Doge cryptocurrency. Hoeveel is een DogeCoin waard?

Doge cryptocurrency. Hoeveel is een DogeCoin waard? DogeCoin is een virtuele munt, ook wel cryptocurrency genoemd. Er zijn in januari 2014 veel meer transacties met DogeCoins dan met Bitcoins. Op zich is dat niet zo vreemd want de BitCoin is dan voor velen al onbetaalbaar geworden. Toch maakte de DogeCoin in eerste instantie een opmerkelijk snelle run. Na de releasedatum op 8 december 2013, was de virtuele munt ruim een maand later al 18 keer in waarde gestegen. Daarna is de stijging in waarde enkele jaren verder verslapt. In 2017 begint de Doge echter weer in waarde te stijgen. Eind 2014 is de Doge niet veel meer waard. In mei 2015 is een Dogecoin slechts $ 0.000161 waard. Pas in 2017 maakt de munt weer een opmerkelijke stijging in waarde door. Heeft investeren in Doge zin, en hoe kom je te weten wat de actuele waarde is?

Ontstaan van cryptocurrency DogeCoin

De DogeCoin is begonnen als een grap als reactie op het succes van BitCoin en LiteCoin. Het elektronische betaalmiddel is gebaseerd op de meme Doge, de Japanse hond Shiba van het meest trouwe hondenras Inu. DogeCoin werd 6 september 2013 officieel gelanceerd. Ondanks dat het als een grap begon werd de munt al snel een tijdje razend populair onder mensen die bekend zijn met de meme. Er is dan ook al snel ongeveer 8 miljoen euro aan DogeCoin in omloop.

Wat is de waarde van DogeCoin?

DogeCoin begon met een waarde van ongeveer 0.0001 $ en had zich in een maand ongeveer 18 x sterker gemaakt. Het zag er gunstig uit maar helaas heeft de stijging zich toen niet doorgezet. Doge werd steeds minder waard en was toen als belegging zeker geen goed idee. De bedenkers van DogeCoin wilden dat een Doge meer een weggeef hebbedingetje moest zijn, en geen betaalmiddel. Ook wilden zij niet dat de Doge in waarde zou stijgen. Daarmee hielden ze de Doge letterlijk klein en maakten hem minder interessant voor investering. In eerste instantie was er dus juist meer handel in DogeCoin, waardoor de waarde snel steeg, maar daar werd een rem op gezet. Vervolgens is de Doge enkele jaren alleen maar verder in waarde gedaald of klein gebleven. De Doge werd waardeloos, maar hoewel de kans klein is, is er nog altijd wel een kans dat de waarde weer zal stijgen.

2017 stijging in waarde van de Doge

In 2017 stijgt Doge weer iets. Dit zien we veel bij cryptocurrency, stijgingen, en dan weer daling, en dan weer een tijdje stabiel. Het is niet te voorspellen wat Doge verder gaat doen. Je kunt er geld instoppen en het verliezen, of je kunt er geld instoppen en wat winst maken. Zolang de Doge goedkoop is kan je het verlies echter klein houden.

Hoe kan je aan DogeCoin komen?

Mensen 'minen' de Doge en ze verdienen de virtuele munteenheid op dezelfde manier als BitCoin verzameld wordt. Ook verkopen handelaren Doge via eBay of ze ruilen via andere fora.

Wallet

Om Doge te kunnen ontvangen en bewaren heb je een digitale Wallet nodig. Je bent ook in 2017 nog wel wat tijd kwijt met het installeren van de Wallet. Omdat online Wallets niet veilig zijn gebleken, zijn er ook offline Wallets op de markt gekomen. Deze zijn te vergelijken met een extra beveiligde USB-stick, maar dan speciaal ontworpen voor cryptocurrency. Mogelijk zijn deze een stuk veiliger dan de online Wallet.

Wachtwoord Wallet kwijt

Inlog en wachtwoord van een Wallet kwijt betekent dat je alles kwijt bent. Helaas zijn de Wallets zo gemaakt dat je niet opnieuw je wachtwoord kunt opvragen. Zelfs al heb je je wachtwoord nog, komt het ook vaak voor dat mensen ineens niet meer kunnen inloggen. Wat daarvan de reden dan is lijkt dan onduidelijk. Ga je dus aan de slag met DogeCoin of andere coins zoals het bekende BitCoin of andere cryptocurrency, wees dan zo verstandig om een heel sterk wachtwoord te kiezen en raak je inloggegeven en het wachtwoord nooit kwijt.

