Artikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebied

Artikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebied Blokker is een winkelketen waar we regelmatig onze boodschappen doen. Het is vertrouwd en je kunt er voor veel verschillende aankopen terecht. Zowel op huishoudelijk gebied als op het gebied van koken en bakken zijn er bij Blokker goede aanbiedingen te vinden. Toch is het ook voor Blokker noodzakelijk om te vernieuwen om een goede positie op de markt te behouden. De Holding werd verkocht aan Mirage Retail Group.B.V. Deze retailgroup omvat ook de winkels van Big Bazar en Intertoys.

Ontstaan van Blokker

In 1896 begonnen Jacob en Saapke Blokker in Hoorn een winkel en deze noemden zij de goedkope ijzer- en houtwinkel.
In 1923 werd een oud pothuis gekocht en daarin verscheen een kapitaal winkelpand. Vanaf de dertiger jaren hebben de vier zonen van Jacob winkels geopend in de Randstad. Inmiddels heeft Blokker in 2019 een totaal van 600 winkels verspreid over heel Nederland. Ook zijn er vestigingen in België, Luxemburg en zelfs in Suriname. Jaap Blokker was de kleinzoon van Jacob en hij begon als jongen van 12 jaar te werken als liftboy in de Blokkerwinkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Hij werd in 1967 opgenomen in de directie en werd bestuursvoorzitter in 1976.

Jaap Blokker was samen met zijn broer Albert eigenaar van de multinational. De broers stonden als zevende op de lijst van Quote 500. In 2003 werd Jaap gekozen tot zakenman van het jaar. Hij werd eind 2010 ernstig ziek. Hij heeft in het najaar van 2010 wijzigingen aangebracht in de Raad van Commissarissen en zijn post als algemeen directeur van Blokker Holding verlaten. Jaap Blokker stond bekend als iemand die de gang van zaken binnen de bedrijven nauwlettend in de gaten hield en zelfs jarenlang de prijzen van alle artikelen uit zijn hoofd kende.

Blokker artikelen op ieder gebied in veel winkels

Men kan de artikelen onder verdelen in de volgende rubrieken:
 • huishoudelijk
 • wonen
 • keuken& koken
 • Herman den Blijker
 • Douwe Egberts producten
 • persoonlijke verzorging
 • beeld en geluid
 • dvd en cd's
 • inkt cartridges
 • speelgoed
 • tuinartikelen

Overvloed aan artikelen

Blokker heeft een assortiment van vooral betaalbare huishoudelijke artikelen. Rond de feestdagen zoals Pasen of Kerstmis is het razend druk in de winkels omdat veel mensen dan de versiering voor het huis in deze zaak gaan kopen. Van servetten tot tafelkleden en van kaarsen tot paasfiguren en kerstmannen. Er is altijd wel wat te kiezen. Maar ook op het gebied van potten en pannen is er ruime keuze. Ook elektrische apparaten zijn beschikbaar. Blokker verkoopt ook Douwe Egberts producten. Men kan nog steeds punten sparen en deze kunnen ook bij Blokker worden ingeleverd.

Tuinartikelen

Tuinmeubilair is erg populair en kan in bepaalde periodes en bij aankopen boven een bepaald bedrag zelfs thuisbezorgd worden. Het is vooral het gemak van een klein warenhuis wat veel mensen zo aantrekkelijk vinden. Ook kunnen de artikelen online besteld worden.

Speelgoed

Op het gebied van speelgoed is er bij Blokker veel te koop. Zowel luxe speelgoed, spelletjes als kleine cadeautjes zijn hier altijd wel te vinden. Daarnaast zijn er regelmatig bijzondere aanbiedingen.Wie een kinderfeestje wil organiseren kan heel goed terecht bij Blokker om de nodige feestartikelen te kopen.

Cadeaubonnen

Het is mogelijk om iemand een cadeaubon te geven van Blokker. Dat is vaak een cadeau wat op prijs gesteld wordt omdat mensen dan zelf een keuze kunnen maken.

