Thuiswerk als inpakker
Er is veel werk in de thuiswerkbranche. Zo kun je kiezen voor administratief werk, inline werkzaamheden of bijvoorbeeld inpakwerk. Wanneer je kiest voor inpakwerkzaamheden, is het belangrijk met enkele dingen rekening te houden. Je hebt voldoende ruimte nodig in huis, moet rekening houden met wat rommel en het is belangrijk van tevoren te weten wat je gaat verdienen.
Inpakwerk als thuiswerk
In de thuiswerkbranche is veel inpakwerk te vinden. Dit werk wordt ook wel sorteerwerk of productiewerk genoemd. De werkzaamheden kunnen sterk variëren. Zo kan het de bedoeling zijn dat je brieven in enveloppen doet, pennen monteert, speelgoed inpakt, mailings maakt of bijvoorbeeld pakketten samen stelt. Het voordeel van inpakwerk is dat er altijd wel inpakwerk te doen is. Het nadeel kan zijn, vooral bij een grote order, dat het werk snel eentonig wordt en je snel gedemotiveerd raakt.
Ruimte voor inpakwerk
Inpakwerk kost vaak veel ruimte in je huis, dus het is aan te raden hier wat ruimte voor te reserveren. Het handigst is als je een hele kamer over hebt om lekker in te werken. De opdrachten worden vaak aan huis geleverd en weer opgehaald wanneer het af is. Je hoeft dus niet zelf de deur uit om je werk ergens op te halen of af te leveren. In de meeste gevallen krijg je alles thuis in dozen. Juist omdat het niet prettig is een woonkamer vol dozen te hebben is het aan te raden een kamer te reserveren of een plek vrij te maken in de schuur of de garage.
Veel werk
Inpakwerk duurt vaak lang, omdat het vooral gaat om heel grote orders. Het kan daarom gebeuren dat je ineens tientallen dozen werk thuis geleverd krijgt en wanneer deze dan vol blijken te zitten met kleine producten zakt de moed je waarschijnlijk wel eens in de schoenen. Je moet dan ook doorzettingsvermogen hebben om er een leuk centje uit te kunnen halen. De opdrachtgever verwacht dat je de opdracht binnen een bepaalde tijd af hebt en daar moet je wel aan kunnen voldoen, ook als het gaat om een behoorlijke hoeveelheid werk.
Wat kun je verdienen?
Bij inpakwerk krijg je in de meeste gevallen uitbetaald per stuk of per opdracht en zelden per uur. Dit heeft uiteraard alles te maken met de snelheid waarmee iemand werkt. Wanneer de opdrachtgever per stuk of opdracht betaald zullen mensen veel sneller werken dan wanneer hij per uur uitkeert. Afhankelijk van de opdracht wordt de stuksvergoeding bepaald. Je kunt er vanuit gaan dat je maximaal vijf cent per stuk krijgt voor het eenvoudigere inpakwerk. Per opdracht kan de verdienste oplopen tot 450 euro.
Belasting betalen
Ook thuiswerk is werk en omdat je er geld mee verdient kun je eigenlijk niet om de Belastingdienst heen. De meeste thuiswerkcentrales werken tegenwoordig wit, in tegenstelling tot enkele jaren geleden. Thuiswerkers in de inpak mogen maximaal 450 euro belastingvrij verdienen. Over elke cent die je meer verdient dan dat bedrag moet je inkomstenbelasting betalen. Deze inkomensgrens is per persoon bepaald en niet per huishouden. Wanneer je partner, een ouder of een kind in hetzelfde huis dus ook thuiswerk doet, mag er 900 euro belastingvrij verdient worden. Hierbij dient het werk dan uiteraard wel ook op twee namen te staan en niet op een enkele naam. Je kunt namelijk niet aantonen dat de ander dan de helft van jouw werk heeft gedaan of op jouw naam eigen opdrachten aanneemt.