Wat verdient een manager? (Salaris manager)

Wat verdient een manager? Het is lastig om een salarisindicatie voor een manager te geven, omdat er verschillende managementlagen zijn en het salaris van een manager afhankelijk is van diverse factoren. De volgende onderwerpen komen aan de orde: het salaris van een manager: sales manager, marketingmanager, accountantmanager en facilitair manager.

Wat verdient een manager?

Het salaris van een manager wordt bepaald door het aantal jaren ervaring, de omvang van de verantwoordelijkheden en bevoegdheden en de grootte van de organisatie of het bedrijf. De verantwoordelijheden en bevoegdheden kunnen betrekking hebben op het aantal mensen in het team of het budget waarover de manager beschikt. Het startsalaris van een manager ligt rond de €2.000, maar kan snel stijgen.

Sales manager: Wat is een sales manager?

Een salesmanager is verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten. Hij is leidinggevende van een team van vertegenwoordigers en werkt samen met de afdeling Marketing.

Wat verdient een sales manager?

Het aanvangsalaris ligt tussen de €2.500 en de €4.000, afhankelijk van de aard en de grootte van het bedrijf. Vaak kan het salaris van een salesmanager worden opgevijzeld door provisies en bonussen voor de behaalde resultaten.

Werkzaamheden sales manager

Een salesmanager stelt een verkoopplan op, waarin vast wordt gelegd welke targets er gehaald moeten worden. Samen met de afdeling Marketing worden de marktontwikkelingen nauwgezet gevolgd. Belangrijke taken zijn dan ook het analyseren van markten en het signaleren en in kaart brengen van trends. De salesmanager stuurt daarnaast een team van vertegenwoordigers aan enbegeleidt hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast overlegt hij met andere afdelingen binnen het bedrijf om de verkoop te stroomlijnen.

Marketingmanager: Wat is een marketingmanager?

Een marketingmanager adviseert de directie over nieuwe markten en producten. Een marketingmanager blijft op de hoogte van ontwikkelingen op de markt, bepaalt de marktetingstrategie en stuurt marketingmedewerker aan.

Wat verdient een marketingmanager?

Een marketingmanager heeft een goed salaris. Het bruto jaarinkomen van een marketingmanager ligt tussen de €60.000 en €97.000.

Accountmanager: Wat is een accountmanager?

Een accountantmanager is verantwoordelijk voor een aantal klanten (“accounts” in vakterminologie) binnen het bedrijf of de organisatie. Hij investeert in zijn klantenbestand door advies te geven en het contact te intensiveren.

Wat verdient een accountmanager?

Een accountmanager heeft een salaris van gemiddeld €4.500 per maand (bruto). Het jaarinkomen van een starter ligt rond de €39.000 per jaar (€3.250 per maand). Je kunt doorgroeien naar een bruto jaarsalaris van €70.500.

Werkzaamheden accountmanager

Een accountmanager is verantwoordelijk voor de verkoop van een aantal producten of diensten. Om een zo hoog mogelijke verkoop te realiseren, verwerft hij kennis van producten en diensten en houdt deze kennis actueel door de markt goed in de gaten te houden. Hij ontwikkelt beleid en maakt een accountplan, waarmee hij klanten benadert. Ook in het natraject houtdt de accountantmanager intensief contact met de accounts.

Facilair manager: Wat is een facilitair manager?

Een facilitair manager (ook wel “facility manager” genoemd) zorgt ervoor dat personeelsleden alle faciliteiten tot hun beschikking hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Een facility manager regelt ondersteunende diensten, zoals catering, beveiliging en schoonmaak.

Wat verdient een facilitair manager?

Het salaris van een facilitair manager begint bij €3.000 en kan toenemen tot €8.000 per maand. Afgestudeerden beginnen echter vaak als assistent van een facilitair manager, met een bescheiden startsalaris van €1.900 per maand.

Werkzaamheden facilitair manager

Een facilitair manager denkt na over een efficiënte inrichting van bedrijfsruimtes. Hij adviseert over de inrichting van het gebow en de werkplek. Daarnaast onderhoudt hij contacten met leveranciers en inventariseert de mogelijkheden. Hij geeft leiding aan het uitvoerende personeel: stuurt de teamleden aan en begeleidt ze.

Conclusie: salaris manager

Het salaris van een manager is afhankelijk van de verantwoordelijkheden, bevoegdheden, de grootte van de organisatie en het aantal jaren werkervaring. Het startsalaris van managers ligt gemiddeld ron de €3.000, maar dit kan stijgen tot € 8.000 per maand.
© 2011 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat verdient een piloot, financieel directeur of advocaatWat verdient een piloot, financieel directeur of advocaatEen nieuwe baan in 2023, maar wat verdient uw buurman of buurvrouw? Of wat verdient een piloot, de huisarts, de postbode…
Wat is IPMA voor project managersNaast Prince II en PMI bestaat er nog een zeer belangrijke certificerings mogelijkheid voor project managers. In deze ro…
Werken bij McDonald's (Mac Donald's)Werken bij McDonald's (Mac Donald's)McDonald's is een ongelofelijk populaire werkgever. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Er zijn allerlei…
Salarissen in de Horeca (2013)Salarissen in de Horeca (2013)In de Horeca zijn tal van verschillende banen te vinden. Van een bijbaantje als afwashulp tot en met bedrijfsleider van…

Werkloosheid: soorten en bestrijdingWerkloosheid: soorten en bestrijdingIn de economie spreekt men van verschillende soorten werkloosheid. Deze vormen kennen ieder hun eigen kenmerken en bestr…
Vakantiewerk op TerschellingVakantiewerk op Terschelling, de manier om zomers een extra zakcentje te verdienen. De sfeer is goed en het werk leuk. I…
Bronnen en referenties
  • Carrieretijger
  • Elsevier
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 07-06-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.