Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?

Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk? Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje verdienen. Veel bedrijven hebben ook door dat thuiswerk geliefd is, maar dit zorgt er helaas ook voor dat er regelmatig oplichters tussen zitten. Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk en waar moet je op letten?

Wat is thuiswerk?

Thuiswerk is precies zoals de naam doet vermoeden: je werkt vanuit huis. Je kunt allerlei denkbare baantjes krijgen als thuiswerk, zoals bijvoorbeeld sms chat operator, tekstschrijver, administratief medewerker, telefoniste of inpakker. Er zijn talloze opties beschikbaar en bij alle baantjes werk je vanuit huis. Dit is bijvoorbeeld handig voor moeders die wat bij willen verdienen, maar ook bij de kinderen willen blijven. Ook kan het zijn dat je naast je baan nog iets extra’s wilt verdienen tijdens de uren dat je thuis bent. Thuiswerk kan dus vooral heel handig zijn.

Betaal nooit voor thuiswerk

Er zijn heel erg veel sites die bergen thuiswerk beloven. Ze hebben talloze baantjes ter beschikking en velen hiervan klinken als muziek in de oren. Als je echter moet betalen voor dit thuiswerk, dan is de kans groot dat het om oplichting gaat. Bij betaling kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Een duur 0900-nummer bellen
  • Geld betalen na aanmelding op een website
  • Geld betalen voor een product

Soms zeggen bedrijven dat je je kunt aanmelden voor een laag bedrag. Je hebt dan toegang tot honderden vacatures. Vaak is dit niet het geval en soms zijn de vacatures die er staan zelfs nep en krijg je dus nooit een reactie na sollicitatie. Bedrijven die daadwerkelijk thuiswerk voor je hebben, zullen je daar nooit geld voor vragen. Zij geven je immers geld voor je werkzaamheden.

Koop ook geen e-books waarin bijvoorbeeld lijsten staan met bedrijven die thuiswerk aanbieden. De informatie is vaak onjuist of verouderd. Koop ook geen e-book met tips voor thuiswerkers. Vaak is de tip namelijk om het e-book ook weer te verkopen. Ja, dat kan geld opleveren, maar is het echt wat je wilt?

Snel geld beloftes

Vaak wordt er veel geld beloofd. Wie op zoek is naar thuiswerk zal de kreten vast wel kennen: ‘verdien snel veel geld!’ Als je werkelijk miljonair kon worden met het betreffend thuiswerk, dan hadden we veel meer thuiswerkers gehad. Uiteraard zijn er wel thuiswerkbanen waar je mooi geld mee kunt verdienen, maar zij zullen zeker niet met een dergelijke toon adverteren.

Geef nooit een rekeningnummer

Natuurlijk hebben bedrijven je rekeningnummer nodig als je eenmaal een baantje hebt gevonden. Pas hier echter wel heel erg mee op. Er zijn oplichters die geld van je rekening halen in plaats van het erop storten. Je kunt dit wel terug laten storten, maar alleen als je de gegevens hebt van het bedrijf.

Controleer het thuiswerk

Twijfel je aan de betrouwbaarheid van thuiswerk? Controleer dan de gegevens van het bedrijf. Staat het ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ook kun je de naam van het bedrijf eens opzoeken op Google. Als het onbetrouwbaar is, dan zul je hier ongetwijfeld iets over vinden, zoals bijvoorbeeld een discussieforum. Check altijd alles goed, zodat je weet met wie je in zee gaat als je op zoek bent naar thuiswerk.
© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…
Thuiswerkers opgelicht, wat nu?Thuiswerkers opgelicht, wat nu?Thuiswerk is een belangrijke bron van inkomsten voor veel mensen in onze samenleving. Je kunt er een goed salaris mee ve…
Spullen inpakken: Thuiswerk als inpakkerWil jij vanuit huis werken? Misschien is het dan een optie om dingen in te pakken. Het werk als inpakker kan een leuk za…
Thuiswerkers gezochtThuiswerkers gezochtThuiswerkers gezocht! Hoe vaak zien we deze advertenties niet voorbij komen? Helaas zijn de meeste aanbieders niet betro…

Vanaf welke leeftijd mogen jongeren werken?Vanaf welke leeftijd mogen jongeren werken?Vanaf dertien jaar is het al toegestaan om arbeid te verrichten. Het gaat in eerste instantie om beperkte “lichte” werkz…
Faillissementsuitkering, als uw baas u niet meer kan betalenUw werkgever is failliet verklaart en kan u geen loon meer uitbetalen. Veel werknemers zijn toch wel afhankelijk van hun…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 19-05-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.