Administratief thuiswerk

Administratief thuiswerk Thuiswerk is er in vele vormen en administratief werk is een erg populaire vorm. Administratief thuiswerk kan bestaan uit onder andere het schrijven van brieven, enveloppen frankeren, kantoorwerkzaamheden of bijvoorbeeld het asdresseren van enveloppen. Voor sommige administratieve werkzaamheden heb je enige kennis nodig, voor andere werkjes niet. Lees hier meer over administratief thuiswerk.

De administratieve sector

In de administratieve sector wordt ook veel thuiswerk aangeboden, maar deze werkzaamheden zijn niet voor iedereen weg gelegd. Voor veel administratieve taken is het verplicht de Nederlandse taal uitstekend te beheersen, een mooi handschrift te hebben of kennis van zaken. Daarnaast moet je vaak goed overweg kunnen met de computer en een klantvriendelijke instelling hebben.

Soorten administratief werk

Administratief thuiswerk kan veel verschillende werkzaamheden met zich mee brengen. Zo kan het zijn dat er van je wordt verwacht dat je het klantencontact onderhoud, orders verwerkt of zakelijke brieven opstelt, maar het kan ook inhouden dat je de hele dag brieven in enveloppen steekt, enveloppen schrijft of postzegels plakt. Niet alle administratieve werkzaamheden vereisen dus bepaalde kwaliteiten.

Kantoorwerk

Meestal wordt het administratieve werk op kantoor uitgevoerd, maar het is eenvoudig uit te besteden aan een thuiswerker. In sommige gevallen is het wel noodzakelijk dat beide partijen een fax hebben, zodat de verwerkte papieren doorgezonden kunnen worden en er gecommuniceerd kan worden. Wanneer je als thuiswerker de orders voor een bedrijf verwerkt is het zeker heel belangrijk regelmatig te kunnen communiceren met het bedrijf. Orders staan namelijk in de meeste gevallen nauw in verband met het voorraadbeheer.

Schrijfwerk

Thuiswerk dat veel voorkomt is het met de hand schrijven van enveloppen. In de meeste gevallen is het bij deze opdrachten de bedoeling dat je het adres overschrijft van een brief, deze brief in de envelop doet en er een postzegel op plakt, maar het kan ook voorkomen dat je slechts één van deze taken uit hoeft te voeren. Dit gebeurt wanneer alle geadresseerden dezelfde brief krijgen en er geen specifieke aanhef in de brief staat. Dit hangt ook een beetje af van de grootte van de order. Wanneer het gaat om duizend brieven, zal het bedrijf er in de meeste gevallen voor kiezen alles door dezelfde thuiswerker te laten doen. Wanneer de order vele malen groter is dan dat, komt het vaker voor dat er drie thuiswerkers ingehuurd worden. Dit is om te voorkomen dat er fouten gemaakt worden.

Frankeren

Het kan heel vermoeiend en vervelend zijn om de hele dag postzegels op een envelop te plakken. Wanneer je geluk hebt zijn het zelfklevende zegels, maar ook de zogenaamde likzegels worden nog verkocht. Hier wordt je absoluut niet vrolijk van. Gelukkig zijn er ook veel nieuwe manieren om een brief te frankeren. Met een beetje geluk levert het bedrijf je geen losse zegels, maar een frankeermachine. Hierbij hoef je de envelop er alleen op de juiste manier in te leggen en aan de andere zijde weer uit de machine te halen. Ideaal, vooral wanneer je een grote opdracht te doen hebt.

Loonstroken

Grote bedrijven besteden ook wel het opmaken van loonstroken uit aan thuiswerkers. Hiervoor heb je natuurlijk wel een behoorlijke kennis van zaken nodig. Voordeel van dit werk is wel dat het meer betaald dan het plakken van zegels of het schrijven van enveloppen. Voor iedereen die dit werk wil gaan doen maar er niet veel vanaf weet is er een korte thuisstudie te doen.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Belasting en thuiswerkBelasting en thuiswerkHoe zit het met de belasting als je vanuit huis werkt? Waar moet je als thuiswerker rekening mee houden? Het betalen van…
Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje ver…
Thuiswerk inpakwerk, sorteerwerk of administratieThuiswerk inpakwerk, sorteerwerk of administratieVeel mensen zijn opzoek naar thuiswerk. Om gezondheidsredenen of andere redenen zit je thuis, maar niks doen is ook geen…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…

Thuiswerkers gezochtThuiswerkers gezochtThuiswerkers gezocht! Hoe vaak zien we deze advertenties niet voorbij komen? Helaas zijn de meeste aanbieders niet betro…
Thuiswerk als inpakkerThuiswerk als inpakkerEr is veel werk in de thuiswerkbranche. Zo kun je kiezen voor administratief werk, inline werkzaamheden of bijvoorbeeld…
Bronnen en referenties
  • Eigen tekst www.thuiswerk.nl
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 26-04-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.