Jumbo: werken bij Jumbo

Jumbo: werken bij Jumbo De supermarktketen Jumbo is met honderden winkels en een miljardenomzet is Jumbo uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van Nederland. Om een dergelijk groot bedrijf draaiende te houden zijn er duizenden werknemers nodig. Werken bij Jumbo is mogelijk, er staan continu tientallen vacatures open. Kom alles te weten over werken bij Jumbo, het vinden van vacatures, het solliciteren, de inhoud van de banen en de mogelijkheden om stage te lopen.

Inhoud


Vacatures Jumbo

Een overzicht van alle openstaande vacatures bij Jumbo kan je vinden op de website www.jumbowerkt.nl. Deze website is het vacatureportaal dat door Jumbo in het leven is geroepen. Door in de balk bovenaan de pagina te klikken op 'vacatures' worden de vacatures getoond. Jumbo biedt ook stagiairs de kans om te leren binnen het bedrijf. De actuele stages zijn weergegeven in het vacatureoverzicht.

Selectie vacatures

Het is mogelijk om de vacatures uit te filteren naar gelang je wensen. Er kunnen selecties worden gemaakt op:
 • Bedrijfsonderdeel: bijvoorbeeld werken in een supermarkt, in de logistiek of op het hoofdkantoor
 • Afdeling/functie: kies het soort baan dat je ambieert, bijvoorbeeld verkoopmedewerker, marketing, filiaalmanager, enzovoorts
 • Provincie
 • Plaats
 • Aantal uren per week
 • Opleidingsniveau: VMBO, MBO, HBO of WO
 • Jaren ervaring: het aantal jaren werkervaring dat je reeds hebt opgedaan

Jobalert Jumbo

Indien er geen geschikte functies openstaan is het mogelijk om automatisch op de hoogte te blijven van toekomstige interessante vacatures middels een jobalert. Je kunt je voorkeuren en interesses opgeven, waarna je automatisch een bericht ontvangt wanneer er een geschikte vacature op de website wordt geplaatst. Op die manier weet je zeker dat je nooit de gewenste vacature zult missen.

Banen Jumbo

Het familiebedrijf Jumbo heeft een drietal pijlers, namelijk de supermarkten, de distributiecentra en het hoofdkantoor. Bij elk van deze drie bedrijfsonderdelen zijn verschillende soorten banen en functies.

Supermarkt

Het meest bekende onderdeel van Jumbo is uiteraard de supermarkten waar klanten boodschappen kunnen doen. Functies die noodzakelijk zijn bij supermarkten zijn onder andere caissières, vakkenvullers, verkoopmedewerkers, filiaalmanagers, afdelingschefs, enzovoorts. Het doel van werken bij een supermarkt is om iedere dag weer te zorgen voor goede producten en een goede service voor klanten.

Distributiecentrum

Om de winkels dagelijks gevuld te krijgen met de Jumbo producten is het nodig dat deze goed worden bevoorraad vanuit de distributiecentra. Er zijn werknemers benodigd voor magazijnwerkzaamheden, expeditie, voorraadbeheer, enzovoorts. Voor de transport van de distributiecentra naar de supermarkten zijn onder andere vrachtwagenchauffeurs nodig.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Jumbo is gelegen in het Brabantse Veghel. Verder zijn er twee servicekantoren (Amersfoort en Vianen). Vanuit het hoofdkantoor worden bijvoorbeeld producten ingekocht en vinden financiële afwikkelingen plaats. Maar ook wordt er invulling gegeven aan het bedenken van commerciële activiteiten en merchandising. Verder zijn er bijvoorbeeld juristen, medewerkers personeelszaken, ict-medewerkers, enzovoorts in dienst.

Solliciteren

Je kunt solliciteren op één van de vacatures door bij de vacature te klikken op de knop 'solliciteer'. Hierna moet je het volgende invullen of uploaden:
 • Persoonlijke gegevens als naam, adres, geboortedatum
 • Beschikbaarheid: dagen en dagdelen
 • Curriculum Vitae (cv)
 • Motivatie

Sollicitatieprocedure

Na het indienen van je sollicitatie zal Jumbo deze beoordelen en, indien je binnen het profiel past, uitnodigen voor een gesprek. Als je niet in het profiel past zal Jumbo dit aan je laten weten. Naar gelang de functie volgen er na een goed verlopen eerste gesprek nog vervolggesprekken of een assessment.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jumbo nog klantvriendelijker door online initiatievenIn een tijd van sociale media is het goed dat ook supermarkten zich daar op richten en van de mogelijkheden gebruik make…
Jumbo supermarkt: Pick Up Point en bezorgserviceJumbo supermarkt: Pick Up Point en bezorgserviceVoor boodschappen hoef je allang niet meer de deur uit. Je kunt bijvoorbeeld online je boodschappen bestellen en bij je…
30% Besparen op boodschappen? Koop huismerken en vergelijk!Waarom zou je voor een pot pindakaas of een pak waspoeder 10% meer betalen dan nodig? Toch doen consumenten dat. Gemak i…
Jumbo Foodmarkt: boodschappen doen en er lekker etenJumbo Foodmarkt: boodschappen doen en er lekker etenWe kennen de Jumbo als "gewone" supermarkt, maar de Jumbo heeft ook een ander concept: een Jumbo Foodmarkt. Dit is een s…

Assessment: niet eens met de uitslag!In samenspraak met je (potentiële) werkgever heb je ingestemd met een psychologisch assessment. Na het invullen van vers…
PostNL vacatures: werken bij PostNLPostNL vacatures: werken bij PostNLPostNL is het grootste postbedrijf van Nederland en bezorgt elke dag miljoenen folders, brieven en kaarten bij de mensen…
Bronnen en referenties
 • www.jumbowerkt.nl
 • www.jumbosupermarkten.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.