Hans Anders, voor een betaalbaar montuur

Hans Anders is de grootste opticien van Nederland, waar u voor weinig geld een bril aan kunt schaffen. Voor een vaste prijs kunt u een montuur uitkiezen. Hieronder meer informatie over de keten van Hans Anders.

Iets over het ontstaan van Hans Anders

Al vanaf 1982 verkoopt Hans Anders brillen, met als start de winkel in de Zwartjanstraat in Rotterdam. Sinds die start in 1982 zijn er in Rotterdam nog elf vestigingen bijgekomen. In totaal zijn er al ruim 250 vestigingen in Nederland, waardoor Hans Anders zich nu de grootste opticien van Nederland mag noemen.

Buiten Nederland zijn er nog ruim 80 winkels in België en ook Frankrijk is goed vertegenwoordigd met een 40-tal winkels.

De naamgeving is ontstaan uit het idee om de zaken eens Anders aan te gaan pakken. En aangezien de naam Hans als voornaam veel voorkwam bij de bedenkers, was de keuze snel gemaakt. Hans Anders is in de afgelopen 30 jaar een begrip geworden in de Nederlandse optiekmarkt. Het schijnt dat een op de drie Nederlanders een bril van Hans Anders draagt.

Hans Anders is een begrip in Nederland en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse optiekmarkt. Eén op de drie brildragers koopt zijn bril bij Hans.

Wat kost een montuur bij Hans Anders

De kracht van Hans Anders is zonder meer de prijs van een montuur. Dat is voor alle monturen, op het moment van het schrijven van dit artikel, voor 35,- euro per stuk. Onafhankelijk welk montuur u ook kiest. Geen addertjes onder het gras en elke week wordt de collectie aangevuld met 75 nieuwe modellen. Er is dus voor ieders smaak wel een montuur te vinden.
De keuze is er uit zo'n 750 verschillende monturen, gemaakt van titanium, kunststof of metaal.

De site van Hans Anders

Als u op de site van Hans Anders kijkt ziet u een gedeelte van de collectie op uw scherm verschijnen. U kunt hier alvast een voorlopige keuze uit maken, om in de winkel gerichter te gaan shoppen. Ook op het gebied van zonnebrillen of lenzen bent u hier op het juiste adres. Volop keuze voor sympathieke prijzen.

Verder vindt u op deze site een ogentest, die u zelf uit kunt voeren. Tevens een rood/groen test om te zien of een correctie van de glazen van uw bril nodig is.
Dat dit alleen maar een indicatie is zal u duidelijk zijn. Voor een gedegen advies moet u toch echt even langs de winkel of de oogarts gaan.

Bril- of Lenstotaalplan

Als u kiest voor het Bril- of Lens-totaalplan treedt u toe tot de "Vrienden van Hans" en dat heeft bepaalde voordelen. U kunt afhankelijk van uw keuze, goedkoop ieder jaar of om het andere jaar een nieuwe bril uitzoeken. Zo heeft u altijd een moderne bril voor lage kosten. De glazen in het Bril-totaalplan zijn voorzien van een krasvaste laag en superontspiegeling en bij hogere sterktes zijn ze bovendien ook nog extra dun leverbaar.

Ook voor lenzen zijn er goedkope mogelijkheden om uw maandlenzen aan te schaffen. Verder zijn er nog voordeel programma's met leuke en verrassende voordelen en aanbiedingen, om samen met uw eigen vrienden van te genieten.

Voor de huidig geldende tarieven kijkt u even op de site of informeert u even in een van de vestigingen bij u in de buurt.

Wilt u uit het Bril- of Lenstotaalplan stappen, dan is dat geen enkel probleem. U doet dit via een afmeldingsformulier. Zodra het afmeldingsformulier is verwerkt, stopt de maandelijkse incasso. Voor het al betaalde abonnementsgeld ontvangt u een waardebon die u vrij bij Hans Anders mag besteden. Er worden hierbij geen annulerings- of administratiekosten berekend.

Enkele wetenswaardigheden

  • De gemiddelde tijd voor het afleveren van een bril bedraagt 10 werkdagen. Uitzonderingen op deze regel is mogelijk in de erg drukke periodes.
  • Kleine defecten aan uw bril worden over het algemeen gratis gerepareerd of indien noodzakelijk zo goed mogelijk bijgesteld.
  • Advies over glazen is zeer specifiek en persoonsgebonden. U krijgt uitgebreide informatie bij de opticien in de winkel bij u in de buurt.
  • Bij een sterkte rond de - of + 0.50 kan het nodig zijn om een bril aan te schaffen. Is dit bij u het geval of u twijfelt over uw zicht, dan is het aan te raden een uitgebreide meting te laten verrichten bij een van de opticiens.
  • Wanneer het oog meerdere afwijkende krommingen heeft (bijvoorbeeld horizontaal en verticaal) is er sprake van een cilindervorm van het oog. Heel veel brildragers hebben hier last van en dit wordt opgelost door cylinders in het glas te slijpen.
  • Een bril is makkelijker in het gebruik dan lenzen, maar met lenzen vindt er een betere correctie van het oog plaats, daar deze direct op het oog zitten.
  • Lenzen moeten in en uit gedaan worden en dienen goed schoongemaakt te worden.

Inzameling oude brillen

Veel mensen hebben hun oude brillen niet weggegooid, maar bewaard voor het geval dat ....
De meeste van die brillen hebben een verkeerde sterkte en zijn daardoor onbruikbaar geworden. Weggooien is zonde en u kunt er een goed doel mee steunen voor mensen in ontwikkelingslanden.

In samenwerking met (non-profit) hulporganisatie Eyeclarify.com heeft Hans Anders een inzamelingsproject voor oude brillen opgezet. In de winkels van Hans Anders kunt u deze brillen afgeven en er kunnen op deze manier anderen weer mee geholpen worden.

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bril versus lenzenDit jaar halen strakke, sterk afgelijnde monturen met een fel kleurtje de bovenhand. De klassieke gouden of zilveren bri…
Informatie over brillenVeel mensen moeten tegenwoordig een bril aanschaffen. Ze weten niet precies welke bril het mooiste bij hun gezicht zou p…
Welk soort brilmontuur bij dikke glazen?Welk soort brilmontuur bij dikke glazen?Ook als je flink bijziend of verziend bent, wil je er met een bril aantrekkelijk uitzien. En bovendien wil je graag dat…
Een bril of lenzen?Een bril of lenzen?Men die een oogcorrectie nodig hebben, hebben de mogelijkheid om een bril of contactlenzen te kiezen. Het verschil tusse…

De soorten matrassen van Beter BedBeter bed is een slaapspeciaalzaak waar u terecht kunt voor al uw wensen op slaapgebied. Of het nu slechts om een kussen…
Lean Manufacturing als productiemethodeLean Manufacturing als productiemethodeLean Manufactering wordt als productiemethode steeds vaker toegepast. Lees hier alles over Lean Manufactering als produc…
Bronnen en referenties
  • Website: hansanders.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.