Internet marketing? De tien meest gemaakte fouten

Internet marketing? De tien meest gemaakte fouten Veel mensen falen in internet marketing door dezelfde fouten die ze maken. Door deze fouten te voorkomen kun jij succesvol worden in online marketing. Succes in internet marketing is voor iedereen mogelijk. Lees hier de tien meest gemaakte fouten op het gebied van online marketing.

Internet marketing

Als je het wil maken in internet marketing, dan zul je een aantal veelgemaakte fouten moeten vermijden. Hieronder vind je een lijst met de tien meest gemaakte fouten door beginnende internet marketeers (maar ook door ervaren internet marketeers!).

Het probleem is dat je het zelf niet door hebt dat je één of meer van deze fouten maakt totdat iemand jou hierop wijst. Internet marketeers zijn nogal eens koppig en het komt vaak voor dat ze aan tunnel visie lijden. Misschien kan dit artikel jou helpen om te voorkomen dat jij als internet marketeer ook deze fouten gaat maken.

1) Dingen uitstellen die moeten gebeuren in een internet bedrijf

In een internet bedrijf moet net als in een gewoon bedrijf hard gewerkt worden en er moeten veel zaken geregeld worden. Het uitstellen van belangrijke werkzaamheden kan dodelijk zijn voor internet bedrijven. Je moet een planning hebben van wat je dagelijks en wekelijks en misschien wel maandelijks moet doen. Bepaal de prioriteiten van deze taken en houd een lijstje bij van wat je moet doen en vink de taken af als je deze hebt gedaan. Het is belangrijk dat jij je aan deze lijstjes houdt, of je nu wel of geen zin hebt om die taken uit te voeren.

2) Het streven naar perfectie in internet marketing

Je zult waarschijnlijk nooit een perfecte website of een perfect product hebben maar dat is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat je een start maakt met internet marketing en dat je online gaat. Wanneer je online bent, kun je van alles veranderen, en verbeteringen komen later wel aan de orde. Als je vooraf alles perfect in orde probeert te krijgen zul je waarschijnlijk nooit starten met jouw internet bedrijf.

Tip: Probeer dagelijks kleine dingen aan jouw website te verbeteren. Zo voorkom je dat je alles in één keer moet doen en het werkt ook nog positief op de zoekmachines.

3) Onnodig veel geld uitgeven

Deze is heel belangrijk, zeker als je een klein budget hebt. Koop niet zomaar alles van wat er te koop is over internet marketing. Je zult versteld staan wat er allemaal over online marketing te koop is en jouw mailbox zal hiermee overspoeld worden. Er is ook veel gratis informatie over internet marketing beschikbaar en geloof me, je hebt maar een fractie nodig van de informatie die je overal op internet vindt. Probeer jouw emoties onder controle te houden en denk goed na als internet marketeer voordat je iets koopt. Maak een lijstje met positieve en negatieve effecten en zorg dat je zeker weet dat het product of de service essentieel is voor jouw internet bedrijf voordat je het aanschaft.

Tip: Zoek op Internet naar ervaringen van andere, onafhankelijke mensen die het product of service eerder aanschaften en stel vragen op diverse forums.

4) Te weinig willen investeren als internet marketeer

Hoewel je zeker niet teveel geld moet uitgeven zul je toch wat moeten investeren om succesvol te worden als internet marketeer. Het zal in het begin niet veel zijn maar waanneer jouw internet bedrijf gaat groeien zul je waarschijnlijk wat meer moet gaan investeren om te kunnen blijven groeien. Om te starten zul je bijvoorbeeld kosten gaan maken voor een domeinnaam, hosting en een autoresponder, maar deze zijn tegenwoordig redelijk betaalbaar. Het grootste deel van jouw uitgaven zul je later uitgeven aan promotie. Andere mogelijke kosten kun je krijgen als je door anderen producten laat maken, maar er zijn ook programma’s waar je gratis kunt beginnen als online marketeer.

Tip: Investeer het inkomen dat je verdient met online marketing weer in jouw internet bedrijf. Daar zul je later zeker geen spijt van krijgen!