Witgoed

Als je bij Blokker elektrische apparaten koopt dan kun je het oude apparaat gratis inleveren. Dit is vooral gemakkelijk bij wat grotere apparaten. Blokker heeft een uitgebreide collectie aan witgoed die terug te vinden is in de folder.

Blokker is ook franchisenemer

Binnen de 513 winkels van Nederland zijn er 119 franchisenemers en Blokker streeft naar een groter aantal mensen die een zaak van Blokker willen runnen. Om klanten te kunnen binden moet er een goede communicatie zijn en de winkel dient er verzorgd uit te zien. Om franchisenemer te zijn dien je plaatselijk goed bekend te zijn. Sportverenigingen worden gesponsord en samen denken met andere middenstanders binnen het gebied is hierbij noodzakelijk.

Blokker Holding

Blokker Holding heeft tijdens en na de economische crisis ingrijpende hervormingen doorgevoerd. Het gevolg hiervan is dat er in 2018 nog 950 winkels zijn in 7 landen. In 2019 werd het bedrijf verkocht en de nieuwe naam is Mirage Retail Group B.V. Hier werken in 2020 ongeveer 6000 medewerkers. Het bedrijf bestaat in 2020 uit 513 eigen winkels en 75 franchisewinkels. De raad van Bestuur bestaat uit vier leden. Michiel Witteveen is de nieuwe eigenaar van zowel Blokker, Intertoys en Big Bazar. Al eerder waren de speelgoedzaken van Bart Smit opgegaan in Intertoys.

Online shop van Blokker

Artikelen bestellen online is heel leuk bij Blokker. Je kunt thuis op je gemak uitzoeken welk artikel het beste bij je past. Daarna bestellen en het wordt thuisbezorgd. Ook is het mogelijk om je product af te halen in een van de filialen. Men kan gemakkelijk betalen met IDeal of Visa.

Veranderingen in het koopgedrag hebben gevolgen

Omdat de tijden veranderen en daarmee ook het koopgedrag van de klanten heeft Blokker Holding besloten om zich volledig en uitsluitend te gaan richten op de zaken van Blokker. De winkels waarmee het allemaal begonnen is. Mensen kopen steeds meer online en dit heeft gevolgen voor de uitgebreide sortering in de winkels.
© 2011 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rocks' vijfjes spaarprogrammaRocks' vijfjes spaarprogrammaRocks' was een spaarprogramma waarbij speciale Rocks' biljetten of ook wel 'Rocks' vijfjes' konden worden gespaard. De v…
GAMMA webshop: informatie en beoordelingDe GAMMA webshop is een grote en betrouwbare online bouwmarkt. Wat heeft de GAMMA webshop u eigenlijk te bieden? En hoe…
Wat zijn voorraadkosten, de 3 R'sWat zijn voorraadkosten, de 3 R'sVoorraadkosten zijn kosten waar een bedrijf bijna niet onderuit komt. Het zijn kosten die gemaakt moeten worden om het b…
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…

Hema, met producten en aanbiedingen voor gezinHema, met producten en aanbiedingen voor gezinDe Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is de officiële naam van de Hema. Het is nog steeds het warenhuis vo…
Veilig (ver)kopen en (ver)huren via KapazaVeilig (ver)kopen en (ver)huren via KapazaIedereen heeft wel al eens gehoord van Ebay, maar ook de website Kapaza is ondertussen zeer bekend in Nederland en Belgï…
Bronnen en referenties
 • Blokker website
 • https://www.rtlnieuws.nl/economie/business/artikel/4661906/michiel-witteveen-koopt-blokker-wie-hij
Reactie

Suzanne, 14-09-2014
Ik heb een stapel dukaten van de blokker maar geen idee wat ik met welke korting kan kopen. Bestaat hier een boekje van ofzo? Heb op internet gezocht maar kan niets vinden. Reactie infoteur, 15-09-2014
Hallo Suzanne,

Dank voor je reactie. Bij Blokker kun je in de winkel vragen om een boekje.
Hier staat precies in aangegeven wat je kunt kopen voor de dukaten.
Veel succes.
Vriendelijke groet,
Celientje1

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 21-08-2020
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.