DPD pakket versturen: tarieven en verzendopties

DPD is één van de bekendste pakketdiensten van Nederland. Particulieren en kleinere ondernemers kunnen eenvoudig pakketten verzenden via de online DPD Pakketservice. Kom alles te weten over hoe het werkt, de tarieven, de maximale afmetingen en gewicht, de verzendduur en wat de voorwaarden zijn. Tenslotte is aangegeven hoe u de dichtstbijzijnde DPD ParcelShop kunt vinden.

DPD Pakketservice

DPD is één van de grootste pakketverzenders wereldwijd en actief in circa 40 landen. Dagelijks worden er ruim drie miljoen pakketten via DPD verzonden. DPD biedt voor particulieren en bedrijven die minder frequent pakketten versturen de DPD Pakketservice. Voor het verzenden van een eenmalig pakket (of wanneer het niet gaat om meer dan enkele pakketten in de week) is DPD Pakketservice de aangewezen DPD dienst. Let op: wanneer u regelmatig pakketten verzendt (dagelijks of meerdere pakketten per dag) is het zinvoller om dit op contractbasis te verrichten bij DPD. U verzendt dan pakketten met zakelijke tarieven.

Tarieven

De tarieven (2020) voor nationale en internationale verzending via DPD Pakketservice zijn als volgt.

Nederland: verzending naar DPD Pickup Parcelshop

 • 0 - 10 kilogram: 4,50
 • 10 - 20 kilogram: 9,-

Nederland: verzending naar (thuis)adres

 • 0 - 10 kilogram: 6,50
 • 10 - 20 kilogram: 10,25

België, Luxemburg of Duitsland: verzending naar DPD Pickup Parcelshop

 • 0 - 10 kilogram: 9,50
 • 10 - 20 kilogram: 14,00

Internationaal zone 1: verzending naar (thuis)adres

Tot zone 1 behoren de landen België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk:
 • 0 - 10 kilogram: 11,75
 • 10 - 20 kilogram: 15,75

Internationaal zone 2: verzending naar (thuis)adres

Tot zone 2 behoren de landen Bulgarije, Estland, Finland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje en Zweden:
 • 0 - 10 kilogram: 21.50
 • 10 - 20 kilogram: 25,50

Afmetingen en gewicht

Voor verzending via DPD Pakketservice dient het pakket aan enkele eisen te voldoen met betrekking tot het gewicht en de afmetingen:
 • Afmetingen maximaal: lengte 100 cm x hoogte 50 cm x breedte 50 cm
 • Gewicht: maximaal 20 kilogram

Verzenden pakket

Een pakket verzenden via DPD Pakketservice kan door de volgende stappen worden verricht:
 • Ga naar de internetpagina www.pakkettenversturen.nl
 • Geef aan waar het pakket naar toe moet
 • Print het verzendlabel
 • Geef het pakket af bij één van de DPD ParcelShops.
 • U ontvangt een verzendbewijs en u kunt de verzending van het pakket volgen via track & trace

Betalen voor het verzendlabel is mogelijk via iDeal. Om een pakket te versturen via DPD Pakketservice is een account niet verplicht. Pakketten kunnen worden verstuurd naar alle adressen behalve postbusadressen en antwoordnummers. Ook bezorging op eilanden is niet mogelijk (Ierland en Verenigd Koninkrijk wordt wel bezorgd). U dient zelf voor een deugdelijke verpakking te zorgen. Een deugdelijke verpakking is een lekvrije en scheurvrije verpakking die goed met tape is dichtgemaakt. Alle voorschriften omtrent het verzenden van pakketten via DPD zijn weergegeven in de algemene voorwaarden van DPD.

DPD ParcelShop vinden

In Nederland zijn honderden DPD ParcelShops aanwezig. De DPD ParcelShops zijn vaak geïntegreerd binnen bestaande winkels zoals supermarkten, boekhandels, bloemisten, enzovoorts. Hierdoor zijn de DPD Parchelshops vaak te vinden op centrale winkelplaatsen en dus eenvoudig te bereiken.

Hier dient u uw adres, postcode, plaats of zoekterm in te vullen. Hierna ontvangt u een overzicht van de DPD Parcelshops in de omgeving van de door u ingevulde gegevens. Door één van de opties te selecteren worden adres-, contactgegevens en openingstijden weergegeven.

Verzendduur

Een verzending binnen Nederland is binnen gemiddeld 2 werkdagen bezorgd. Een internationale verzending wordt afgerond binnen 2 tot 6 werkdagen. Pakketten die in het weekend worden afgegeven bij een DPD ParcelShop worden pas op maandag opgehaald waardoor u rekening moet houden met een langere verzendduur.

Contact

Indien u contact wenst met DPD Pakketservice vanwege een vraag, klacht of opmerking is dit mogelijk via:
 • Contactformulier
 • Telefoon: 0900-3734663 ( 0,50 per gesprek, op werkdagen bereikbaar van 8 - 17.30 uur)

Lees verder

© 2014 - 2023 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PostNL raakt pakket kwijt: waar is mijn pakketje nu?PostNL raakt pakket kwijt: waar is mijn pakketje nu?Je hebt een pakketje opgestuurd of wacht met smart op een pakketje wat je hebt besteld op internet. Na enige tijd wachte…
WinZip: comprimeren van bestandenWinZip: comprimeren van bestandenJe hebt een enorm leuk feest achter de rug en wilt de foto's die gemaakt zijn dolgraag delen met je vrienden. Enthousias…
Een pakket moet voor het verzenden goed verzorgd wordenEen pakket moet voor het verzenden goed verzorgd wordenPakketten worden door particulieren vaak verstuurd met verjaardagen, Sinterklaas en kerstmis. Meestal bevatten ze cadeau…
Post: het verzenden van een postpakketPost: het verzenden van een postpakketDe afgelopen jaren is de markt voor postpakketten snel gegroeid. Een van de grootste aanbieders is op dit moment nog Pos…

Met passie een goed inkomen genererenmijn kijk opMet passie een goed inkomen genererenWat is beter en leuker dan werken waar je passie ligt en toch is de hoeveelheid mensen die dit doet niet eens zo groot.…
Zo kunt u opvallen op het werkZo kunt u opvallen op het werkAls u hogerop wilt komen op uw werk zult u moeten zorgen dat daar een reden voor is. Zorg dat u op het werk gezien wordt…
Bronnen en referenties
 • www.pakkettenversturen.nl/
 • www.dpd.com
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 31-10-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.