Specsavers, modieuze brillen tegen een gunstige priis

Specsavers is s werelds grootste opticienketen in particulier bezit en werd in 1984 opgericht. De oprichters Doug en Mary Perkins streven naar een breed assortiment van stijlvolle, modieuze brillen tegen een voor iedereen betaalbare prijs. In dit artikel leest u hier meer over.

Een stukje historie

Hoewel met Specsavers gestart werd in 1984, brachten ze eind jaren 80 met hun hoge-omzet-lage-prijsconcept een ware revolutie teweeg op de Britse optiekmarkt. Momenteel is Specsavers marktleider in het Verenigd Koninkrijk en heeft ruim 1000 optiekwinkels in binnen en buitenland. In Nederland zijn het er al weer ruim 90 stuks. Dankzij hun kracht als grote inkooporganisatie kunnen ze een grote korting bedingen en geven dit voordeel aan hun klanten door.
Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Huizen en Specsavers is vertegenwoordigd in landen zoals Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Spanje, Finland en Australië.

Gediplomeerde opticiens bij Specsavers

Alle opticiens van Specsavers hebben minimaal een driejarige MBO-optiekopleiding afgerond, ondanks dat er in Nederland geen standaard gelden ten aanzien van opleidingseisen voor opticiens. U heeft dus de garantie dat uw ogen altijd gemeten worden door professioneel en goed opgeleide medewerkers.

De oogmeting is gratis

De gratis oogmeting wordt altijd gedaan door opticiens of optometristen, die daarvoor een stappenplan hanteren. Onderstaande stappen zijn mogelijk bij een oogtest. Welke stappen er doorlopen worden is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en in overleg met de opticien.

Het oogonderzoek op maat kan volgens de opgave van Specsavers bestaan uit:
 • Opticien bezoeken
 • Non-contact tonometer
 • Autorefractormeter
 • Algemene gezondheid en levensstijl
 • Samenwerking ogen
 • Bepalen glassterkte
 • Ophthalmoscope
 • Gezichtsveldtest
 • Pupillentest
 • Beweging ogen
 • Netvlies en hoornvlies
 • Bespreken advies
 • Bril en glasadvies

Wat elk onderdeel van de test inhoudt, kunt u het beste met een van de opticiens van Specsavers bespreken. Of u bezoekt de website voor meer informatie over de individuele onderdelen.

De collectie

Specsavers heeft een uitgebreide collectie en heeft standaard het hele jaar door lage prijzen. Buiten die lage prijzen zijn er nog de aanbiedingen waaronder 2 voor de prijs van 1, de Specsavers Betaalplanner en 50 % korting op veel monturen.

Hoewel u op de site veel monturen kunt zien, is het vermoedelijk zinvoller om zelf in de winkel een aantal monturen te bekijken en te proberen. De keuze is enorm en u zult er vast wel een bril naar uw zin kunnen vinden. Ook voor lenzen kunt u er prima terecht en u kunt zich het beste ter plekke laten informeren wat voor u de beste keuze is.

Specsavers heeft oog voor maatschappelijke betrokkenheid

Uiteraard weet men bij Specsavers hoe belangrijk goed zicht is en heeft zijn goede doelen hierop geselecteerd.

Sinds januari 2008 is Specsavers officieel sponsor van KNGF Geleidehonden, die sinds 1935 honden opleiden als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Dankzij die geleidehond kunnen visueel gehandicapten veel zelfstandiger aan het leven deelnemen.

De Nederlandse winkels van Specsavers zamelen geld in ter ondersteuning van de stichting Dark & Light Blind Care. Deze stichting helpt visueel gehandicapten in ontwikkelingslanden, vooral kinderen, met preventie en behandeling van oogaandoeningen, onderwijs en rehabilitatie van blinden en slechtzienden.

Garantie

Bij Specsavers willen ze dat u tevreden bent over uw bril of lenzen en geven dan ook onderstaande garanties:
 • uw ogen worden altijd onderzocht door een professioneel opgeleide Optometrist of Opticien.
 • alle producten van Specsavers zijn ISO en CE gecertificeerd.
 • bij kwaliteitsgebreken zullen deze gedurende één jaar na het afhalen van uw bril, gratis vervangen of gerepareerd worden.
 • u kunt uw nieuwe varifocale glazen gratis 30 dagen uitproberen. Indien niet tevreden of u kunt er niet aan wennen, dan ruilen ze deze glazen in voor andere glazen waar u wel tevreden mee bent. (Er wordt geen geld geretourneerd)

Business programma

Voor mensen met een eigen zaak is er een speciaal Business programma mogelijk.
Een speciaal aanbod voor bedrijven voor:
 • Beeldschermbrillen
 • Veiligheidsbrillen
 • Gehoorbescherming
Meer informatie hierover via de website van Specsavers.

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pearle: brillen en contactlenzenPearle: brillen en contactlenzenPearle is een Nederlandse winkelketen die brillen, contactlenzen en soortgelijke artikelen verkoopt. De missie van Pearl…
Werken als opticienWerken als opticienEr is in Nederland een groeiend tekort aan opticiens. De grootste optiekwinkelketens, zoals Pearle, Hans Anders en Specs…
De bril als designer-itemDe bril als designer-itemMeer dan ooit is de bril een mode-accessoire, met de allure van design. Italiaanse, Franse en Amerikaanse topontwerpers…
Wat doet een opticien?Wat doet een opticien?Als opticien help je mensen bij het kopen van een bril of contactlenzen en repareer je brillen. Je weet veel van het oog…

De soorten matrassen van Beter BedBeter bed is een slaapspeciaalzaak waar u terecht kunt voor al uw wensen op slaapgebied. Of het nu slechts om een kussen…
Lean Manufacturing als productiemethodeLean Manufacturing als productiemethodeLean Manufactering wordt als productiemethode steeds vaker toegepast. Lees hier alles over Lean Manufactering als produc…
Bronnen en referenties
 • Website specsavers.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.