Bijverdienste: vouw-, plak- en ander werk

Bijverdienste: vouw-, plak- en ander werk In iedere krant staan er tientallen. Advertenties voor bijverdiensten door knip-, plak- en vouwwerk te doen. Maar wat houdt dit werk nu eigenlijk in? Je vraagt je natuurlijk ook af wat zo'n job betaalt. En of het betrouwbaar is. Wat je er voor nodig hebt en of je huis wel geschikt is. Wat de vereisten zijn om zulke job te mogen doen. En je vraagt je ook af of er geen addertje onder het gras zit en waarom deze firma's zulke jobs aan thuiswerkers in plaats van aan bestaande bedrijven.

Bijverdienste: knip-, vouw- en plakwerk

Vele mensen dromen er van om thuis te werken. Om te kunnen werken wanneer ze zelf willen, om meer tijd te hebben voor de kinderen. Om geen baas te hebben die constant op je vingers zit te kijken. Anderen hebben gewoon een extra centje nodig en zoeken een job om na hun uren te doen. In beide gevallen is het interessant om uit te kijken naar knip-, plak- en vouwwerk.

Welke soort jobs?

Onder de noemer knip-, plak- en vouwwerk vallen heel wat soorten klusjes. Je kan gevraagd worden om iets in te pakken, bijvoorbeeld stylo's per 20 in een doosje. Of wenskaartjes in een plastiekje. Je kan stickers moeten kleven op bepaalde produkten. -20% stickers, of 3 + 1 gratis stickers bijvoorbeeld. Je kan kleine dingen moeten assembleren. Bijvoorbeeld het zwarte vleugeltje op het pijpje van bussen met isolatiemateriaal. Je kan extra's moeten kleven of bijsteken in magazines. Condooms, badmutsen, dvd's of kortingskaarten bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat er mailings moeten klaargemaakt worden: brieven plooien en in omslagen doen. Je kan pakketjes moeten maken. Bijvoorbeeld met knutselgerief voor Pasen: drie kaartjes, drie omslagen, glittertjes, bedeltjes, etc. Zoals je ziet, het is erg gevarieerd en meestal wordt er geregeld afgewisseld, zodanig dat het niet monotoon en saai wordt.

Wat heb je er voor nodig?

Vervoer

Meestal heb je een eigen auto nodig. Liefst een groot model of een model met een grote koffer. Bij de meeste bedrijven moet je het materiaal immers zelf gaan ophalen en brengen. Hoe meer je dan ineens kan meenemen, hoe interessanter het wordt. Brdrijven waar ze de goederen bij je thuis komen brengen en halen zijn zeldzaam. Een voorbeeld van een bedrijf waar ze de goederen aan huis brengen, namelijk Darero uit Nederland.

Ruimte

Verder heb je ook plaats nodig, liefst beschut en vrij van stof. Je moet het materiaal immers kunnen stockeren voor de tijd dat je er mee werkt en er mag meestal geen stof , water of dierenhaar aankomen. Daarnaast heb je ook nog een werkplek nodig. Dit zal meestal een propere tafel zijn. De klant wil immers dat de handelingen netjes gebeuren en dat de produkten terugkomen zonder vetgeuren, etensresten of dierenharen. Voor opdrachten met voedingsmiddelen (bijvoorbeeld stickers kleven op pakjes snoep of kauwgom) zijn de meeste bedrijven nog strikter.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je meldt je aan bij het bedrijf en als je wordt aangenomen, krijg je meestal een nummer. Dit nummer wordt dan vermeld op klevertjes die je op het gedane werk moet kleven. Zo weet de firma welke thuiswerker welk werk heeft gedaan. Dan krijg je een opdracht. Bij iedere opdracht krijg je uitleg, soms mondeling, soms schriftelijk. Soms wordt het werk even voorgedaan. Wat moet er juist met het materiaal gedaan worden, hoe moet het terug verpakt worden. Je krijgt ook een bepaalde termijn opgelegd. Dan krijg je al het nodige materiaal mee. Binnen die bepaalde termijn werk je de opdracht af en breng je alles netjes terug. Werk je snel of op tijd en is het werk netjes uitgevoerd, dan krijg je een nieuwe opdracht mee. Ben je te laat of is het slordig afgewerkt, dan zal het hier voor je stoppen. Meestal kan je op twee manieren werken: ofwel als zelfstandige met BTW-nummer ofwel als werknemer onder een coöperatieve. Als zelfstandige maak je op het einde van de maand een factuur voor de afgewerkte opdrachten. Als werknemer van de coöperatieve krijg je per opdracht uitbetaald.

Wat verdien je met dit soort thuiswerk?