Wallet gehackt?

Er wordt aangeraden niet veel coin in je online Wallet op te slaan. Sla ze liever op, op een computer die je niet online gebruik. Dus haal ook de stekker er uit om te voorkomen dat je Wallet(s) worden leeggehaald. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen ineens niet meer bij hun Wallet kunnen inloggen. Daarom is het de moeite waard om te overwegen een offline Wallet aan te schaffen.

Ledger Nano S

Voor DogeCoin ondersteunt Ledger Nano S de opslag van Doge.

DogeCoin om weg te geven

Volgens de makers is de DogeCoin (in 2013) nog alleen geschikt om gratis weg te geven en mag hij niet veel waard worden. Ze raden dan aan om je coins vooral zoveel mogelijk gratis weg te geven aan anderen. Velen denken dat de makers van DogeCoin daarmee de plank mis hebben geslagen. Want wat heb je aan een coin die je op internet gratis weg moet geven? De makers zeggen dan: 'Doge moet een tipcoin worden. Bijvoorbeeld omdat iemand een leuke opmerking maakt of misschien omdat iemand een leuke foto plaatst, en dan beloon je iemand met een paar DogeCoin als tip...' Maar elkaar op die manier tippen is misschien een dagje leuk maar daarna neem je echt de moeite niet meer om op de tipknop te klikken en Doge weg te geven aan volstrekt onbekenden. We hebben al de plus knop van Google plus, en het duimpje op Facebook en andere website om iets te liken en niemand zit daarnaast waarschijnlijk op nog een andere beloningssysteem te wachten.

De ondergang van DogeCoin

Mogelijk heeft dit de voorlopige ondergang van DogeCoin veroorzaakt. Jammer, want er is wel behoefte aan een betaalmiddel dat minder prijzig is dan BitCoin en andere meer succesvolle coin. Als de Doge 1 dollar waard zou zijn, zou hij perfect zijn. Die waarde heeft Doge in 2017 nog steeds niet bereikt. Andere cryptocurrency maken wellicht meer kans om een zinvol betaalmiddel te worden, met name omdat de makers van Doge niet willen dat Doge meer waard wordt, en dat zij dit continu benadrukt hebben. Daarom is DogeCoin kopen niet voor iedereen interessant meer.

Zal Doge heel ver in waarde stijgen?

Die kans lijkt al zolang de coin bestaat, erg klein, maar zeg nooit, nooit. Rond mei 2017 zien we een lichte stijging in waarde van DogeCoin. Misschien vinden steeds meer mensen het toch weer leuk om Doge te kopen. Die stijging zet zit ook in juni nog enige tijd voort.Daarna gaat de waarde weer wat naar beneden en fluctueert.

Wallet downloaden

Je kunt een Wallet downloaden bij de website van de oprichters dogecoin.com. Hou rekening met lange tijd configureren, enkele uren tot zelfs enkele dagen, afhankelijk van de snelheid van je computer en internet. De Wallet staat in 2013 als veilig bekend. In 2017 lijkt dit nog steeds een relatief veilige Wallet, mits je je inlog en wachtwoord nooit kwijtraakt en niet gehackt wordt. Je hebt een Wallet nodig om DogeCoin in te verzamelen en te bewaren. Je Wallet heeft een code die uit hoofdletters, kleine letters en cijfers bestaat.

DogeCoin weggegeven of verkopen?

Als je DogeCoin hebt en je wilt er verder niks meer mee doen kan je ze weggeven of verkopen. Je stort ze via je Wallet aan een ander Wallet adres als je ze weg wilt geven.

Zal DogeCoin verdwijnen?

Dit is moeilijk te voorspellen. Bij de liefhebbers was er de hoop dat hij blijft maar de makers hamerden erop dat men niet verwachten moet dat hij ooit waardevol zal worden. Daardoor verslapt je aandacht voor Doge en ga je je concentreren op coin die meer kans hebben om in waarde te stijgen. Als betaalmiddel spreekt hij qua uitstraling aan dus de coin heeft waarschijnlijk wel kans om waardevoller te worden. In 2017 nemen transacties weer flink toe wat erop wijst dat mensen meer interesse hebben in de Coin.

