CentrO Oberhausen: adres, openingstijden en parkeren

Niet ver over de Duitse grens is het shopping center CentrO Oberhausen gelegen. Met honderden winkels, tienduizenden vierkante meters winkeloppervlakte en tientallen bekende (mode)merken behoort dit winkelcentrum tot de groten van heel Europa. Het mag dan ook geen wonder heten dat elk jaar circa 23 miljoen personen CentrO Oberhausen bezoeken. Om je bezoek aan CentrO te vereenvoudigen zijn alle relevante informatie zoals adres- en contactgegevens, de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, parkeren en openingstijden.

Inhoud


CentrO Oberhausen

Het shopping center CentrO Oberhausen is één van de grootste winkel- en vrijetijdscentra van Europa. Met meer dan 220 winkels, circa 120.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte en tal van eetgelegenheden is er genoeg te zien en beleven. De opening van CentrO vond plaats in 1996. Tegenwoordig wordt het winkelcentrum elk jaar door ruim twintig miljoen bezoekers bezocht. Door de gunstige ligging bezoeken ook veel Nederlanders en Belgen het shopping center. Bekende merken met een eigen winkel zijn onder andere Adidas, Apple, Bershka, Diesel, Esprit, G-Star Raw, H&M, Levi's, Mango, Replay en Zara. Het winkelcentrum bestaat niet alleen uit mode- en kledingwinkels. Zo zijn er bijvoorbeeld ook opticiens, juweliers, winkels gespecialiseerd in babyartikelen, computers, elektronica en sport, enzovoorts. Eventueel kan een bezoek aan het shoppingcenter gecombineerd worden met een overnachting in één van de nabijgelegen hotels. Een zeer grote publiekstrekker is de jaarlijkse kerstmarkt wanneer alles geheel in kerstsferen is gehuld.

Adres en contactgegevens

Het adres en het telefoonnummer van CentrO Oberhausen is als volgt:
  • Adres: Centroallee 1000, 46047 Oberhausen
  • Telefoonnummer: +49(0)2088280

Ligging CentrO Oberhausen



Route en bereikbaarheid

CentrO Oberhausen is op meerdere manieren goed bereikbaar.

Auto en parkeren

Afhankelijk van de richting waar je vandaan komt, is het vanaf de Nederlandse grens ongeveer 45 à 60 minuten rijden naar CentrO. Oberhausen is gelegen in het Ruhrgebied en is ontsloten via onder andere de snelwegen A2, A3, A40, A42 en A516. De autosnelweg A42 ligt direct naast het shopping center. Via de A42 is CentrO bereikbaar via afslag 11 (Oberhausen-Neue Mitte). Bij CentrO Oberhausen zijn 14.000 parkeerplaatsen aangelegd waar je gratis kunt parkeren. Onthoud wel goed waar je je auto hebt geparkeerd.

Openbaar vervoer

Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van treinstation Oberhausen Hauptbahnhof. Vervolgens kan met de tram (tramlijn 112) worden gereisd naar tramhalte Neue Mitte wat bij CentrO is gelegen. Ook zijn er verschillende buslijnen die het treinstation met het shopping center verbinden. Wie te voet van treinstation Oberhausen Hauptbahnhof naar CentrO wil gaan moet hier ongeveer 40 minuten voor uittrekken.

Openingstijden

Het shopping center CentrO heeft verschillende openingstijden.

Winkels

De winkels van CentrO in Oberhausen hebben de volgende openingstijden:
  • Maandag: 10.00 - 20.00 uur
  • Dinsdag: 10.00 - 20.00 uur
  • Woensdag: 10.00 - 20.00 uur
  • Donderdag: 10.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 - 20.00 uur
  • Zondag: gesloten

Promenade en Coca-Cola Oase

Het grootste deel van de eetgelegenheden aan de promenade openen om 11.00 uur en sluiten pas na 00.00 uur. De Coca-Cola Oase heeft afwijkende openingstijden:
  • Maandag tot en met donderdag en feest- en zondagen: 10.00 - 22.00 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 10.00 - 00.00 uur.

