Hema, met producten en aanbiedingen voor gezin

Hema, met producten en aanbiedingen voor gezin De Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is de officiële naam van de Hema. Het is nog steeds het warenhuis voor de gewone man met producten die vroeger werden verkocht tegen eenheidsprijzen. Maar ook is er een leuke mogelijkheid om zelf van een aantal artikelen een heel persoonlijk voorwerp te laten maken. Denk hierbij aan kalenders en foto albums. Hema heeft vestigingen in zeven verschillende landen.

Ontstaan van HEMA

Hema is in 1926 ontstaan als een warenhuis voor de gewone man met eenheidsprijzen. In de eerste jaren ging het hierbij om prijzen van 10 cent en 25 cent of 50 cent. Dit beleid is na de Tweede Wereldoorlog losgelaten. Hema was in de jaren vijftig de eerste franchise-organisatie in Nederland.Tot 2007 was Hema onderdeel van Maxeda maar het werd verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. In november 2018 werd het concern overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn. Hij gaf aan ingrijpende veranderingen te willen doorvoeren. Het plan was om een aantal Hema-vestigingen te verkopen aan franchisenemers. Met de opbrengst kan men dan in het buitenland verder uitbreiden. Deze plannen zijn niet door gegaan omdat het bedrijf steeds meer te kampen kreeg met schulden.

Schuldenlast en overname

Hema heeft vanaf 2014 te maken met een groot aantal schulden die steeds verder zijn opgelopen. De schuldeisers hebben in juni 2020 een akkoord gesloten over de schulden. Een groot deel van de schulden zal worden omgezet in aandelen. De totale schuld van 750 miljoen wordt daarbij teruggebracht tot 300 miljoen. Obligatiehouders krijgen alle aandelen in handen en zij zijn de nieuwe eigenaren die het bedrijf ook weer kunnen doorverkopen. Marcel Boekhoorn verdwijnt. Het bedrijf geeft aan een gezonde financiële basis te hebben met 580 filialen en men kan weer investeren in de toekomst.

Alleenrecht

Het grootste deel van het assortiment wordt speciaal voor Hema geproduceerd en dat betekent dat deze artikelen nergens anders te koop zijn. Zo heeft men bijvoorbeeld het alleenrecht op de verkoop van producten met de beeltenis van Jip en Janneke.

Strategie van warenhuis Hema

Hema geeft aan dat men het dagelijks leven van de mensen gemakkelijker wil maken door goede kwaliteit te leveren tegen lage prijzen. Hierbij komt de klant op de eerste plaats.

Welke producten kopen we bij Hema

Bij Hema kun je terecht voor:
 • Baby kleding en artikelen
 • Dames en heren kleding en bijbehorende artikelen
 • Koken en tafelen
 • Kinderkleding en speelgoed
 • Kantoorbenodigdheden
 • Raambedekking
 • Wonen
 • Gebak en Levensmiddelen
 • Foto en printartikelen
 • Vakantie
 • Kinderfeestje
 • Verzekeringen
 • Telefonie

Aanbiedingen van veel artikelen

Hema heeft vaak bijzondere aanbiedingen. Daarom is het soms handig om goed op internet te kijken naar de aanbiedingen in dan bepaalde dingen vast aan te schaffen. Leuke cadeautjes voor kinderverjaardagen kan men het hele jaar goedkoop kopen. Soms zijn er speciale aanbiedingen in linnengoed.

Hema prepaid bellen

Voor wat betreft telefonie. Hema prepaid bellen is mogelijk maar men maakt hierbij gebruik van het netwerk van Telford. Hema heeft ook veel te bieden op het gebied van verzekeringen. Er zijn verzekeringen voor auto en caravan, maar ook woonverzekeringen en doorlopende reisverzekering.

Online winkelen bij Hema

Het is mogelijk om bij Hema je artikelen online te bestellen. Je ontvangt een bevestiging per mail van de bestelde artikelen en daarmee kunnen je spullen worden opgehaald op het afgesproken tijdstip in de dichtstbijzijnde vestiging. Men kan ook artikelen laten thuisbezorgen maar hier zijn kosten aan verbonden. Ook kan men de nieuwsbrief van Hema bestellen om op de hoogte te blijven van nieuwe producten.