Hoeveel is Doge nu waard?

De waarde wordt bepaald aan vraag/aanbod en kleine schommelingen in waarde zijn daarom normaal. De DogeCoin is eind 2014 niet veel meer waard en daalt helaas steeds verder. Dit geldt ook voor andere cryptocurrency. Ook de BitCoin is in 2014 sterk in waarde gedaald. DogeCoin stijgt in 2017 ineens weer wat.
 • Op 29-01-2013 is 1 Doge: US$ 0.0014 waard
 • Op 07-02-2013 is 1 Doge: US$ 0.00092 waard
 • Op 29-11-2014 is 1 Doge: US$ 0.000246 waard
 • Op 11-01-2015 is 1 Doge: US$ 0.000164 waard
 • Op 31-05-2015 is 1 Doge: US$ 0.000161 waard
 • Op 30-05-2017 is 1 Doge: US$ 0.002743 waard

De actuele waarde van DogeCoin (en andere cryptocurrency) kan je nakijken bij Coinmarketcap.

Overige virtuele munten

Naast BitCoin en Doge, zijn er nog een heleboel cryptocurrency (virtuele munten) die soms of steeds vaker geaccepteerd (kunnnen/zullen) worden als betaalmiddel en dus als valuta meer of minder echte waarde hebben, zoals:
 • Ethereum
 • Ripple
 • Litecoin
 • NEM
 • Peercoin
 • DASH
 • Monero
 • Golem
 • Stratis
 • Steam
 • NXT
 • Namecoin
 • Quarkcoin
 • MoonCoin
 • Infinitycoin
 • PotCoin
 • GuldenCoin
 • overige

Er komen echter steeds nieuwe cryptocurrency bij die tijdelijk in waarde stijgen en dan ineens weer enorm in waarde dalen. Menig type coin verdwijnt na enige tijd daarom geheel weer van het toneel. Het is dus verstandig om erg kritisch te staan tegenover investeren in cryptocurrency.

Investeren in Doge?

Investeren in Doge is een gok. Het wordt afgeraden er veel geld in te investeren, maar als je er ondanks de waarde nog steeds in gelooft, en je hebt een paar tientjes over, dan is het best leuk om te kijken wat DogeCoin in de toekomst gaat doen. Je kunt ze in 2017 nog steeds voor een habbekrats kopen (via eBay bijvoorbeeld.) De kans dat deze coin erg waardevol zal worden lijkt echter nog steeds klein.
© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom bitcoins en andere cryptocoins zo controversieel zijnVolgens de Britse krant The Telegraph is Bitcoin zowat de 'gevaarlijkste' munt ter wereld. Ze lijstten enkele argumenten…
Moolah: betaalautomaten voor handelaars voor digitale muntenMoolah: betaalautomaten voor handelaars voor digitale muntenHet bedrijf Moolah bouwt in het voorjaar van 2014 prototypes van een nieuw soort betaalautomaat. De machines aanvaarden…
Hoe kan ik investeren in goud?Hoe kan ik investeren in goud?Gedurende de periode dat het slecht gaat op de beurs, zoeken beleggers naar alternatieven voor aandelen. In de jaren van…
Bitcoins gokken of investeren?De Bitcoin is als digitale munteenheid in opkomst. Eén procent van de Nederlanders had eind 2013 Bitcoins. Is het een in…

10 zakelijke apps die werken makkelijker maken10 zakelijke apps die werken makkelijker makenIn de online wereld van nu wordt veel business online gedaan en wordt bijna geëist dat iemand altijd en overal een bepaa…
Alexandrium Rotterdam: adres, openingstijden en parkerenAlexandrium Rotterdam: adres, openingstijden en parkerenWinkelcentrum Alexandrium is een zeer groot winkelcentrum in Rotterdam. Winkelcentrum Alexandrium huisvest winkels op he…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Ray.k, Flickr (CC BY-2.0)
 • Coinmarketcap.com
 • https://bitcointalk.org/index.php?topic=738371.0
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 14-07-2017
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.