Overige sluitingsdagen

Naast de zondagen is CentrO Oberhausen ook gesloten op nieuwjaarsdag (1 januari), Goede Vrijdag (vrijdag voor Pasen), Tweede Paasdag, Dag van de Arbeid (1 mei), Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Sacramentsdag (tweede donderdag na Pinksteren), Dag van de Duitse Eenheid (3 oktober ), Allerheiligen (1 november ), Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december).

Tips

Diverse levensmiddelen, verzorgingsmiddelen en medicijnen zijn in Duitsland stukken voordeliger dan in Nederland.
Ga je met de auto naar CentrO? Vergeet dan niet om op de terugweg nog in Duitsland te tanken. Brandstof is in Duitsland aanzienlijk voordeliger dan in Nederland.

Werken

Spreek je Duits en heb je een passie voor mode? Bij CentrO zijn constant vele openstaande vacatures.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerstmarkt in OberhausenHet is een gezellige tijd. December. De kerstboom wordt van zolder afgehaald het huis wordt versierd, en we gaan gezelli…
Cuba - Citytrip HavanaHet Caribische eiland Cuba is alom bekend als tropisch paradijs waar de vakantieganger geniet van zonovergoten stranden,…
Praia da Pipa: ontstressen in BraziliëPraia da Pipa: ontstressen in BraziliëPraia da Pipa is een populaire badplaats in de noordoostelijk regio van Brazilië, gelegen ten zuiden van provinciehoofds…
Pretparken in Nordrhein Westfalen DuitslandPretparken en attractieparken zijn in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Veel van die parken zijn v…
Nike Factory Store: adressen en openingsuren BelgiëKoop je graag Nike producten om te sporten? Bezoek dan één van de Nike Factory Stores die België rijk is. Deze winkels s…
Bronnen en referenties
  • www.centro.de
Reacties

Timmer, 23-11-2016
Normaal zijn de winkels op zondag dicht, zijn er speciale koopzondagen nu er een kerstmarkt is? Reactie infoteur, 05-12-2016
Niet iedere zondag, maar CentrO organiseert inderdaad koopzondagen (o.a. 18 december)

Gerard, 18-03-2016
Zijn er nog extra koopzondagen voor de Pasen? Reactie infoteur, 21-03-2016
Hier vind u informatie over de koopzondagen:
http://www.centro.de/services/oeffnungszeiten.html

Ronald, 16-12-2015
Geachte,
Heb ik een milieusticker nodig om het winkelcentrum te kunnen bezoeken?
Met een vriendelijke groet,
Ronald. Reactie infoteur, 21-12-2015
Hier vindt u alle informatie: http://www.centro.de/services/umweltzone.html
Als u hier niet mee uit de voeten kunt raad ik u aan contact op te nemen met CentrO zelf.
Deze website maakt namelijk geen onderdeel uit van CentrO

Ali van Eck, 03-11-2015
Een vraag kan ik met mijn camper 6m lang en 3.30m hoog bij het centrO parkeren?
Hoor graag van U Reactie infoteur, 09-11-2015
Ik adviseer u om even te bellen met het telefoonnummer uit het artikel en daar uw vraag te stellen. Ik ben zelf namelijk niet werkzaam bij CentrO.

Klazien Naaktgeboren, 18-10-2015
Geachte,

Wij hebben een vraag over de koopzondagen in Centro Oberhousen.
Zijn de winkels op zondag open, met de Kerstmarkt?
Hoor graag van u

Met Vriendelijke Groet
Klazien Naaktgeboren Reactie infoteur, 20-10-2015
Beste Klazien,

In de kerstperiode zijn er inderdaad speciale koopzondagen in CentrO Oberhausen. De komende maanden zijn er koopzondagen op 8 november, 13 december en 3 januari.

Met vriendelijke groet

Verlinden Myriam, 10-07-2015
Vraagje, zijn er soms enkele zondagen open nu met de soldenperiode zoals bv nu zondag 12 juli? Reactie infoteur, 20-07-2015
Nee de eerste koopzondag is op 4 oktober 2015

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 11-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.