Rijk word je van dit soort thuiswerk niet. De bedragen die je per eenheid krijgt, zijn echt miniem en je moet al een heel grote hoeveelheid verwerken om er een mooie cent aan over te houden. Je steekt er heel wat tijd in. De kunst is om uit te dokteren hoe je het best te werk gaat om de opdracht zo snel mogelijk uit te voeren. Eens je een vaste routine hebt in het uitvoeren van de handelingen, gaat het snel en zonder al te veel nadenken. Handig is ook als je met meerdere kan werken, zodanig dat je er een soort bandwerk van kan maken. Je verliest immers veel tijd als je verschillende handelingen na mekaar moet uitvoeren. Eenzelfde handeling uitvoeren gaat veel sneller. Sommige handelingen zijn zo routineus dat je ze zelf voor de televisie kan doen. Verder moet je er rekening mee houden dat je wagen ook verslijt. Soms zijn het tamelijk zware paketten, wat niet altijd goed is voor je ophanging.

Waarom geven firma's dit soort jobs aan thuiswerkers?

Dikwijls gaat het om tijdelijke of eenmalige akties. Fabrieken vinden het daarom goedkoper om dit werk uit te besteden aan thuiswerkers dan om hun eigen personeel er aan te zetten of om speciale machines aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het kleven van een kortingskaart op een magazine. Dit vereist een aantal handelingen: de kaart nemen, er speciale lijm op aanbrengen en op het magazine kleven. Drie handelingen. Moet daarvoor een machine worden aangekocht, voor één of tweemaal per jaar, dan wordt het een dure zaak. Idem dito voor het inpakken van bijvoorbeeld knutselgerief. Ook hier wisselt de inhoud steeds en is het makkelijker om het uit te besteden.

Conclusie

Voordelen

Wil je een job die je van huis uit kan doen, waarbij je je tijd zelf indeelt, dan zit je hier goed. Je kan immers 's nachts werken als dat je beter ligt, of 's morgens vroeg, het maakt niet uit. Zolang het werk maar binnen een bepaalde periode af is. Zoals gezegd, je wordt er niet echt rijk van, maar je kan een aardig centje per maand bijverdienen als je er genoeg tijd in steekt.

Nadelen

Mogelijke nadelen zijn dat je auto er van verslijt en dat je soms last aan je gewrichten krijgt van steeds dezelfde bewegingen te moeten uitvoeren. Sommige handelingen zijn bijvoorbeeld slecht voor de polsen. Steeds dezelfde draaibeweging moeten maken bij het assembleren bijvoorbeeld. Van andere handelingen kan je wel eens blaren krijgen. Een ander nadeel is dat je huis steeds vol ligt met materiaal allerhande.
© 2011 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijverdiensten voor thuiswerkBijverdiensten voor thuiswerkWie zich intensief inzet in de wereld van het thuiswerk kan aardig wat bijverdiensten binnen halen. Toch zijn hier ook r…
Spullen inpakken: Thuiswerk als inpakkerWil jij vanuit huis werken? Misschien is het dan een optie om dingen in te pakken. Het werk als inpakker kan een leuk za…
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…
Thuiswerk inpakwerk, sorteerwerk of administratieThuiswerk inpakwerk, sorteerwerk of administratieVeel mensen zijn opzoek naar thuiswerk. Om gezondheidsredenen of andere redenen zit je thuis, maar niks doen is ook geen…

10 goede eigenschappen van een manager10 goede eigenschappen van een managerU heeft een bedrijf en bent geïnteresseerd in het aannemen van een manager die in staat zal zijn om u te helpen in het o…
Een tekstschrijver in dienstEen tekstschrijver in dienstBedrijven en zelfstandig ondernemers nemen steeds vaker een tekstschrijver in dienst om voor hun teksten te zorgen. Teks…
Reacties

Maikel Smeets, 13-03-2013
Ik wil graag werken en wat geld verdienen. Ik hoop dat u wat heeft voor mij. Dank u Reactie infoteur, 14-03-2013
Hallo,

Dit is slechts een informatief artikel over bijverdienen met vouw-, plak- en ander werk. Voor het echte werk moet u zich wenden tot de bedrijven zelf.

Succes!

Mapa

Coenen Emily, 14-02-2013
Ik werk 28, 5 uur in een rusthuis en ik zou graag nog een beetje bijverdienen door thuis te werken. Hoeveel zou ik dan ongeveer bijverdienen als ik dat 10 uurtjes zou doen? Reactie infoteur, 17-02-2013
Hoeveel je gaat verdienen hangt af van de firma waar je voor gaat werken. Bij sommige firma's verdien je iets meer maar moet je alles zelf halen en brengen. Bij andere firma's verdien je minder maar wordt alles gebracht en gehaald. Eén ding is zeker: rijk word je er niet van. Het is een leuke bijverdienste, maar om serieus te verdienen moet je ook serieus hard en lang werken!

Nadia Mommen, 09-04-2011
Ik werk 19 uur in een buitenschoolse kinderopvang voor school en na school, en daartussen zou ik graag thuiswerk willen doen, hoeveel verdiend dit ongeveer per maand? Reactie infoteur, 09-04-2011
Voor zo'n 20 uur per week kom je amper op 300€/ maand. En dan hangt het er nog van af of je het zelf gaat halen en welk soort werk ze je meegeven. Soms is het dus wat meer, soms is het minder. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe snel je werkt. Zoals in het artikel reeds gezegd, het is een leuke bijverdienste, maar rijk wordt je er niet van!

Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 09-05-2017
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.