Marjolein Zegers, 22-10-2015
Dag,
ik werk al ruim 18 jaar in het onderwijs, bij dezelfde Stichting. Echter de werkdruk is zo hoog geworden, dat ik het lichamelijk en geestelijk, nog maar net trek. Ik heb last van oorsuizen en fybromyalgie. Inmiddels werk ik nog maar drie dagen. Helaas biedt dat ook geen soelaas. Aangeven wat mij enorme stress geeft, bijvoorbeeld de klassenbezoeken met video-opnames(om mij te beoordelen) heeft geen zin, het moet toch gebeuren.
Daar een burnout niet mijn doel is, heb ik uit pure frustratie, mijn ontslag ingediend met ingang van het nieuwe schooljaar 2016-2017. De Stichting leek daar echter niet rouwig om. Bedankte mij hartelijk en wenste mij veel succes verder. Dat zal ik ongetwijfeld nodig hebben, want als je 57 bent kom je natuurlijk moeilijk aan een nieuwe baan.
Toch vind ik het wel zuur, dat je als gedreven leerkracht, op deze manier je baan moet beëindigen. Natuurlijk is er ook de optie om je steeds ziek
te melden, maar dat gaat ten koste van de groep. Zijn er toch nog financiële compensatiemogelijkheden vraag ik mij af, de ww zal geen optie zijn?
Reactie infoteur, 23-10-2015
Er is een vangnet in de vorm van bijstand, maar dat is gebaseerd op het minimumloon. Volgens mij moet je nu kiezen. Kies je voor de groep en blijf je nog doorploeteren? Of meld jijje ziek en kies je voor jezelf? Het beste is om het ingediende ontslag terug te trekken en voor jezelf te kiezen. Een burnout is een ziekte, geen keuze!
Succes!
Marina, 06-05-2014
Hallo,
Ik heb 2 jaar geleden na 7 jaar mijn baan opgezegd omdat ik daar doodongelukkig was.
Heel stom natuurlijk maar ik dacht wel iets anders te kunnen vinden. Ik heb een koopwoning en mijn moeder helpt me al lange tijd elke maand om de rente te betalen.
Ik wil haar niet meer tot last zijn maar weet niet wat ik verder kan doen. Ik heb wel een parttimebaan maar hier kan ik lang niet mijn rekeningen van betalen. Is er echt geen andere oplossing of eventuele aanvulling of uitkering mogelijk? Mijn huis staat te koop trouwens maar ik verwacht niet dat deze snel verkocht zal worden.
Reactie infoteur, 07-05-2014
Marina, Je zult geen recht hebben op een WW-uitkering. Je kunt aankloppen bij de gemeente als je onder het bijstandsniveau zit. Als dat niet het geval is, kun je nog steeds bij de gemeente aankloppen voor hulp om maandelijks rond te kunnen komen.
T. Veenman, 08-11-2013
Ik heb ontslag genomen, omdat ik een supercontract voor onbepaalde tijd kreeg aangeboden. Leuker werk, betere werkomgeving, beter aan te rijden en hoger salaris. Het was echter een startende onderneming en door een dispuut tussen mijn werkgever en zijn investeerders komt het niet van de grond en zit ik wel met een contract, maar zonder inkomen.
Heb ik recht op uitkering?
Reactie infoteur, 11-11-2013
Een overstap naar een andere functie geeft recht op een uitkering, maar zal wel afhankelijk zijn van de verdere omstandigheden. De UWV zal het van geval tot geval moeten beoordelen.
Marijke, 11-04-2013
Ik heb zelf ontslag genomen met het idee om als zzper aan de slag te kunnen. Na 2 maanden is het duidelijk dat zzper worden een utopie is. Ik heb alles lichtvoetig gedaan in een periode dat ik een manie had. Geestelijk was ik dus niet in orde. Is er een mogelijkheid om alsnog een uitkering te ontvangen? Op dit moment leef ik van mijn reserve.
Reactie infoteur, 12-04-2013
Ik acht de kans klein dat het jou gaat lukken. De regels zijn hierin duidelijk. Iemand die zijn eigen baan opzegt heeft geen recht op een uitkering van de UWV.
Jan Middendorp, 07-11-2012
Gm. mijn zoon heeft zelf ontslag genomen o.r. Hij was als chauffeur werkzaam en kreeg na 2 maanden werken een voorschot van 1000 euro na 2 weken kwam er nog eens 500 bij. Weer 2 weken later vroeg hij om het restant van het salaris, hij kreeg toen als antwoord: tja, ik ben ook afhankelijk van mijn opdrachtgevers, en die hebben mij ook nog niet betaald. Nog eens 2 weken gewacht op geld, maar er kwam niets. Toen heeft hij na een rit de vrachtauto bij het bedrijf neergezet en gezegd: bedankt, ik kom niet weer. Heeft hij recht op ww of niet?
Reactie infoteur, 07-11-2012
De uwv moet beoordelen of het ontslag verwijtbaar is of niet. is de uwv van mening dat het verwijtbaar is, dan zullen zij geen uitkering verstrekken.