Werken bij McDonald's (Mac Donald's)

Werken bij McDonald's (Mac Donald's) McDonald's is een ongelofelijk populaire werkgever. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Er zijn allerlei soorten functies te vervullen bij McDonald's. Jongeren stromen vaak in als crewlid en werken in de keuken of het restaurant. Er zijn echter ook tal van managementfuncties te betreden binnen McDonald's. Maar wat houden deze functies eigenlijk in?

Wat is McDonald's

McDonald's is een enorm grote fastfood keten, met filialen over de hele wereld. Iedereen associeert de grote gele 'M' direct met McDonald's. Het restaurant is in de jaren steeds verder uitgebreid en verkoopt naast fastfood ook salades, koffie en ontbijt. McDonald's is een ongelofelijk populaire werkgever onder de Nederlandse jeugd. Een bijbaan bij McDonald's is dan ook erg gewild. Er zijn uiteraard ook part- en fulltime medewerkers werkzaam bij McDonald's.

Welke functies zijn er bij McDonald's

Er zijn allerlei soorten functies binnen McDonald's. De bekendste en meest voorkomende functies worden hieronder beschreven.

Crewlid

Als crewlid ben je een echte teamplayer. Je zult bij McDonald's in een hecht team werken. In dit team zijn vaak leeftijdsgenoten werkzaam. Tijdens het werk zul je de werkzaamheden stap voor stap oppikken. Als crewlid sta je bijvoorbeeld in de keuken, in het restaurant of achter de counter/kassa. Veel mensen stromen in als crewlid, om later door te groeien naar een managementfunctie. Deze functie is ook erg geschikt als bijbaan voor scholieren of studenten.

Host(ess)

Als host(ess) ben je het gezicht van het restaurant. Je zorgt ervoor dat gasten tevreden zijn en graag terug komen naar jouw McDonald's-restaurant. Wanneer je deze functie wilt uitvoeren, dien je het Host(ess) Development Programma succesvol af te ronden. Na deze opleiding weet je alles over de verschillende menu's binnen McDonald's, hoe je kinderfeestjes begeleid, hoe je rondleidingen geeft en hoe je omgaat met klachten van klanten. Ook geef je leiding bij evenementen of acties en ben je ervoor verantwoordelijk dat het restaurant een goede uitstraling heeft.

Managment trainee

De functie van management trainee is een eerste opstap naar het management. Vanuit deze functie kun je binnen een jaar uitgroeien naar Floormanager. Je volgt training in je eigen restaurant en krijgt daarnaast trainingen bij het McDonald's opleidingscentrum.

Floormanager

Als floormanager bij McDonald's manage en regel je de shifts. Het is een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid. Je geeft leiding aan een team crewleden en zorgt ervoor dat de gasten met een goed gevoel het restaurant verlaten. Planning is voor deze functie erg van belang. Training is voor deze functie dan ook erg belangrijk. Je wordt onder andere getraind in het omgaan met mensen, kwaliteit, service, voedselveiligheid en gasttevredenheid.

Assistent manager

Als assistent manager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zo geef je leiding aan een team, behandel je sollicitaties van nieuwe medewerkers en maak je de roosters. Je bent ook verantwoordelijk voor de training en het coachen van medewerkers. Ook houd je een nauw oog op de omzet en weet je welke acties ondernomen moeten worden om de verkoop te verbeteren.

1e assistent manager

Als eerste assistent manager coördineer je de dagelijkse gang van zaken in jouw restaurant. Je motiveert de assistent manager(s) en floormanager(s). Wanneer de restaurant manager afwezig is vervang je hem of haar. Ook ben je samen met het management verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid. Ook bewaak je de kwaliteit, winstgevendheid en service van je restaurant. Daarnaast woon je managementmeetings bij en zorg je voor de ontwikkeling van managers.

Restaurant manager

Als restaurant manager ben je eindverantwoordelijke en heb je de leiding over het restaurant. Je stuurt het managementteam aan, stelt de jaarplannen en omzetdoelstellingen op en coördineert de uitvoering hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het gehele team en restaurant.

Salaris bij McDonald's

Het salaris bij McDonald's verschilt per functie, leeftijd en werkervaring. Wanneer je kiest voor een baan bij McDonald's, dan kies je in ieder geval voor een salaris dat in overeenstemming is met de horeca cao.
© 2011 - 2024 Timkraai, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijbaan: belasting & vakantiegeldBijbaan: belasting & vakantiegeldAls je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun…
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…
Bijbaan in de supermarkt: werken als caissière/vakkenvullerBijbaan in de supermarkt: werken als caissière/vakkenvullerVeel jongeren hebben een bijbaan in de supermarkt. Het gaat vooral om 15 en 16-jarigen, aangezien zij goedkope krachten…
Thuiswerk als bijbaantjeThuiswerk als bijbaantjeThuiswerk is een goede bron van inkomsten. Veel mensen verdienen op deze manier een extraatje, dat zij per maand kunnen…

Waaraan moet een goed Curriculum Vitae voldoen?Waaraan moet een goed Curriculum Vitae voldoen?Ten tijde van een recessie bent u waarschijnlijk niet de enige die solliciteert naar die droomvacature. Zorg dat u opval…
Angst voor je baan en carrière door eigen fouten op je werkAngst voor je baan en carrière door eigen fouten op je werkIedereen die hard werkt maakt persoonlijke fouten. Soms zijn de consequenties zo hevig dat je de neiging hebt die fout t…
Bronnen en referenties
  • www.mcdonalds.nl/werk
Timkraai (50 artikelen)
Gepubliceerd: 09-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.