Bouwmarkt: Hornbach

Hornbach is een bouwmarkt met een gigantisch assortiment en een grote voorraad aan artikelen, waardoor u niet gemakkelijk misgrijpt. Het is het enige beursgenoteerde familiebedrijf binnen de top tien van de doe-het-zelfbranche. Hieronder meer informatie over de Hornbach winkels.

Iets over de historie van Hornbach

Al in 1877 richt meester-dakdekker Michael Hornbach in Landau (Rheinland-Pfalz, Duitsland) een dakdekkersbedrijf op en in 1900 wordt het bedrijf door zoon Wilhelm Hornbach uitgebreid met een handel in bouwmaterialen. Dit vormt de basis voor het huidige bedrijf dat momenteel meer dan 110 vestigingen in Europa heeft, waarvan 9 in Nederland. Het ligt in de bedoeling dit uit te gaan breiden naar een twintigtal vestigingen.

Vanaf 1945 wordt naast de bouwstoffenhandel, de productie van huiszuiveringsinstallaties een belangrijke peiler voor verdere groei en het bedrijf verhuist naar Bornheim bij Landau. In 1968 wordt hier de eerste gecombineerde bouwmarkt met tuincentrum geopend. Zo'n combinatie was op dat moment uniek voor Europa.

Tussen 1972 en 1977 ontstaan er meerdere Hornbach-zaken in Pfälzische steden en in 1980 opent in Karlsruhe de eerste grootschalige bouwmarkt met bijna 7000 m2 verkoop-oppervlakte. Tussen 1981 en 1989 vestigt Hornbach zich met 16 vestigingen in geheel Zuid-Duitsland met ondertussen een assortiment van 50.000 artikelen.

Ook wordt er in 1987 besloten om op de beurs te gaan. Het aantal medewerkers is dan gestegen tot 1000 stuks. In 1993 gaat men met het ontstaan van de Hornbach Baumarkt AG opnieuw de beurs op.

In 1996 wordt de eerste buitenlandse vestiging in Oostenrijk geopend. Op dat moment zijn er daarnaast ook filialen in Nederland, Tsjechië, Luxemburg en Zwitserland en in het najaar van 2003 volgt uitbreiding naar Zweden en Slowakije (2004)

2002 is het jaar waarin het 125 jarig bestaan gevierd wordt en opent Hornbach in Littau bij Luzern, de eerste bouw- en tuinmarkt in Zwitserland en de 100e bouwmarkt in december, in Praag-Repy.

De filosofie achter Hornbach

In de filosofie van Hornbach staat de klant in het middelpunt en het belangrijkste doel is dat een klant die eenmaal Hornbach bezocht heeft, dit ook blijft doen. Dit probeert men te bereiken door te zorgen voor een groot assortiment, een goede prijs en een deskundig advies.

Er wordt naar gestreefd als project-bouwmarkt, dat de klant alles bij Hornbach kan kopen wat hij of zij voor zijn project nodig heeft, ook als het om grote hoeveelheden gaat. Hierbij gelden voor iedereen het hele jaar door dezelfde vaste lage prijzen, zonder tijdelijke aanbiedingen of vaste klanten kortingen.

Verder wordt er geprobeerd een langdurige klantenbinding te bereiken door het verstrekken van deskundig advies. Dat dit erg gewaardeerd wordt door het publiek blijkt wel uit de succesvolle verkoopcijfers.

Waar bevinden zich de vestigingen

Vestigingen kunnen gevonden worden in:
 • Alblasserdam
 • Geleen
 • Groningen
 • Kerkrade
 • Nieuwerkerk a.d. Ijssel
 • Nieuwegein
 • Tilburg
 • Breda
 • Wateringen
 • Zaandam

De Hornbach nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van het Hornbach nieuws, kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief en u wordt dan geinformeerd per E-mail als de nieuwe folder online is, of als er nieuws is op het gebied van service of assortiment. Tevens krijgt u informatie over demonstraties, evenementen of koopzondagen in uw eigen HORNBACH-vestiging.

U hoeft u slechts eenmalig in te schrijven voor deze nieuwsbrief en geeft uw e-mailadres, aanhef, voornaam, achternaam en uw vestiging op. Extra gegevens mag u invullen, maar is niet verplicht. HORNBACH gaat vertrouwelijk met uw persoonlijke gegevens om en gebruikt deze alleen voor intern gebruik.

Deze service is ook erg handig voor mensen die een "nee"-stikker op de brievenbus hebben geplakt. U kunt dus gewoon "digitaal" op de hoogte blijven van de nieuwtjes, zonder het milieu te belasten met de papierverspilling van de huis aan huis folders.

Wat kunt u in het assortiment verwachten

Standaard heeft Hornbach meer dan 55.000 verschillende artikelen op voorraad en kunnen er nog eens ruim 60.000 artikelen besteld worden.

Het assortiment bestaat in hoofdlijnen uit:
 • ijzerwaren/elektro
 • gereedschap
 • behang/decoratie
 • vloerbedekking/verf
 • bouwstoffen/hout
 • bouwelementen
 • tegels/sanitair
 • keukens
 • tuin en dier

Voor een overzicht per afdeling of een deel van het assortiment kunt u dit vinden u in de actuele reclamefolder, die u online kunt bekijken op de site.

Maar u kunt natuurlijk ook altijd naar een van de vestigingen bij u in de buurt gaan kijken, om uzelf te overtuigen van het geweldige uitgebreide assortiment dat Hornbach u te bieden heeft.

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach is succesvol bezig in Nederland. Klussers kunnen hun spullen voor de laagste prijzen aanschaffen. Ook…
GAMMA webshop: informatie en beoordelingDe GAMMA webshop is een grote en betrouwbare online bouwmarkt. Wat heeft de GAMMA webshop u eigenlijk te bieden? En hoe…
Sjaak en Freek-Willem commercials Gamma stoppenBouwmarkt Gamma had jarenlang de types Sjaak en Freek-Willem in hun reclames. Met de zin””Dat zeg ik. Gamma!” haalden ze…
Een vijver in de tuin; voorgevormde vijver of vijverfolie?Een vijver in de tuin; voorgevormde vijver of vijverfolie?Als je overgaat tot de aanleg van een vijver in de tuin, dan moeten er vooraf nogal wat keuzes worden gemaakt. Gaat de v…

Goedkoop tweedehands spullen kopenGoedkoop tweedehands spullen kopen? Dit is niet zo lastig als het lijkt. Het internet biedt hiervoor veel mogelijkheden.…
H&M: het grote Zweedse succesHet succes van de Zweedse modegigant H&M is ongekend. Wie heeft er nooit een kledingstuk gekocht bij Hennes & Mauritz? N…
Bronnen en referenties
 • Website Hornbach.nl
Reactie

Jan Mulder, 28-07-2014
Beste, het mooie van internet is dat je (bijna) bij iedereen in de winkel kan kijken om ideeen op te doen, om te shoppen en prijzen en kwaliteit te vergelijken. Helaas is dit bij Hornbach niet mogelijk. Super vervelend en niet meer van deze tijd. Doe er wat aan want uw collega's lopen straatlengtes voor. Reactie infoteur, 28-07-2014
Beste heer Mulder, ik ben wel de schrijver van het artikel, maar heb met de betreffende firma geen enkele binding. Uw opmerking hoort echt bij de directie terecht te komen en daar kan ik u niet bij helpen.

Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.