5) Kiezen voor de verkeerde markten

Als jij je alleen maar richt op en blijft doorgaan in één bepaalde markt dan kan dit een lange en dure onderneming worden die gedoemd is om te mislukken. Het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar de markt waarin jij als online marketeer wilt gaan investeren. Bepaal of jouw doelgroep wel bereid is om geld uit te geven. Internet marketing is bijvoorbeeld een markt met erg veel concurrentie maar de bereidheid van de doelgroep om geld uit te geven is wel weer groot. Zo zit iedere markt weer anders in elkaar en is goed onderzoek een vereiste voor succes.

6) Gebrek aan groei en ontwikkeling als online marketeer

Je zult jezelf continue moeten blijven ontwikkelen en jou gedachten moeten uitbreiden. Leren is essentieel als je succes wilt hebben in internet marketing. Als je dit niet doet, dan roest je vast in dezelfde vaardigheden en routine en zul je nooit met nieuwe ideeën komen.

Tip: Maak iedere dag wat tijd vrij om wat artikelen te lezen of wat internetsites te bezoeken over internet bedrijven. Door iedere dag maar één nieuw onderwerp te leren kun je al een zeer snelle groei doormaken als online marketeer.

7) Alles zelf willen doen

Je kunt zelf een internet bedrijf opzetten maar het is veel moeilijker, en zonder hulp van anderen is de kans veel groter dat het zal mislukken. Online forums zijn bijvoorbeeld een geweldige bron van ideeën en kunnen je een enorme stimulans geven. Er zijn ook vele mogelijkheden om met andere internet bedrijven samen te gaan werken. Door samen te werken met andere internet bedrijven kun je van elkaar leren en samen zorgen voor meer groei en succes.

8) Kiezen voor het kleine geld

Je zult niet snel rijk worden door het verkopen van producten van € 20,00 of minder. Ga ook voor producten of services met een hogere prijs. Je zult minder verkopen, maar een hogere winst genereren. Ga het gewoon proberen nadat je goed onderzoek hebt gedaan. Ga ook nooit oudere producten verkopen om de hoge commissie, integriteit is ook erg belangrijk voor succes in online marketing op de lange termijn.

9) Privé en werk niet gescheiden houden

Één van de grootste gevaren van het werken vanuit huis is dat je minder gaat werken aan jouw internet bedrijf, gewoon omdat je thuis bent. Probeer privé en werk goed gescheiden te houden door vaste werktijden in te plannen en door een aparte werkplek te creëren. Probeer op deze manier een goede balans te vinden waarbij jouw internet bedrijf succes kan hebben en jouw privé leven daardoor ook beter wordt.

Tip: Gebruik een aparte kamer of logeerkamer om te werken.

10) Gebrek aan ambitie in online marketing

Je zult iets nooit weten voordat je het hebt geprobeerd. Ga ervan uit dat je “alles” kunt, want dat kun je ook! Je bent er op dit moment waarschijnlijk nog niet klaar voor, maar weerhoud je er niet van door van te voren te gaan denken dat je het toch niet kunt. Er zijn vele mogelijkheden om geld te verdienen met online marketing en vele van deze manieren zijn voor iedereen die hierin geïnteresseerd is goed te doen.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is inbound marketing en wat kun je ermee?Wat is inbound marketing en wat kun je ermee?Inbound marketing is een fenomeen in online marketing dat de laatste tijd veel aandacht krijgt. Bij inbound marketing ga…
Marketing is meer dan commercieHet fundament waarop marketing gebouwd is, is kennis die je als beginnend marketeer of student marketing moet kennen om…
Invalshoeken binnen marketingInvalshoeken binnen marketingMarketeers houden er ieder hun eigen filosofie op na. De idee dat één gezichtspunt voldoende is blijkt de facto niet alt…

Bedrijven contactdagen voor het NoordenBedrijven contactdagen voor het NoordenIeder jaar worden in maart de bedrijven contactdagen voor het Noorden georganiseerd in het WTC Expo Centrum in Leeuwarde…
STOP! Wel eens van stopkracht gehoord?Wel eens van ‘stopkracht’ gehoord? Het klinkt tegenstrijdig: kracht heeft immers met beweging te maken, stoppen lijkt he…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2009
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Marketing
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.