), Allerheiligen (1 november), Wapenstilstandsdag (11 november) en Eerste Kerstdag.

Kortingen

Er zijn mogelijkheden om aanzienlijk te besparen op je aankopen bij Wijnegem Shopping Center. Onderstaand volgen enkele voorbeelden.

Lidmaatschap Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center heeft de WIJ-club in het leven geroepen waarvoor je jezelf kunt inschrijven. Als WIJ-lid wordt je continu op de hoogte gehouden over nieuwe winkels en profiteer je van diverse kortingsacties. Inschrijven is mogelijk door het invullen van het inschrijfformulier op wijnegemshoppingcenter.be/word_lid.php.

Solden

Voor modeliefhebbers is het interessant om te shoppen tijdens de uitverkoop, oftewel de solden. Tijdens de solden worden de mode artikelen met grote kortingen verkocht. In België zijn de datums voor de uitverkoop vastgelegd. Tweemaal per jaar is het solden bij Wijnegem Shopping Center, eenmaal in de winter en eenmaal in de zomer. De wintersolden vinden plaats van 3 tot en met 31 januari, de zomersolden van 1 tot en met 31 juli.

Werken bij Wijnegem Shopping Center

Om 250 winkels draaiende te houden zijn er vele honderden werknemers benodigd. Elke winkel is eigendom van een grote modeketen en de modeketens verzorgen zelf de invulling van de vacatures. Wijnegem Shopping Center bundelt alle vacatures op de eigen website.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Libelle Zomerweek, wat is er te doen?Libelle Zomerweek, wat is er te doen?In 1996 vond de eerste editie van de Libelle zomerweek plaats en sindsdien is dit een jaarlijks evenement. De locatie is…
Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVOHet nieuwe hoofdkwartier van de NAVODe Noord-Atlantische VerdragsOrganisatie - NAVO - bouwt tegen 2015 een gigantisch nieuw hoofdkwartier in Brussel. Op één…
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Lief! Waar te koop? Lief! winkels en overige verkooppuntenLief! Lifestyle is bekend vanwege de vrolijke en kleurrijke baby- en kinderartikelen. De producten van Lief! zijn te koo…

Zakelijke email-etiquetteOndanks alle moderne communicatietechnieken zoals WhatsApp en Instant Messenger vindt de meeste zakelijke correspondenti…
Wat is Alibaba.com?Het doel van de Alibaba Group is om Chinese producenten handel te laten drijven met overzeese afnemers. Hiervoor hebben…
Bronnen en referenties
 • www.wijnegemshoppingcenter.be
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 11-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Zakelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.