Alexandrium Rotterdam: adres, openingstijden en parkeren

Alexandrium Rotterdam: adres, openingstijden en parkeren Winkelcentrum Alexandrium is een zeer groot winkelcentrum in Rotterdam. Winkelcentrum Alexandrium huisvest winkels op het gebied mode en sport, beauty en verzorging, beeld en geluid, wonen, lifestyle en vrije tijd en dienstverlening. Uiteraard zijn er ook verschillende horecagelegenheden waar je een hapje kunt eten of wat kunt drinken. Winkelcentrum Alexandrium is onderverdeeld in de drie onderdelen Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Woonmall en Alexandrium Megastores. Kom alles te weten over Winkelcentrum Alexandrium zoals het adres, de bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer, de parkeertarieven en de openingstijden.

Inhoud


Alexandrium Shopping Center

Het grootste onderdeel van Winkelcentrum Alexandrium is het Shopping Center. Dit deel van het winkelcentrum is het best te vergelijken met de standaard winkelcentrums zoals je deze in grotere steden vaker tegenkomt. Wanneer je houdt van een gezellig dagje shoppen is dit deel van Winkelcentrum Alexandrium de plek waar je moet zijn. De meeste winkels in Alexander Shopping Center zijn modewinkels. Onder andere de modeketen Primark heeft een winkel in dit winkelcentrum. Jaarlijks weten maar liefst 14 miljoen bezoekers de weg naar Alexandrium Shopping Center te vinden. Hiermee behoort het tot één van de best bezochte winkelcentrums ter wereld.

Alexandrium Woonmall

Het misschien wel bekendste onderdeel van Winkelcentrum Alexandrium is de Woonmall. In Alexandrium Woonmall vind je alles op het gebied van wonen en huishoudelijke artikelen. Alle grote woonketens zijn vertegenwoordigd binnen de muren van de drie verdiepingen van Alexandrium Woonmall. De Woonmall is de plek waar je moet zijn wanneer je gaat verhuizen, verbouwen of wanneer je gewoon toe bent aan een nieuwe inrichting van je woning.

Alexandrium Megastores

Zoals de naam al aangeeft zijn de winkels bij Alexandrium Megastores groot van stuk. In totaal zijn er 16 zeer grote winkels ingericht en uitgebaat door bekende ketens. Tot de bekende winkelketens behoren sportmerken als Intersport, elektronicagiganten als Media Markt en BCC en speelgoedwinkels als Toys XL. Alexandrium Megastores is het deel van Winkelcentrum Alexandrium waar je moet zijn wanneer je grote inkopen wilt doen voor in huis of wanneer je jezelf gewoon simpelweg wilt vergapen aan de uitgebreide winkelcollecties.

Adres- en contactgegevens

Telefonisch kan contact worden gelegd met Alexandrium Shopping Center via 010-4205066 en met Alexandrium Woonmall via 010-2205157. De adressen van de drie onderdelen van Winkelcentrum Alexandrium zijn als volgt:
 • Alexandrium Shopping Center: Korte Poolsterstraat 2, 3067 LZ Rotterdam
 • Alexandrium Woonmall: Watermanweg 231, 3067 GA Rotterdam
 • Alexandrium Megastores: Watermanweg, 3067 GA Rotterdam

Locatie Alexandrium Rotterdam

Legenda
A. Alexandrium Shopping Center
B. Alexandrium Megastores
C. Alexandrium Woonmall


