De grootste ICT-bedrijven van Nederland

De grootste ICT-bedrijven van Nederland Een ICT-functie bij een van de grootste ICT-bedrijven in Nederland wordt geambieerd door veel werkzoekenden. Het salaris dat betaald wordt aan een werknemer met een dergelijke functie varieert tussen de 30,000 and 63,000 per jaar. Het salaris is daarbij sterk afhankelijk van de werkervaring van de sollicitant en de inhoud van de functie. Vaak krijgen de professionals ook de beschikking over een lease-auto omdat er nogal wat gereisd moet worden. In dit artikel zetten we de grootste ICT-werkgevers van Nederland op een rijtje. De grootste ICT-bedrijven van Nederland zijn belangrijke spelers op de arbeidsmarkt. Er bevinden zich vooral Nederlandse bedrijven in de top 10 maar ook enkele grote Internationale bedrijven met een flinke ICT-tak. Daarnaast staan bedrijven als Microsoft aan de deur van de top 10 te kloppen.

Hewlett Packard

Hewlett Packard splitste vorig jaar nog bijna haar PC productie divisie af om zich helemaal op ICT-services te richten. De grootste PC fabrikant ter wereld bedacht zich op het laatste moment en de CEO werd ontslagen en vervangen door een nieuwe CEO die er een minder radicale visie op nahield. Een interessant bedrijf dat grote plannen heeft op de ICT-markt.

KPN

KPN (Koninklijke KPN N.V.) is de laatste tijd in zwaar weer terechtgekomen op de beurs maar het blijft een van de grootste werkgevers in de ICT-sector. Het vroegere staatsbedrijf der posterijen, telegrafie en telefonie werd in 1994 geprivatiseerd. Dit proces werd in 2006 helemaal afgerond. Sinds 1 januari 2013 is KPN ook de hoofdsponsor van het Rijksmuseum. Een werkgever met allure.

Centric

Centric is een echt ICT-bedrijf met meer dan 5000 werknemers. Onlangs is het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met Innovadis aangegaan. Ze bieden software op maat, standaardsoftware, infrastructuren, branche specifieke oplossingen en allerlei aanverwante diensten aan. Centric staat voor betrokkenheid, nuchterheid en open communicatielijnen

IBM

International Business Machines Corporation staat vooral bekend om het fabriceren van de allereerste personal computer. Dat gebied heeft IBM al lang verlaten en is nu een grote service-verlener. Denk aan Business en IT-consulting, Business Process Outsourcing, Financiering, IT-Projecten, Hardware, Software en applicatie ontwikkeling. IBM heeft meer dan 400.000 werknemers wereldwijd en ook in Nederland is het bedrijf goed vertegenwoordigt. IBM is een van de leiders op het gebied van innovatie en registreerde 19 jaar op rij het recordaantal patenten.

Capgemini

Van oorsprong is Capgemini een Franse IT-service provider. Het is ook een van de grootste ICT bedrijven van Nederland. Ze zijn vooral actief op het gebied van consulting, outsourcing en professional services. Capgemini groeit door middel van het maken van series acquisities sterk.

Atos

Atos is een sterk groeiend bedrijf in de ICT-sector. Het bedrijf kent verschillende pijlers zoals industries en solutions maar werkt ook veel samen met jonge mensen via outsourcing. Atos legt zich erop toe om goede omstandigheden voor hun personeel te creëren en hen zo te motiveren goed werk te verrichten.

Accenture

Accenture doet aan consulting, technology maar ook aan outsourcing. Over heel de wereld werken er meer dan 250.000 mensen via Accenture. De omzet over 2012 bedroeg meer dan 30 miljard US dollar. Het bedrijf is ook stevig aanwezig in Nederland.

CGI Group/Logica

Logica is een software en consulting bedrijf geworden na het samengaan met CMG in 2002. LogicaCMG software zorgde onder andere voor het afscheiden van het Beagle 2 ruimtevaartuig van de Mars Express. In 2012 is Logica gekocht door CGI Group uit Canada en nu is het bedrijf de op vijf na grootste IT service provider in de wereld met meer dan 71.000 werknemers wereldwijd.

Imtech ICT

Imtech is een Nederlands technisch service bedrijf op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Imtech groeit snel door reeksen acquisities en is tot vorig jaar(2012) lange tijd een beurslieveling geweest. Het bedrijf heeft meer dan 27.000 werknemers en is een grote speler op de Nederlandse ICT markt.

Ordina

Ordina, opgericht in 1973, verleent services op het gebied van consulting en ICT. Ze willen zich toeleggen op het bouwen en beheersen van oplossingen in een toekomstige duurzame digitale wereld. Ordina heeft ongeveer 3000 werknemers en is genoteerd aan de ASCX.

Lees verder

© 2013 - 2024 Gosupress, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Economie: De AEX-index uitgelegdDe meeste mensen komen als ze aan de AEX denken niet verder dat het iets met de aandelenbeurs in Amsterdam te maken heef…
Wat is detachering?Wat is detachering?De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Detachering past hier goed in, want door detachering kunnen er meer mensen aan…
Beleggen in aandelen, hoe doe je dat?Beleggen in aandelen, hoe doe je dat?De lage spaarrentes hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen er voor kiezen om te investeren in aandelen. Het kopen…

Verkopen is een vak apart en vraagt inzicht in klantenVerkopen is een vak apart en vraagt inzicht in klantenVerkopen is niet ieders hobby en niet ieders vak. Wie als verkoper in een zaak staat en verveeld staat rond te kijken to…
Pas SWOT analyse toe om meer omzet te realiserenPas SWOT analyse toe om meer omzet te realiserenOm als ondernemer met de tijd een succesvolle winstgevend bedrijf te leiden, dient tijdig op veranderingen ingespeeld te…
Bronnen en referenties
  • http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/loopbaan/4373114/1458016/imtech-ict-hoort-bij-tien-grootste-dienstverleners.html
  • http://atos.net/en-us/careers/joining_us_through_outsourcing/default.htm
  • http://www.centric.eu/NL/Default.aspx
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Ordina
Gosupress (24 artikelen)
Gepubliceerd: 14-02-2013
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Zakelijk
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.