PostNL pakket versturen: tarieven en verzendopties

PostNL pakket versturen: tarieven en verzendopties Iedereen heeft met PostNL te maken wanneer je post verzendt. Wanneer je een pakket wilt versturen is dit niet mogelijk via de brievenbus. PostNL heeft ook een pakketdienst waarmee je pakketten kunt laten bezorgen. Kom alles te weten over de tarieven en de verzendopties van PostNL.

PostNL

Het postbedrijf PostNL is het bekendste postbedrijf in Nederland. Voorheen was het bedrijf bekend onder de namen PTT Post, TPG Post en TNT Post. PostNL is door de Nederlandse overheid aangewezen om de post te verzorgen en beheert onder andere de brievenbussen en postkantoren. Naast de normale postbezorging biedt PostNL ook een pakketdienst aan. Pakketten worden gekenmerkt doordat ze niet in de brievenbus passen.

Tarieven pakket versturen PostNL

Afhankelijk van het gewicht, de grootte, de bestemming en de wijze van verzending gelden afzonderlijke tarieven.

Standaard pakket

De tarieven voor het verzenden van een standaardpakket via PostNL zijn als volgt:
  • Pakket (0 10 kilogram): 6,75
  • Pakket (10 30 kilogram): 13,25

Wanneer je op zakelijke basis pakketten verzendt is het mogelijk om een zakelijk contract met PostNL af te sluiten. Hiervoor gelden gereduceerde tarieven gerekend.

Aanvullende diensten

Een pakket is standaard niet verzekerd. Wanneer je meer zekerheden wilt kan je ervoor kiezen om het pakket bijvoorbeeld aangetekend of verzekerd te versturen. Wanneer het pakket aangetekend wordt verzonden geldt een toeslag van 1,30. Het pakket is bij deze service tot 500,- verzekerd. Wanneer deze 500,- niet toereikend is kan er ook gekozen worden voor de verzekerservice. Hiermee wordt het pakket verzekerd tot 5.500,-. De kosten voor de verzekerservice bedragen 7,50 en het pakket wordt tevens aangetekend verzonden. Wanneer het pakket met spoed moet worden bezorgd (bezorging voor 10.30 uur) kan voor de spoedservice worden gekozen.

Pakket verzenden naar buitenland

Wanneer je een pakket naar het buitenland wilt verzenden is dit ook mogelijk. De prijs ligt logischerwijs hoger dan voor een binnenlandse zending. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het pakket en het land van bestemming.

Brievenbuspakje

Een brievenbuspakje is een pakket dat door de brievenbus past. Het maximale formaat van een brievenbuspakje is 3,2 cm hoog, 38 cm lang en 26,5 cm breed. Het maximale gewicht mag 2 kilogram bedragen. Voor het verzenden van een brievenbuspakje geldt een vast tarief van 3,84.

PostNL pakket verzendopties

Er zijn twee opties hoe je een pakket kunt versturen, namelijk via het postkantoor of via de Online Verzendservice.

Online Verzendservice

Met behulp van de Online Verzendservice van PostNL kan je vanuit huis online het tarief bepalen en de verzendgegevens invullen. Na het afdrukken van het frankeerlabel plak je deze op het pakket. Vervolgens kan je het pakket afgeven op één van de postkantoren in Nederland. Tegen betaling kan je het pakket door PostNL laten ophalen. Wanneer het om een brievenbuspakje gaat kan je deze ook in een brievenbus deponeren.

Afgifte op postkantoor

Er zijn in Nederland duizenden postkantoren waar je het pakket kunt afgeven. In het postkantoor wordt er voor gezorgd dat het pakket op de juiste wijze wordt gefrankeerd. Eventueel zijn de pakketzegels waarmee het pakket gefrankeerd kan worden ook online via de website van PostNL te koop.

Lees verder

© 2014 - 2020 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
PostNL raakt pakket kwijt: waar is mijn pakketje nu?PostNL raakt pakket kwijt: waar is mijn pakketje nu?Je hebt een pakketje opgestuurd of wacht met smart op een pakketje wat je hebt besteld op internet. Na enige tijd wachte…
Post: het verzenden van een postpakketPost: het verzenden van een postpakketDe afgelopen jaren is de markt voor postpakketten snel gegroeid. Een van de grootste aanbieders is op dit moment nog Pos…
Post: een postpakket versturen naar het buitenlandPost: een postpakket versturen naar het buitenlandDe meeste postpakketten naar het buitenland worden verstuurd door het bedrijf PostNL. Verzendingen binnen de Europese Un…
Posttarieven 2019 PostNLPosttarieven 2019 PostNLAl jaren op een rij worden we geconfronteerd met hogere posttarieven. Deze tariefverhogingen worden veroorzaakt door een…

Studentenjobs in België: hoe zit dat nu?Met de zomervakantie in aantocht zijn veel jongeren op zoek naar een studentenjob of hebben er al een gevonden. Maar hoe…
Doorlopende reisverzekering vaak voordeligerDoorlopende reisverzekering vaak voordeligerWie een aantal keren per jaar op vakantie gaat doet er goed aan een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat schee…
Bronnen en referenties
  • www.postnlpakketten.nl

Reageer op het artikel "PostNL pakket versturen: tarieven en verzendopties"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

H. van Sinten, 01-10-2017 21:57 #1
Hoe verzendt men een schilderij en wat zijn de tarieven? b. v. dank, gr henk

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 20-09-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Special: Pakket verzenden
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!