Zara webshop: online bij de Zara winkelen

Hoe werkt de online webshop van de Zara? Nadat de H&M succesvol een webshop had geopend kon de Zara eigenlijk niet achterblijven. De Zara had al een lange tijd een website, maar zonder de mogelijkheid om er te kunnen kopen. In 2010 werd eindelijk voor een aantal landen een webshop geopend. Pas later in 2010 werd het mogelijk voor Nederlands om online bij de Zara te winkelen. Maar hoe werkt de webshop van de Zara nou precies?

Algemeen

De Zara is een Spaanse winkelketen en staat bekend om haar trendy kleding voor een normale prijs. De winkelketen is opgericht in 1975 en heeft ondertussen wereldwijd winkels. Zara winkels in Nederland zijn te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Breda, Groningen, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Maastricht, Rotterdam en Tilburg. Sinds een niet al te lange tijd is het ook mogelijk om via het internet te winkelen in de webshop van de Zara.

Aanbod

Het aanbod in de webshop van de Zara is vrij breed. Alles wat je in de winkels kan vinden, kan je in beginsel ook via de webshop kopen. De webshop is dus niet alleen gericht op vrouwen, maar ook op mannen en kinderen.

Sale

In tegenstelling tot de h&m is de uitverkoop in de winkels wel gelijk aan de uitverkoop in de webshop. Je hoeft dus niet in de winkel te kijken of het kledingstuk dat je graag wilt hebben daar in de uitverkoop is als hij dat niet in de webshop is of andersom

Verzending

Bij verzending zijn er een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kan kiezen voor 'Express', dit staat voor een snelle verzending, ontvangst binnen 24-48 uur (werkdagen). Een andere keuze is 'Standaard', dit staat voor een ontvangst binnen 2 à 3 werkdagen. Opmerkelijk is dat er ook nog een optie is voor ophalen. Deze manier van verzending is gratis. Ophalen kan bij een Zara winkel naar keuze binnen 3 à 5 werkdagen.

Betaling

Bij de Zara webshop kan je op de volgende manier betalen:
  • Paypal
  • Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • American Express

Retour

Er zijn twee manieren om de kleding die je via de webshop besteld hebt retour te sturen. Beiden manieren zijn gratis!
Ten eerste kan je de kleding bij een Zara wnkel terug brengen. Je ontvangt een terugbetaling in ruil voor de bon. Enige voorwaarde aan terug brengen in de winkel is dat het moet plaatsvinden in het zelfde land en de winkel waar je het terug wilt brengen en eenzelfde kledingsafdeling heeft.
Ten tweede kan je er voor kiezen om de kleding op te laten halen door de Zara bij jou thuis. Om te regelen dat ze het bij je op komen halen moet je naar 'mijn account' gaan en in de linker kollum voor thuisophaalservice kiezen. Hier geef je aan bij welk adres de kleding opgehaald moet worden en welke kledingstukken door de koerier mee moeten worden genomen. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

Let op! Voor de ophaalservice moet je de kleding terug in de doos doen waarmee de kleding is geleverd. Stop ook de bon erbij en markeer op de bon welke kledingstukken je terug brengt. Maak de doos dicht met de 'securitysticker' die erbij geleverd is. De sticker moet geplakt worden aan de voorkant van de doos ten opzichte van het Zara logo. De sticker moet de voorkant en de onderkant overlappen. Open de doos niet meer na het plakken van de sticker.
Beiden manieren moeten binnen 30 dagen geschieden na de aankoopdatum en de kaartjes moeten nog aan het kledingstuk zitten.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zara webshop: online Zara mode kopenZara webshop: online Zara mode kopenDe modeketen Zara heeft naast tientallen winkels in Nederland en België ook een eigen webwinkel waar online de producten…
Zara vacatures: werken bij ZaraZara vacatures: werken bij ZaraZara behoort tot de grootste modeketens ter wereld met winkels in tientallen landen. Ook in Nederland en België is Zara…
Zara Case Supply Chain ManagementZara Case Supply Chain ManagementDeze casus gaat over de Supply Chain van Zara. Zara heeft een hoog responsief netwerk en voert een andere strategie dan…

Compass group cateringCompass group cateringCompass Group is de globale leider op het vlak van catering. Ze zijn actief in meer dan 50 landen en hebben ongeveer 386…
Starwood hotelketenStarwood hotelketenStarwood is één van de grootste, leidende internationale hotelketen met 1000 hotels gelegen in 100 landen geleid door me…
Bronnen en referenties
  • www.zara.nl
Leveen (67 artikelen)
Laatste update: 05-08-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.