Waarom gebruik je visitekaartjes?

Waarom gebruik je visitekaartjes? Ondanks het digitale tijdperk worden visitekaartjes nog steeds in papiervorm uitgewisseld. Vooral bij conferenties en congressen waar men vaak in grote hoeveelheid bij elkaar komt. Visitekaartjes worden nog steeds als nuttig gezien. Je deelt de visitekaartjes uit en je komt hierdoor bij je netwerken in het adressensysteem terecht.

Wanneer neem je een visitekaartje mee

Het is eigenlijk aan te raden altijd een voorraadje visitekaartjes bij je te hebben, voor zowel werkgelegenheden als privé. Je weet immers nooit wie je tegenkomt. Het handigst is daarom ook dat je als vrouw zijnde een aantal visitekaartjes in je handtas bij je draagt, en als man zijnde in je portemonnee of in de binnenzak van je jas. Zorg ook dat je je voorraad visitekaartjes op tijd aanvult en wacht hiermee niet tot het laatste moment. Helemaal niet wanneer je gebruik maakt van een externe drukker die ze maakt, het kan immers een paar dagen duren voordat ze klaar zijn. Als je naar een evenement, beurs of conferentie gaat zul je veel mensen tegenkomen die potentiële klanten of een goed netwerkpersoon zijn. Neem dan een grotere voorraad visitekaartjes mee.

Wat moet er beslist op een visitekaartje staan

Allereerst is het vanzelfsprekend dat een visitekaartje je naam- adres- en woonplaats gegevens bevat. Daarnaast zijn ook de volgende gegevens van belang:
  • Het logo van je bedrijf (als herkenningspunt)
  • Je functie in het bedrijf
  • Telefoonnummers van je kantoor alsmede een mobiel nummer (als je je telefoon ook voor zaken gebruikt)
  • Email adres(sen)
  • Skype naam, gebruik je Skype veel voor zaken dan is je Skype naam ook iets om op het kaartje te zetten
  • Website van je bedrijf

Hoe gebruik je een visitekaartje

Je kunt visitekaartjes die je weggeeft aan anderen en die je zelf ontvangt van anderen op en voor verschillende dingen gebruiken.

Ontvangen van een visitekaartje

Ontvang je van iemand een visitekaartje, neem dan even de tijd om deze te bestuderen. Vaak bieden de gegevens op het kaartje een reden of aanknopingspunt voor een verder gesprek of wellicht bruikbare informatie of vragen die je aan de persoon van wie je het kaartje ontvangt, wil stellen.

Notities maken op het kaartje

Ben je met iemand in gesprek en heb je of ontvang je het visitekaartje van deze persoon, schrijf dan op de achterkant notities over gespreksonderwerpen of details over de persoon waar je mee hebt gesproken. Vaak krijg je tijdens conferenties of beurzen veel visitekaartjes en juist doordat je op de achterkant notities schrijft, onthoudt je ook later nog wat je met wie hebt besproken en waarover.

Aandacht vestigen op je kaartje

Geef je jouw kaartje aan iemand, probeer dan de ontvanger zijn aandacht te vestigen op je kaartje. Dit zorgt er namelijk voor dat de persoon zowel je kaartje als jou beter zal onthouden. Zeg dan bijvoorbeeld iets over het ontwerp van het kaartje of schrijf een extra email adres of telefoonnummer op het kaartje erbij.

Tips

  • Gebruik voor het opbergen van visitekaartjes een speciale visitekaartjes map zodat ze niet snel kwijtraken of kapot gaan.
  • Houdt je toch meer van digitaal alles opslaan, doe dit dan ook met je kaartjes en sla deze op onder je "contacten" in je Outlook email.
  • Je kunt met de Outlook email ook een digitaal visitekaartje (vcard) aanmaken dat je, automatisch of niet, meestuurt met je emails. De ontvanger kan dan het kaartje automatisch opslaan in zijn eigen Outlook contacten.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Visitekaartjes ontwerpenVisitekaartjes ontwerpenEen visitekaartje is een persoonlijk kaartje, dikwijls ter grootte van een bankpas, waarop je belangrijkste contactgeven…
Wat heb je aan een goed visitekaartje?Wat heb je aan een goed visitekaartje?Als professionele ondernemer is een goed visitekaartje van groot belang. Dit kan immers het verschil zijn tussen jou en…
Hier heeft u mijn visitekaartjeHier heeft u mijn visitekaartjeVisitekaartjes worden in de zakelijke wereld veel gebruikt. Alle belangrijke adresgegevens van de persoon die het visite…
Een eigen bedrijf promotenEen bedrijf opstarten klinkt makkelijk. Toch duurt het meestal een tijd voordat het bedrijf goed loopt in verband met da…

Wat verdienen de grootverdieners in het bedrijfsleven?Wat verdienen de grootverdieners in het bedrijfsleven?Het inkomen van de topmensen in het bedrijfsleven, is hoger dan het inkomen van topambtenaren. Jan Peter Balkenende verd…
Werken op kantoorWerken op kantoorEr ligt zoveel werk op je te wachten dat je niet weet waar je mee moet beginnen. Je moet een deadline halen, maar je con…
Bronnen en referenties
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 25-05-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.