Hema lunchroom

Bij de meeste vestigingen van Hema is ook een eigen lunchroom. Hier kan men terecht voor een ontbijt of lunch, maar het is ook goed mogelijk om alleen een kopje koffie te drinken al of niet met wat lekkers. Maar het is ook mogelijk om lekker vers gebak te kopen en dit mee te nemen naar huis. Het assortiment is aangepast aan het seizoen. Zo zijn er in de winter de lekkere appelbollen en tijdens de feestdagen mooie versierde taarten.

Wat is leuk bij Hema

Bij Hema is het mogelijk om een aantal artikelen te laten bedrukken met je eigen logo en foto. Dit maakt je spulletjes wel erg persoonlijk. Men kan o.a. de volgende artikelen bestellen:

 • Gebak, taart met eigen foto
 • T Shirt bedrukken met je naam
 • Tassen bedrukken met foto en logo
 • Kalenders
 • Cadeau kaarten
 • Drukwerk
 • Lunchbox met foto
 • Wijn etiket

Voor kleine kinderen die nog niet kunnen lezen is een lunchbox met foto natuurlijk erg handig. Ook de tas of rugzak met naam en logo maakt verwisselen onmogelijk. Dus een aantal zaken zijn hierbij ook functioneel. Op een verjaardag je taart aansnijden die versierd is met je eigen foto is erg stoer. En wat te denken van de fles wijn met daarop een persoonlijk etiket.

Hema fotoservice

Bij Hema kan je terecht voor het maken van een foto-album of kalender. Je kunt de software hiervoor zelf downloaden en het album helemaal naar eigen wens maken. Ook is het mogelijk tekst toe te voegen.Het is mogelijk om de producten thuis te laten bezorgen maar ook is het handig als je je album zelf in de winkel ophaalt. Dat scheelt weer verzendkosten.

Het kan daarom worden vastgesteld dat de Hema organisatie die in de vorige eeuw is gestart als een winkel met eenheidsprijzen thans juist erg veel artikelen in haar assortiment heeft opgenomen die de mogelijkheid bieden om het tot een persoonlijk hebbeding te maken wat ook nog functioneel is.

Hema klantenpas

Bij Hema kan men een klantenpas krijgen die bepaalde voordelen biedt. Je kunt punten sparen en op je verjaardag ontvang je een gratis tompouce.
© 2011 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
HEMA loyaliteitsprogramma: 'meer HEMA'-klantenpasHEMA loyaliteitsprogramma: 'meer HEMA'-klantenpasWinkel je vaak bij HEMA? Dan zal de 'meer HEMA'-klantenpas je vast niet onbekend zijn. Met deze klantenkaart spaar je vo…
Hema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenHema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenEen foto zegt meer dan duizend woorden. Via de HEMA Fotoservice is het mogelijk om fotoherinneringen af te laten drukken…
Een HEMA fotoalbum makenEen HEMA fotoalbum makenMet de online fotoalbums van de HEMA kun je heel gemakkelijk via je computer een echt fotoalbum maken en bestellen. Het…

Wibra, klein warenhuis met veel keuze in kleding en textielWibra, klein warenhuis met veel keuze in kleding en textielIn veel steden en dorpen vinden we een Wibra winkel. Deze winkels hebben vaak meer producten dan alleen goedkope kleding…
Artikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebiedArtikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebiedBlokker is een winkelketen waar we regelmatig onze boodschappen doen. Het is vertrouwd en je kunt er voor veel verschill…
Bronnen en referenties
 • Hema website
 • Wikipedia
 • https://www.nu.nl/ondernemen/5603078/overname-hema-marcel-boekhoorn-afgerond.html
 • https://www.nu.nl/economie/6058086/hema-topman-in-de-toekomst-eerder-meer-dan-minder-winkels.html
Reactie

Lo van der Rest, 03-03-2012
De HEMA vestigingen zijn een aantal jaren geleden verkocht aan -ik meen- een Engels bedrijf. Wie weet aan welk bedrijf? Reactie infoteur, 04-03-2012
Bedankt voor je reactie.
Volgens Wikipedia is de Hema in 2007 verkocht aan Lion Capital.
Vr. groet,
Celientje1

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 15-06-2020
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.