Financiële vacatures: Gericht zoeken naar financiële banen

Wanneer je gericht op zoek wilt naar een goede financiële baan, doe je er goed aan om professioneel en gericht op zoek te gaan naar financiële functies via de juiste kanalen. Een financiële positie vind je bij een financiële instelling maar ook bij accountants, controllers of andere finance professionals en specialisten. Via financial recruitment en financiële vacatures gericht op financieel management of financiële specialisten, vind je als toekomstige finance professional precies wat je zoekt!

Wat voor financiële functies zijn er zoal op de markt?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een carriere op het gebied van Finance zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor leuke functies. Je kunt kiezen voor meer generalistische of financieel management functies bij een financiële instelling of verzekeraar. Je kunt ook kiezen voor financiële administratie, salarisadministratie of andere administratieve functies in een financiële omgeving.

Wanneer je echt kiest voor een financiële specialisatie kom je eerder terecht in controller en accountancy rollen. Je kunt dit soort rollen vervullen bij grotere, al dan niet financiële bedrijven, maar ook bij meer kleinschalige specialistische bureaus en kantoren.

Het spreekt voor zich dat de benodigde opleiding en ervaring voor de verschillende soorten functies verschillen. Hoe meer specialistisch, hoe meer financiële vooropleiding er benodigd zal zijn. Aan de andere kant zijn veel bedrijven zeker bereid om iemand na te scholen tot finance professional wanneer die daar affiniteit mee en talent voor heeft.

Waar vind je goede financiële vacatures?

Financiële functies vind je op de algemene vacaturesites zoals Monsterboard, Intermediair of Nationale Vacaturebank. Je kunt echter ook meer gericht op zoek naar financiële rollen door gebruik te maken van websites, die gespecialiseerd zijn in financiële vacatures. Deze sites richten zich puur en alleen op financiële banen en kunnen daardoor gericht vraag en aanbod bij elkaar brengen. Voorbeelden van financiële vacature sites zijn Jobs In Finance, Financial Job Centre, Robert Half en AdRem. Uitzendbureaus als Content of Randstad hebben overigens ook vaak een goede financiële sectie in hun aanbod waar je gericht kunt zoeken naar financiële functies.

Moet je gebruik maken van financial recruitment of kies je toch liever voor een financiële vacaturesite?

Je kunt je ook laten bemiddelen op financiële rollen door een professioneel recruitment bureau. Selectie en matching bureaus en headhunters zijn met name geschikt voor jonge talenten en mensen die al een tijd lang ervaring hebben opgedaan in de financiële wereld maar hun blik wat willen verruimen. Bridgewell en Top of Mind zijn voorbeelden van financiële recruitment bureaus, die echt alleen finance professionals en bedrijven met elkaar matchen. Hierdoor hebben ze natuurlijk extra veel ervaring in de bemiddeling van mensen op deze toch vaak wat meer complexe rollen.

Wanneer je zelf goed weet wat je wilt en kunt, kun je prima zelf op zoek gaan via algemene of financiële vacaturesites. Wanneer je twijfelt over welke rol het beste bij je past, wat een goede vervolgstap zou kunnen zijn en of je liever kiest voor een groter of kleiner bedrijf kan het raadzaam zijn om gebruik te maken van een recruiter. Vaak kost dat je als werkzoekende in de financiële sector helemaal niets en krijg je behalve goed advies ook nog een steuntje in de rug wanneer het gaat om de daadwerkelijke bemiddeling naar een functie toe.

Zeker is dat er veel interessante banen op jou wachten in het bankwezen en in de financiële wereld. Laat je goed informeren en stap die interessante dynamische wereld binnen via het kanaal dat bij jou past.
© 2010 - 2023 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Internationale banen & internationale vacaturesIn deze wereld komen maatschappijen, culturen en economieën steeds dichter bij elkaar. Als je ervan houdt om vreemde tal…
Zara vacatures: werken bij ZaraZara vacatures: werken bij ZaraZara behoort tot de grootste modeketens ter wereld met winkels in tientallen landen. Ook in Nederland en België is Zara…
Werk zoeken op internet?Werk zoeken op internet?Een leuke baan kun je op veel plaatsen vinden, op jobboards, social networks, in de krant, op internet en bij een uitzen…

Wajongers en de regelingenEen Wajonger zit niet thuis met een minimale uitkering, maar zet zich in voor de maatschappij, met een aantrekkelijk fin…
De toegevoegde waarde van een elevator pitchDe toegevoegde waarde van een elevator pitchSolliciteren is een kwestie van uzelf verkopen. In een elevator pitch moet u in een paar minuten iets over uzelf zeggen,…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 25-01-2012
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.