Maasmechelen Village: adres, openingsuren en parkeren

Maasmechelen Village: adres, openingsuren en parkeren In het Belgische Maasmechelen is het outletcenter Maasmechelen Village gelegen. Met ruim 100 winkels en vele grote modemerken behoort het tot de beste en grootste outlets van de Benelux. Omdat Maasmechelen Village een outletcenter is wordt de mode met tientallen procenten korting verkocht. Hierdoor wordt het voor je portemonnee een stuk prettiger shoppen. Wanneer je meer wilt weten over Maasmechelen Village moet je zeker even verder lezen. Naast informatie over de winkels en merken kom je ook alles te weten over de route per auto, waar je kunt parkeren, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de openingsuren en de adres- en contactgegevens.

Inhoud


Maasmechelen Village

In het Belgische Maasmechelen is sinds 2001 één van de grootste outletcentra van de Benelux gesitueerd, namelijk Maasmechelen Village. Wereldberoemde modemerken bieden in dit outletcenter mode artikelen aan met kortingen tot circa 60%. Er zijn meer dan 100 merkwinkels verdeeld over bijna 20.000 vierkante meter winkeloppervlakte. Tot de aanwezige merken behoren onder andere Bjorn Borg, Calvin Klein, Diesel, Levi's, Mexx, Nike, United Colors of Benetton en Versace. Jaarlijks wordt de outlet bezocht door circa drie miljoen bezoekers. Maasmechelen Village maakt onderdeel uit van de keten Value Retail, deze keten baat binnen Europa nog meer outletcenters uit.

Adres en contactgegevens

Maasmechelen is ten oosten van de Belgische steden Hasselt en Genk gelegen. De adres- en contactgegevens van Maasmechelen Village zijn als volgt:
  • Adres: Zetellaan 100, 3630 Maasmechelen België
  • E-mailadres: info@maasmechelenvillage.com
  • Telefoonnummer algemeen: +32(0)89774000
  • Gratis informatienummer (België): 0800-40236
  • Gratis informatienummer (Nederland): 0800-0204651
  • Gratis informatienummer (Duitsland): 0800-1011771

Ligging Maasmechelen VillageRoute en bereikbaarheid

Maasmechelen Village is bereikbaar via zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanwege de ligging nabij de Nederlandse grens is het shopping center ook prima bereikbaar vanuit Nederlands Limburg en zelfs Duitsland.

Auto en parkeren

Nabij het winkelcentrum zijn meerdere doorgaande wegen gelegen zoals de snelweg E314. De outlet is bereikbaar via de N75 en N78. Volg de bewegwijzering richting Maasmechelen Village. Direct bij de winkels kan geparkeerd worden op één van de 1.600 parkeerplaatsen. Parkeren is overigens geheel gratis waardoor je na een dag winkelen niet wordt geconfronteerd met hoge uitrijkosten. Wanneer je een bezoeker bent uit Nederland is het verstandig om voordat je terugrijdt naar Nederland te tanken in België. De brandstof in België is aanzienlijk voordeliger dan in Nederland.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de outlet een stuk moeilijk te bereiken. Wanneer je met het openbaar vervoer reist is de trein in combinatie met de bus de meest geschikte optie. Vanaf de treinstations Genk en Hasselt rijdt buslijn 45 je naar Maasmechelen Village. Er vertrekt elk uur een bus en de busreis duurt bijna 1 uur. Uitstappen kan bij bushalte ‘Eisden Maasmechelen Village’. Deze bushalte is direct voor de ingang gelegen.

Openingsuren

De gangbare openingsuren van Maasmechelen Village zijn:
Maandag: 10.00 - 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 - 18.00 uur
Woensdag: 10.00 - 18.00 uur
Donderdag: 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 19.00 uur
Zondag: 10.00 - 19.00 uur

De outlet is dus op zondagen gewoon geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Sluitingen Feestdagen

Op Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) is Maasmechelen Village gesloten. Op Kerstavond (24 december) en Oudjaarsdag (31 december) gelden beperktere openingsuren, de outlet sluit dan namelijk om 16.00 uur.

Eten en drinken

Van een lange dag shoppen krijg je honger en dorst. Om de innerlijke mens te verzorgen zijn er binnen het outletcenter van Maasmechelen Village voldoende mogelijkheden. Behalve de vele modewinkels zijn er ook circa tien eet- en drinkgelegenheden zodat er voor ieder wat wils is.

Maasmechelen Village Gift Card

Maasmechelen Village heeft een eigen Gift Card in het leven geroepen. De cadeaubon kan worden besteed bij één van de deelnemende winkels van het outletcenter. De Gift Card kan worden gekocht bij de informatiebalie in het outletcenter of via maasmechelenvillage.com/giftcard. De waarde van de cadeaubon is vrij te kiezen en ligt tussen de € 5,- en € 300,-. De waarde van de Gift Card is geschreven op de kaart en twaalf maanden geldig.

Werken en vacatures

Bij de circa honderd winkels werken een veelvoud aan medewerkers. Al deze winkels zoeken regelmatig nieuwe werknemers. Maasmechelen Village bundelt alle vacatures van de verschillende winkels op een eigen vacatureportaal. Wanneer het je interessant lijkt om te werken in een modewinkel is het vacatureportaal van Maasmechelen Village de aangewezen plaats om rond te kijken.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Outlet shoppen; wat is het en waar doe je het?Outlet shoppen; wat is het en waar doe je het?De term komt vaak voorbij in glossies en magazines, maar wat is het nou precies? En vooral, waar kan het? Het blijkt een…
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Nieuwjaarsbrieven in VlaanderenNieuwjaarsbrieven in VlaanderenOp 1 januari, bij de start van een nieuw jaar, worden traditioneel in Vlaanderen nieuwjaarsbrieven voorgelezen. In Neder…
Lijst met interim- of uitzendkantoren in België (Vlaanderen)Lijst met interim- of uitzendkantoren in België (Vlaanderen)Ontdek de lijst met interim- of uitzendkantoren in België. Werk zoeken is vandaag de dag niet meer zo evident. Interimka…

Zara webshop: online Zara mode kopenZara webshop: online Zara mode kopenDe modeketen Zara heeft naast tientallen winkels in Nederland en België ook een eigen webwinkel waar online de producten…
Bronnen en referenties
  • www.maasmechelenvillage.com
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 12-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.