Bouwmarkt: Praxis

De Praxis is een bouwmarkt, met heel veel vestigingen in Nederland, zodat er bijna altijd wel een bij u in de buurt is. Volop keuze en een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Hieronder meer over de Praxis bouwmarkten.

De organisatie van Praxis

De oprichting van Praxis dateert van 1978 en Praxis is een bouwmarkt die tot de top behoort van de doe-het-zelf branche in Nederland, met in Nederland maar liefst een 140-tal vestigingen. Daarvan zijn 29 vestigingen Megastores die extreem groot zijn en waarvan er 11 zijn met een groot tuincentrum eraan gekoppeld.

Het hoofdkantoor is in Diemen gevestigd en er werken in totaal een 5000 werknemers. Praxis is een onderdeel van de doe-het-zelf tak van Maxeda, een groot concern, die in veel verschillende branches zaken doet.

Als missie heeft de Praxis: het gaan voor een tevreden klant. Dit wordt gerealiseerd door te zorgen voor een uitgebreid en actueel assortiment, gecombineerd met een vakkundig en klantvriendelijk personeel. Het personeel wordt geregeld bijgeschoold en komen de klanten dus niet alleen voor het grote assortiment, maar ook voor achtergrondinformatie en klusadviezen naar Praxis.

Het assortiment

Bij Praxis kunt u alles kopen en voor bijna elke klus. Door Praxis wordt ook aan uw portemonnee gedacht door een keuze te maken voor het voordeliger eigen merk ‘de Keuze van Praxis’ en voeren ze een aantal exclusieve huismerken zoals Sensys, Baseline en X-Kraft.

Het assortiment bestaat in grote lijnen uit:
 • verf en behang
 • vloeren
 • meubelen en verlichting
 • raamdecoratie
 • sanitair, tegels en keukens
 • tuin
 • bouwmaterialen en hout
 • gereedschap
 • elektra en klimaatbeheersing
 • promotie en seizoen

De folder en webwinkel

Bij Praxis kunt u online de folder bekijken. Dit is erg gemakkelijk en bespaart ook op het papier waar de folders van gemaakt worden. Dus ook als u een "nee"-stikker op uw brievenbus heeft, hoeft u toch geen aanbiedingen meer te missen. De folder is online prima te bekijken en het bladeren door de folder is erg simpel. U kunt u inschrijven voor de nieuwsbrief en krijgt dan elke week de nieuwste folder in uw mailbox. Ook is er een speciale tuin-folder op de website in te zien, met alle tuin-artikelen en planten. Deze catalogus bevat lente en zomer aanbiedingen.
Tevens is er een webfolder betreffende de Praxis- meubelen, ook online te bekijken.

In de webwinkel kunt u terecht voor veel van uw aankopen. (Voor de werkwijze kijkt u even op de website.)
Voor het verzendklaar maken, controleren, transporteren en bezorgen van uw bestelling betaalt u
een bijdrage in de verzendkosten:
 • tot 3 kilo € 4,95
 • tot 7 kilo € 6,95
 • tot 10 kilo € 7,95
 • 10 tot 16 kilo € 9,95
 • 16 tot 20 kilo € 12,95
 • 20 tot 26 kilo € 14,95
 • 26 tot 30 kilo € 16,95
 • bij verhuisartikelen, zending minder dan 25 kg € 7.50 en meer dan 25 kg € 12.50

De verzend- en handlingskosten worden niet per artikel berekend, maar over de gehele order.

De Klusservice

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van de Klusservice. Heeft u iets gekocht dat u zelf niet kunt monteren of plaatsen, dan kunt u samen met Casius, een onafhankelijk van Praxis zelfstandig opererende onderneming met een netwerk van 900 gespecialiseerde bedrijven door het hele land de klus klaren.
Er is een keuze uit de onderstaande diensten:
 • een installatiedienst.
 • een offertedienst.
Op een aanmeldingsformulier geeft u aan waar u hulp bij nodig heeft. Enkele dagen nadat u het formulier heeft ingezonden, ontvangt u de contactgegevens van maximaal 3 gespecialiseerde bedrijven die voor u gratis een vrijblijvende offerte uitbrengen. Kijk voor meer info op de website of informeer hiernaar bij een vestiging bij u in de buurt.

Heeft u vragen over een klus waar u zelf niet uitkomt, dan kunt u het Klus-forum bezoeken. U kunt op het forum uw vraag voorleggen aan andere klussers. Kijk op de website en stel daar uw vraag.

Conclusie

Bij Praxis zit u goed voor allerlei klussen, maar ook voor tuintrends en woonideeën. Niet alle mogelijkheden en services van Praxis zijn in dit artikel aan bod gekomen. Dit is hiervoor te uitgebreid. Wel kunt u daarvoor een bezoek brengen aan de website of misschien nog beter een bezoek aan de vestiging van de Praxis bij u in de buurt.

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach is succesvol bezig in Nederland. Klussers kunnen hun spullen voor de laagste prijzen aanschaffen. Ook…
GAMMA webshop: informatie en beoordelingDe GAMMA webshop is een grote en betrouwbare online bouwmarkt. Wat heeft de GAMMA webshop u eigenlijk te bieden? En hoe…
Sjaak en Freek-Willem commercials Gamma stoppenBouwmarkt Gamma had jarenlang de types Sjaak en Freek-Willem in hun reclames. Met de zin””Dat zeg ik. Gamma!” haalden ze…
Waterval: maken van waterval of beekloop in de tuinWaterval: maken van waterval of beekloop in de tuinVeel mensen willen een beekloop of waterval in de tuin. Dat hoeft niet per se heel duur te zijn. Er zijn verschillende m…

Goedkoop tweedehands spullen kopenGoedkoop tweedehands spullen kopen? Dit is niet zo lastig als het lijkt. Het internet biedt hiervoor veel mogelijkheden.…
H&M: het grote Zweedse succesHet succes van de Zweedse modegigant H&M is ongekend. Wie heeft er nooit een kledingstuk gekocht bij Hennes & Mauritz? N…
Bronnen en referenties
 • Website: Praxis.nl
Reactie

Reckers, 04-03-2012
Ik heb in februari j.l 3 maal werkbladen gekocht bij praxis in beverwijk. alles laten zagen en thuis in elkaar gezet en gelijmt.en nu het bijna af is, komen er krassen en midden in het blad bobbels maar ik heb wel een probleem dat ik het zo maar uitelkaar kan halen i.v.m twee pilaren en een dak die er op rusten. daarbij ik ook nog maar een bon heb van een werkblad hoe gaan wij dit oplossen Reactie infoteur, 04-03-2012
Aangezien ik geen enkele binding met de Praxis bouwmarkt heb, zult u het probleem aan moeten kaarten bij de bouwmarkt waar u de producten heeft gekocht. Die zullen voor u een geschikte oplossing dienen te bedenken. Ik wens u veel succes en hoop dat het naar genoegen opgelost wordt.

Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.