Hoe kies ik een goede letselschade advocaat?

Iedereen hoopt nooit te maken te krijgen met een letselschade advocaat. Echter, bij het lijden van letsel, kan een goede advocaat u helpen om een schadevergoeding te krijgen. In dit artikel kunt u de meest voorkomende vormen van letselschade vinden en dingen waarop u moet letten bij het kiezen van een goede letselschade advocaat.

Wat is lichamelijk letsel?

Lichamelijk letsel is de schade die iemand kan krijgen als gevolg van een ongeval, zoals een auto-ongeluk of een industrieel ongeval. Bij lichamelijk letsel wordt vaak verwezen naar fysieke schade. Persoonlijk letsel kan ook geestelijke schade zijn. Maar welke vormen zijn er nog meer? Hier een aantal verschillende soorten letselschade op een rijtje.
  • Ongeval
  • Medische fout
  • Gebruikte producten
  • Geestelijke schade

Ongeval

Bij een ongeval moet men denken aan een auto-ongeluk, of een bedrijfsongeval. Iemand is betrokken bij een kop-staart botsing en heeft hierdoor last gekregen van een whiplash of een stijger valt om onder het werk en een medewerker breekt hierbij zijn been. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een hele lange lijst.

Medische fout

Soms kunnen er bij operaties complicaties optreden, hierdoor kan een patient bijvoorbeeld zijn stem verliezen. Ook dit is een goed voorbeeld van letselschade. In de medische wereld is het dan ook belangrijk om te kijken of de chirurgen een fout hebben gemaakt, of dat er overmacht in het spel is.

Gebruikte producten

Je koopt bijvoorbeeld een waterkoker en die spat uit elkaar. Hierdoor heb je nare brandwonden opgelopen. Ook hier is weer sprake van letselschade. Spreek hier de producent op aan, niet de winkelketen!

Geestelijke schade

Dit is de lastigste categorie. Geestelijke schade is vaak lastig vast te stellen en deze zaken zijn meestal het lastigst om te winnen. Bij geestelijke schade moet men denken aan emotionele schade zoals een trauma van iets.

Het kiezen van een goede letselschade advocaat

Er zijn vele letselschadeadvocaten die hun diensten aanbieden, maar het verschilt per advocaat of ze geschikt zijn voor uw zaak. Hoe kunt u een goede letselschade advocaat kiezen? Hier een aantal vragen die u voor uw zelf kunt stellen bij het maken van uw keuze.

  • Is de advocaat die ik in gedachte heb gekwalificeerd om mijn zaak te behandelen?
  • Wordt de zaak afgehandeld door een rechter of door middel van een schikking met de tegenpartij?
  • Wat zijn de mogelijke contributies aan de kosten van mijn kant?
  • Wat gebeurt er als ik de zaak verlies?

Is de advocaat die ik in gedachte heb gekwalificeerd om mijn zaak te behandelen?

Is de advocaat die ik in gedachte heb gekwalificeerd om mijn zaak te behandelen? De huidige opleiding in de advocatuur heeft verschillende soorten van specialisatie. Letselschade is slechts een van de vele specialisatie mogelijkheden. Kies bij voorkeur een advocaat die zich ook heft gespecialiseerd in het type letsel dat je hebt geleden.

Wordt de zaak afgehandeld door een rechter of door middel van een schikking met de tegenpartij?

Er zijn twee manieren om een claim af te handelen. Via de rechtbank of via een schikking met de tegenpartij. Via de rechtbank duurt meestal langer maar pas op met een schikking. Er zijn mensen die u dan een oor proberen aan te naaien!

Wat zijn de mogelijke contributies aan de kosten van mijn kant?

Wat is de mogelijke bijdrage aan de kosten van uw kant? Sommige letselschadeadvocaten verzoeken om een bijdrage in de kosten. Pas hier mee op want dat is vreemd! De meeste advocaten zullen altijd proberen om alle kosten op de tegenpartij terug te vorderen!

Wat gebeurt er als ik de zaak verlies?

De gemiddelde letselschade advocaat is erg prijzig, kosten die u vanzelfsprekend niet zelf wilt betalen. Maar wat gebeurt er wanneer er geen schadevergoeding wordt betaald? De meeste advocaten werken op een 'no cure no pay basis', wat betekent dat je niets betaalt, ongeacht of je de zaak wint of verliest. Er zijn advocaten die zeggen dat uw zaak zo sterk is dat u de zaak zeker zult winnen en dat "no cure, no pay" niet nodig is. Ga hier vooral NIET mee akkoord!

Conclusie

Conclusie, het is belangrijk uzelf goed te orienteren als u op zoek gaat naar een letselschade advocaat. Informeren bij familie, vrienden of bekenden die eerder te maken hebben gehad met een letselschade advocaat (en deze zaak bij voorkeur hebben gewonnen) Probeer verder te praten met uw persoonlijk adviseur als u er over denkt om een rechtszaak te beginnen.
© 2010 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is letselschade?Wat is letselschade?We horen regelmatig de term letselschade? Maar wat is letselschade nou eigenlijk? Veel mensen weten het wel ongeveer, ma…
Hoe vind je een goede letselschade advocaat?Als je te maken hebt met letselschade, dan heb je waarschijnlijk ook een letselschade advocaat nodig. Als je gaat zoeken…
Welke vormen van letselschade zijn er?Letselschade heb je in verschillende varianten. Het is niet voor iedereen precies duidelijk wat er onder letselschade va…
Het kiezen van een letselschade advocaatHet kiezen van een letselschade advocaatDe letselschade advocaat is een persoon met wie je liever niet te maken wilt krijgen. Maar wanneer dit toch het geval is…

SubsidieverleningJaarlijks keert de overheid miljarden euro's uit aan subsidies. Deze gelduitkeringen moeten zorgen voor stimulans voor b…
Het hoger beroep in NederlandHet hoger beroep in NederlandEen hoofdregel in ons rechtssysteem is dat als we het niet eens zijn met een uitspraak van de rechter in eerste aanleg,…
VMusic (131 artikelen)
Gepubliceerd: 30-10-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Juridisch
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.