Wibra, klein warenhuis met veel keuze in kleding en textiel

Wibra, klein warenhuis met veel keuze in kleding en textiel In veel steden en dorpen vinden we een Wibra winkel. Deze winkels hebben vaak meer producten dan alleen goedkope kleding. Het bedrijf noemt zich de goedkoopste discounter van Nederland. Wie een Wibra in de buurt heeft en op de kleintjes moet letten zal er goed aan doen om regelmatig eens binnen te lopen en op de aanbiedingen te letten. Ook om kleine cadeautjes te kopen voor kinderverjaardagen is Wibra erg leuk. Er is een ruime sortering bij diverse producten.

Ontstaan van het bedrijf Wibra

Wibra is een familiebedrijf met passie en een grote ambitie. Het bedrijf is opgericht door de Heer Wierdsma die de namen van zichzelf en zijn vrouw aan elkaar koppelde en hieruit de naam Wibra liet ontstaan. Dit gebeurde in 1956 in Epe waar de eerste winkel werd geopend. In 1973 werd de 25e winkel geopend en thans zijn er in 2020 ruim 290 filialen in Nederland met 2700 medewerkers. In 1977 werd gestart met het verspreiden van folders en thans worden om de twee weken maar liefst zes miljoen folders huis aan huis bezorgd.

Wat is de missie van Wibra

Men wil dat de klant zich koning voelt en om dit te bereiken wordt het personeel geschoold met trainingen, er is aandacht voor voorbeeld-gedrag en er is een continue prikkeling om de inzet van medewerkers positief te bevorderen.
Men wil bij Wibra
 • Top kwaliteit
 • Top service
 • Top prijzen
 • Top winkelen

Artikelen in de winkel van Wibra

Bij Wibra vinden we een ruim assortiment aan:
 • kleding
 • textiel
 • babyartikelen
 • verzorgingsproducten
 • huishoudelijke producten
 • kantoorbenodigdheden
 • allerlei

Kleding

In deze zaak is kleding te koop voor baby's, kleuters en schoolgaande jeugd. Maar ook voor dames en heren. Ook grote maten zijn vertegenwoordigd. Regelmatig wordt de collectie aangepast aan nieuwe modetrends en ieder seizoen zien we nieuwe kleding in de winkel.

Textiel

Er is een keuze aan beddengoed maar ook aan keuken textiel en bad textiel. Deze textiel is vaak voordelig en leuk van kleurstelling. Om snel even een voorraad aan te leggen van theedoeken of keukendoeken kan men hier goed terecht. Maar ook als je iemand iets cadeau wilt geven kan bad textiel heel aardig zijn.

Babyartikelen

Op het gebied van babyartikelen zijn veel producten te koop van kleding, tot speeltjes, watten en luier zakjes, hand- en gezichtsdoekjes. Maar ook kleine cadeautjes voor jonge kinderen zijn hier gemakkelijk te vinden.

Verzorgingsproducten

Allerlei make-up artikelen zijn hier te vinden maar ook zeep en geurtjes.

Huishoudproducten

Bij Wibra vind je schoonmaakmiddelen van vaatwas tot schoensmeer, maar ook schaaltjes en klein serviesgoed, vaak in moderne kleuren uitgevoerd.

Kantoorbenodigdheden

Vooral kantoorbenodigdheden zul je niet zo gauw gaan zoeken in een winkel als Wibra. Maar er is een ruime sortering aan pennen, ordners, papier, en kleine zaken. Vooral voor mensen die graag knutselen kan men hier terecht voor materiaal om zelf kaarten te maken of voor het maken van leuke en kleine cadeau's. Er staan grote bakken waar je heerlijk kunt snuffelen en het personeel is de winkel is altijd bereid om even mee te zoeken als je iets specifieks nodig hebt.

Speelgoed en snoepgoed

Bij Wibra is een ruime voorraad speelgoed te vinden. Het is leuk om samen met de kinderen hier kleine dingen uit te zoeken. Maar ook snoepgoed vinden we in de filialen van Wibra.

Allerlei

Het is leuk om te snuffelen in de reclames omdat er vaak aardige "hebbedingetjes" te vinden zijn voor eigen gebruik of om cadeau te geven. Wie een klein cadeautje zoekt voor een kinderverjaardag kan hier goed terecht. Ook om samen te knutselen bijvoorbeeld voor de feestdagen vind je bij Wibra leuke benodigdheden. Op het gebied van huis en tuin vinden we decoratiemateriaal voor de feestdagen in allerlei soorten. Kaarsen, standaards,beeldjes, vazen, vogelhuisjes etc. Ook verpakkingsmateriaal heeft Wibra in haar winkel zoals aan het seizoen aangepaste tasjes.

Niet tevreden geld terug

Als je niet tevreden bent over een gekocht artikel dan kun je dit binnen 30 dagen ruilen of terugbrengen naar ieder filiaal in je omgeving. Om op de hoogte te blijven van alle aanbiedingen kan men zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Bewust leven en duurzaam ondernemen

Om het gebruik van plastic tasjes te verminderen is Wibra in 2003 gestart met een boodschappentas-actie. Een deel van de opbrengst van de tassen gaat naar de Make-A-Wish. Deze stichting wil kinderen met een levensbedreigende ziekte een onvergetelijke dag bezorgen. Middels de actie werd al een groot bedrag aan de stichting verstrekt.
© 2011 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het succes van DastySoms heeft een product geen reclame nodig om succesvol te worden. De schoonmaakmiddelen van het merk Dasty zijn hier een…
Zeeman, we kopen er artikelen op het gebied van textielZeeman, we kopen er artikelen op het gebied van textielDe eigenaar Jan Zeeman had als credo: idealistisch denken maar pragmatisch doen. Hiermee is zijn bedrijf uitgegroeid tot…
Goedkope kledingwinkels voor betaalbare modeGoedkope kledingwinkels voor betaalbare modeMerkkleding is erg duur en aangezien niet iedereen een goed gevulde portemonnee heeft volgen hier enkele bekende winkelk…
Online bestelling retourneren bij de H&MOnline bestelling retourneren bij de H&MVia de site of de catalogus van de H&M heb je een bestelling gedaan. Na een aantal dagen is je bestelling binnen gekomen…

C&A kleding van Brenninkmeijer is overal te koopC&A kleding van Brenninkmeijer is overal te koopC&A kleding is werkelijk in de gehele wereld te koop. Dit familiebedrijf heeft 1000 filialen in Europa maar ook in Zuid…
Hema, met producten en aanbiedingen voor gezinHema, met producten en aanbiedingen voor gezinDe Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is de officiële naam van de Hema. Het is nog steeds het warenhuis vo…
Bronnen en referenties
 • Wibra site.
Reactie

Joke Janssen, 13-11-2012
Ik ben op zoek naar laatste breiboek van Wibra.
Waar nog te koop? Reactie infoteur, 14-11-2012
Dank voor Uw reactie.

Heeft u al geprobeerd via het contactformulier van Wibra.
Dit is te vinden op de website van: www.wibra.nl.
Mogelijk kunt U anders via internet een oproep plaatsen op een site over breien.
Mocht ik wat tegenkomen dan laat ik het U weten. Veel succes.
Vriendelijke groet,
Celientje1.

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 29-07-2020
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.