Bereikbaarheid met auto en parkeren

Rotterdam is aan de zuidkant van de Randstad gelegen en bereikbaar via de snelwegen A4, A15, A16, A20 en A29. Winkelcentrum Alexandrium is gelegen ten noordoosten van Rotterdam en het best te bereiken via de autosnelweg A20. Neem afslag 16 (Prins Alexander) en volg de aanwijzingen op de borden langs de weg. Op de borden is duidelijk per onderdeel van Winkelcentrum Alexandrium aangegeven waar je moet parkeren. Bij Winkelcentrum Alexandrium is het mogelijk om te parkeren in één van de parkeergarages of parkeerplaatsen aan de weg. Bij Alexandrium Shopping Center vind je onder andere de parkeergarages Noord en Zuid. De parkeertarieven bedragen 0,22 per 10 minuten voor de eerste drie uur. Vanaf het vierde uur kost parkeren 0,60 per 10 minuten. Het maximale dagtarief bedraagt 25,-. Bij Alexandrium Megastores is parkeren mogelijk aan het trottoir voor de winkels. Aan de Watermanweg 1E vind je een parkeergarage. De parkeertarieven voor deze parkeergarage bedragen 0,50 per 25 minuten voor de eerste 200 minuten. Na de eerste 200 minuten geldt een parkeertarief van 1,50 per 25 minuten. Het maximale dagtarief bedraagt 25,-. Bij Alexandrium Woonmall is parkeren mogelijk op het dak van de Woonmall. De parkeertarieven van de parkeergarage aan de Watermanweg 231 bedragen daar 0,50 per 25 minuten. Het maximale dagtarief bedraagt 10,-.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Op slechts enkele minuten van Winkelcentrum Alexandrium is het treinstation Rotterdam Alexander gelegen. Bij dit treinstation vind je ook een gelijknamig bus- en metrostation.

Bereikbaarheid met fiets

Er zijn meerdere fietsenstallingen bij Winkelcentrum Alexandrium. Je vindt bewaakte fietsenstallingen op het Prins Alexanderplein, tussen Alexandrium Megastores en Alexandrium Woonmall en voor de Winkelsatelliet.

Openingstijden Alexandrium Shopping Center

Het Shopping Center is zeven dagen per week geopend op de volgende tijdstippen:
 • Maandag: 11 - 18 uur
 • Dinsdag: 9 - 18 uur
 • Woensdag: 9 - 18 uur
 • Donderdag: 9 - 18 uur
 • Vrijdag: 9 - 21 uur
 • Zaterdag: 9 - 18 uur
 • Zondag: 12 - 17 uur

Openingstijden Alexandrium Megastores

Alexandrium Megastores heeft dezelfde openingstijden als Alexandrium Shopping Center en is dus ook zeven dagen per week geopend.

Openingstijden Alexandrium Woonmall

Alexandrium Woonmall is zeven dagen per week geopend op de volgende tijdstippen:
 • Maandag: 13 - 17.30 uur
 • Dinsdag: 10 - 17.30 uur
 • Woensdag: 10 - 17.30 uur
 • Donderdag: 10 - 17.30 uur
 • Vrijdag: 10 - 21 uur
 • Zaterdag: 10 - 17.30 uur
 • Zondag: 12 - 17 uur

Openingstijden tijdens feestdagen

Winkelcentrum Alexandrium is alle dagen van het jaar geopend, behalve op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag. Tijdens andere feestdagen zijn er vaak afwijkende openingstijden. Dit geldt voor zowel Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Alexandrium Woonmall.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Forum Rotterdam - de grootste Primark, wonen en werkenForum Rotterdam - de grootste Primark, wonen en werkenNaast de Koopgoot (Beurstraverse) in het centrum in Rotterdam komt over een paar jaar een grote shopping mall met winkel…
La Place: restaurants, geschiedenis en La Place Extra'sLa Place: restaurants, geschiedenis en La Place Extra'sLa Place is een restaurantketen van supermarktketen Jumbo met locaties in heel Nederland. Kenmerkend is dat je zelf met…
Winkelen in MadridAls je een stedentrip maakt naar Madrid mag shoppen niet ontbreken op je lijstje. Naast de mooie bezienswaardigheden en…

Doge cryptocurrency. Hoeveel is een DogeCoin waard?Doge cryptocurrency. Hoeveel is een DogeCoin waard?DogeCoin is een virtuele munt, ook wel cryptocurrency genoemd. Er zijn in januari 2014 veel meer transacties met DogeCoi…
Pakket laten bezorgen op zondagPakket laten bezorgen op zondagVandaag besteld morgen in huis. Dat heeft normaal betrekking op alle dagen behalve zondag, maar het is tegenwoordig ook…
Bronnen en referenties
 • Winkelcentrum Alexandrium Rotterdam, www.alexandrium.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 28-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.