De soorten matrassen van Beter Bed

Beter bed is een slaapspeciaalzaak waar u terecht kunt voor al uw wensen op slaapgebied. Of het nu slechts om een kussen, uw bedtextiel of een complete slaapkamer gaat, bij Beter Bed kunt u daarvoor prima terecht. Ook op het gebied van matrassen is er enorm veel keus.

Iets over Beter Bed

Beter Bed is een succesvolle onderneming die in de beginjaren 80 gestart is met 2 speciaalzaken op slaapgebied. Momenteel bestaat het bedrijf uit ruim 80 winkels in Nederland, voorzien van een ruime collectie slaapkamerartikelen. Voornamelijk op de grotere woonboulevards kunt u de winkels vinden. Vanuit 3 distributiecentra (Uden, Nieuw-Vennep en Hoogeveen) worden de gekochte goederen in de meeste gevallen gratis bij de klanten thuisbezorgd én gemonteerd.

Zoals u mag verwachten van dit bedrijf is ze aangesloten bij de CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) en onderscheidt zich door het intensief meedenken met de wensen van hun klanten. Sinds 1996 is Beter Bed beursgenoteerd en heeft een erg groot klantenbestand. Volgens opgave slapen ruim 1 miljoen mensen op een Beter Bed.

Welke matras

Matrassen zijn er in alle soorten en afmetingen te koop, maar de juiste keuze is erg persoonlijk. Het hangt af van uw lengte, gewicht, of u veel transpireert en uw slaapgewoonten (veel draaien, op de zij slapen of op de rug, etc.) Een aantal belangrijke factoren bepalen dus welk matras voor u het beste geschikt is. U dient rekening te houden met:
  • ondersteuning
  • drukvermindering
  • ventilatie
  • flexibiliteit
  • rolweerstand

Het is aan te raden om met deze criteria rekening te houden tijdens het maken van uw keuze, maar laat u vooral goed informeren in de winkel. Hier staan ook altijd een aantal bedden klaar, waar u proef kunt gaan liggen. Maak hier zeker gebruik van en test de vele mogelijkheden uit, voordat u een matras koopt.

De verschillende soorten matrassen

Bij Beter Bed heeft u de keuze uit onderstaande soorten matrassen:
  • polyether matrassen
  • binnenvering matrassen
  • latex matrassen
  • pocketvering matrassen
  • traagschuimmatrassen

polyether matrassen

Polyether matrassen zijn gemaakt van een synthetisch, anti-allergisch materiaal, met een kern die uit één geheel bestaat. het Polyether heeft een matige lichaamsondersteuning en is redelijk vochtregulerend. De matrassen zijn geschikt voor verstelbare bodems en dienen in combinatie met lattenbodems en spiraalbodems gebruikt te worden.

binnenvering matrassen

Binnenvering matrassen hebben een kern van stalen veren en de kwaliteit wordt bepaald door de dikte en aantal slagen van de veren. Ligcomfort is afhankelijk van het aantal veren per m² en de daaropliggende deklagen. Dit matras geeft een prima ondersteuning en is goed ventilerend. Aangeraden wordt om deze matrassen te gebruiken met een niet verstelbare spiraalbodem.

latex matrassen

Latex matrassen zijn opgebouwd uit natuurrubber en synthetisch rubber en is anti-allergisch met een lange levensduur. Ze zijn soepel en geven een goede lichaamsondersteuning, gecombineerd met een goede vocht- en luchtregulatie door inwendige ventilatiekanalen. De matrassen kunnen met alle bedbodems gebruikt worden.

pocketvering matrassen

Zoals de naam al vermeld, zitten er ook hier stalen veren in het matras. Dit zijn in katoenen hoesjes verpakte ton-vormige veren en ook hier is de kwaliteit weer afhankelijk van het aantal veren per m² en de dikte van de veren. De matrassen geven een goede ondersteuning en zijn erg soepel. Verder goed ventilerend en vochtregulerend. Prima te gebruiken in combinatie met al dan niet verstelbare lattenbodems en spiraalbodems.

traagschuimmatrassen

Deze matrassen bestaan uit hoogwaardig visco-elastisch schuim, die exact de vormen van het lichaam aannemen. Met dit type matras heeft u een goed ventilerend matras met een lange levensduur, die uitermate geschikt is tegen doorliggen. Heel goed te combineren met alle bodems.

Conclusie

De keuze van een matras is zeer persoonlijk en natuurlijk afhankelijk van wat u er voor uit wilt geven. Houdt u wel voor ogen dat een matras jaren meegaat en dat een goede nachtrust van groot belang is. Laat u dus goed voorlichten in de winkel en probeer zeker een aantal matrassen uit voordat u beslist. Bij twijfel gaat u gewoon na een paar dagen opnieuw de matrassen uitproberen, om de juiste keuze te kunnen maken. Veel slaapgenot...

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bedden merken - Welk merk bed kies je?Als je een bed wilt kopen kun je uit verschillende merken kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en nadelen. Vergelijk…
Een nieuw matras: alle soorten en kenmerken op een rijEen nieuw matras: alle soorten en kenmerken op een rijIs uw matras toe aan vervanging? Even een nieuw matras kopen kan, maar verdiept u zich eerst even in de verschillende so…
Boxspring kopen: Waarop letten bij kopen van een boxspring?Wat is nou eigenlijk een boxspring en waarom is dit zo'n goed bed dat het ook wel hotelbed wordt genoemd? Wat zijn de vo…
Het kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrustHet kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrustEen matras is een belangrijke factor voor de kwaliteit van je nachtrust. Het is daarom goed om te kijken of je wel op he…

PLATO-proces als duurzame veredeling van houtOndanks een officieel keurmerk voor hout is er nog steeds sprake van ontbossing in de tropen. De groeitijd van hardhout…
Specsavers, modieuze brillen tegen een gunstige priisSpecsavers is ‘s werelds grootste opticienketen in particulier bezit en werd in 1984 opgericht. De oprichters Doug en Ma…
Bronnen en referenties
  • Website: Beterbed.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.