Internationale banen & internationale vacatures

In deze wereld komen maatschappijen, culturen en economieën steeds dichter bij elkaar. Als je ervan houdt om vreemde talen te spreken en graag met mensen uit andere landen in contact komt, dan is een internationale baan misschien wel iets voor jou. Hoe kun je internationale banen vinden? Welke vacaturesites kun je raadplegen? Wat zijn de carrièremogelijkheden met een internationale baan?

Internationale banen

Voorbeelden van internationale banen zijn internationaal communicatiemedewerker, beleidsmedewerker bij de Europese Unie, commercieel medewerker binnendienst, export manager, importmanager, marketingmanager en internationaal salesmanager. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Baankansen internationale banen

De baankansen voor internationale banen zijn gunstig. Als afgestudeerde ben je breed inzetbaar. Je kunt terecht bij grote of kleine internationale bedrijven, internationale organisaties of commerciële organisaties. Het is in je voordeel als je een generalistische vooropleiding hebt, zoals European Studies of International Business and Languages. Met talenstudies, zoals Romaanse Talen en Culturen, is de baankans helaas minder goed.

Internationale vacatures vinden

In kranten wordt er steeds vaker geadverteerd voor internationale functies. Bedrijven starten een dochteronderneming in het buitenland of breiden hun klantenbestand uit. Zij hebben dan specialistisch personeel nodig dat in kan spelen op cultuurverschillen en vloeiend is in het communiceren in vreemde talen. Er zijn diverse websites die internationale vacatures aanbieden.

Mimir.nu

Op deze websites plaatsen bedrijven uit heel Nederland hun internationale vacatures. De vacatures hebben vaak betrekking op ICT functies.

Hudson Jobs

Op deze overzichtelijke site kun je zoeken per branche/sector, regio of functietype (parttime, fulltime). De vacatures zijn zowel in het Engels als in het Nederlands.

Werken bij de EU

Als je bij de Europese Unie wilt werken, kun je terecht op de site www.werkenbijdeeu.nl. Op de website worden EU-traineeships aangeboden. Door een traineeship kunnen studenten gedurende vijf maanden internationale werkervaring opdoen die maatschappelijk relevant is. De traineeships zijn zowel betaald als onbetaald. Je moet echter van goeden huize komen om de selectieprocedure succesvol te doorstaan. Je moet in het bezit zijn van een bachelordiploma, maar de voorkeur wordt gegeven aan een masterdiploma. Daarnaast moet je een van de Europese werktalen Frans, Duits of Engels vloeiend spreken. Relevante vooropleiding en werkervaring tellen zwaar mee tijdens de selectie.

Op de website kun je ook terecht voor internationale vacatures bij de Europese Unie. Daar gaat een pittige selectieprocedure aan vooraf. Als je eenmaal bij de EU werkt, ligt de wereld voor je open.

Internationale opleidingen

Heb je de ambitie om een internationale baan te vinden? Bepaalde studies bereiden studenten voor op internationale functies in het bedrijfsleven, bij de overheid of beiden. De voertaal is bij deze studies is Engels. Het gaat om de volgende internationaal georiënteerde opleidingen:
  • International Business and Languages
  • European Studies
  • International Business and Management
  • International Business Administration
  • International Relations and International Organisations
© 2011 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internationale vacatures: Banen in het buitenland zoekenHet idee om permanent of tijdelijk te gaan werken in het buitenland of om te werken in een meer internationale omgeving…
Studeren in NoorwegenStuderen in NoorwegenNoorwegen is een van de welvarendste landen ter wereld. Het onderwijs in Noorwegen in gratis. Maar de levensonderhoudsko…
Studeren in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is een erg populair land bij internationale studenten. Waarom willen er eigenlijk zo vee mensen in Nieuw-Z…
Begrippen uit de internationale politiek en relatiesBegrippen uit de internationale politiek en relatiesDit artikel bevat hoofdzakelijk een samenvatting van hoofdstuk 1 van het boek Understanding International Conflicts, an…

Solliciteren in stijl: handige tips voor de juiste kledingSolliciteren in stijl: handige tips voor de juiste kledingHet is gelukt en je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Op de dag dat het bijna zover is besluit je wat je aa…
Hoe word je ambulancechauffeur?Hoe word je ambulancechauffeur?Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten van en naar het ziekenhuis en assisteer je de verpleegkundige die op de ambu…
Bronnen en referenties
  • HHS
  • Werken bij de EU
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 14-06-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.