Hornbach Best: openingstijden, adres en algemene informatie

Hornbach Best: openingstijden, adres en algemene informatie Hornbach is een oorspronkelijk Duitse doe-het-zelf-keten. De eerste vestiging werd in 1968 geopend in het Duitse Landau in der Pfalz. Dit was de eerste bouwmarkt met een geïntegreerd tuincentrum. Na deze eerste vestiging volgden er snel veel meer, later ook met een dierenafdeling. De eerste Nederlandse vestiging werd in 1996 in Zaandam geopend. De vestiging in Best, geopend in november 2015, is de elfde Nederlandse Hornbach-vestiging. In Europa zijn er anno 2015 ca. 150 Hornbach-vestigingen. Den Haag Ypenburg zal volgen als twaalfde Hornbach-vestiging in Nederland.

Hornbach Best

Bouwmarkt Hornbach is hard op weg om Nederland te veroveren. Er zijn inmiddels (2015) elf vestigingen geopend, waarvan Best de meest recente is. De Hornbach-vestiging in Best is de op één na grootste (19.000 m2) in Nederland, na de vestiging in Breda (23.000 m2). De Hornbach in Best is de grootste bouwmarkt in de regio Zuidoost-Brabant met 120.000 producten. Op woensdag 4 november werd de vestiging in Best geopend met als gast formule 1-coureur Max Verstappen.

Naast het aanbieden van producten worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd met demonstraties en workshops van uiteenlopende producten. De andere Hornbach-filialen naast Best, Breda en Zaandam zijn: Alblasserdam, Geleen, Groningen, Kerkrade, Nieuwegein, Nieuwerkerk a/d IJssel, Tilburg en Wateringen.

Moeizaam verloop ontwikkeling Hornbach Best

De aanloop naar de nieuwe vestiging in Best ging voor Hornbach niet zonder problemen. Concurrerende bouwmarkten Praxis, Karwei, Gamma en VNB Hasco hebben juridische stappen ondernomen om de opening van het nieuwe filiaal van de bouwgigant tegen te gaan. Mogelijk parkeerproblemen en een toename van verkeersdrukte werden door omwonenden als argumenten genoemd. Uiteindelijk wist Hornbach echter aan het langste eind te trekken en mocht de vestiging in Best er komen.

Prijzen

Hornbach heeft in 2015 de Retail Jaarprijs gewonnen in de categorie 'Beste Bouwmarkt van Nederland'. Hornbach heeft deze prijs al negen keer eerder gewonnen. Daarnaast is Hornbach bij een onafhankelijk onderzoek door GfK meerdere keren op rij door consumenten als best gewaardeerde bouwmarkt verkozen. De succesvolle Hornbach-formule is gekoppeld aan vijf kernwaarden: goede service, een groot assortiment, een grote voorraad, laagsteprijsgarantie en een gedegen advies.

Werken bij Hornbach Best

Bij Hornbach Best werken 150 personeelsleden. Indirect zijn er nog eens 150 mensen werkzaam voor deze Hornbach-vestiging. Het blijkt dat Hornbach een populaire werkgever is. Nog voor de opening van Hornbach Best waren er 2400 sollicitaties ontvangen. De nieuwste vacatures bij Hornbach zijn op de website te vinden. Hornbach heeft een voorkeur voor online sollicitaties. De complete sollicitatieprocedure staat uitgebreid beschreven op de website. Hier is ook een sollicitatie-tool aanwezig om het solliciteren eenvoudig te maken. Hornbach is ook telefonisch bereikbaar voor informatie met betrekking tot solliciteren, op telefoonnummer: 030 - 2669898.

Faciliteiten Hornbach Best

Bouwmarkt

Hier zijn bouwmaterialen, ijzerwaren, machines, verf en behang, vloeren, verlichting en andere klusbenodigdheden te vinden. Daarnaast is er ook een badkamer- en keukenstudio aanwezig waar inspiratie opgedaan kan worden.

Tuin en dier

In de tuin- en dierafdeling zijn tuinmachines en accessoires verkrijgbaar. Op de dieren- en aquariumafdeling zijn vele benodigdheden voor onder andere honden, katten, vogels, knaagdieren en voor aquaria en terraria te vinden.

Drive-in

De Hornbach drive-in maakt het mogelijk om met de auto naar het schap te rijden en grote en zware artikelen direct in de auto te laden. Noteer de artikelen op de inkooplijst en betaal aan de kassa. Bij vertrek wordt de lading gecontroleerd met de kassabon. Producten welke u bij de Hornbach drive-in kunt halen zijn zonder andere: mortels en pleisters, gevelstenen, wapeningsstaal en lateien, bouwgereedschap, gipsplaten, gipsvezelplaten, wandprofielen, dakbedekking en isolatiemateriaal.

Reserveren en afhalen

Online gereserveerde producten kunnen vier uur na bestelling afgehaald worden. Hier worden geen extra kosten voor gerekend.

Algemene gegevens Hornbach Best

Adres
Zandstraat 15
5683 PL Best
Openingstijden
Maandag – vrijdag07:00 – 21:00 uur
Zaterdag 08:00 – 18:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur
Contact
Telefoon0499-334000
ContactformulierHornbach website
Telefoonnummer online aankopen0499-334000
Vragen over online aankopen088-5051111
E-mail online aankopenonlineshop@hornbach.nl

Route en parkeren

Hornbach Best is gelegen aan de snelweg A2 en is zeer goed te bereiken met de auto. Volg afslag 28, Hornbach Best ligt op bedrijventerrein Het Zand aan de overzijde van de McDonald's. Er is gratis parkeergelegenheid voor 472 auto’s en elektrische voertuigen kunnen gratis opgeladen worden.

Lees verder

© 2015 - 2024 Ridder, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach: vernieuwend en succesvolBouwmarkt Hornbach is succesvol bezig in Nederland. Klussers kunnen hun spullen voor de laagste prijzen aanschaffen. Ook…
Bouwmarkt: HornbachHornbach is een bouwmarkt met een gigantisch assortiment en een grote voorraad aan artikelen, waardoor u niet gemakkelij…
Plafond: plaatsen en monteren van plafondplatenPlafond: plaatsen en monteren van plafondplatenVeel bedrijven en particulieren hebben plafondplaten in hun pand. Dit hoeft niet heel duur te zijn. Er zijn verschillend…
Dakgoot: vervangen, repareren en schoonmaken van de dakgootDakgoot: vervangen, repareren en schoonmaken van de dakgootElk huis heeft een dakgoot. Deze moet met enige regelmaat vervangen, schoongemaakt en gerepareerd worden. De dakgoot die…

AliExpress - Betrouwbaar een product uit China bestellenAliExpress - Betrouwbaar een product uit China bestellenAliExpress is een Chinese website waar je veel verschillende producten kunt kopen. De veelal goedkope producten uit Chin…
10 regels van productpresentatie in een levensmiddelenwinkelProducten worden niet zomaar willekeurig in een supermarkt, of biologische winkel geplaatst. Ieder product heeft zijn ei…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hornbach,
  • http://www.retaildetail.nl/nederland/nl-doe-het-zelf/item/18190-hornbach-opent-op-4-november-in-best
  • https://www.hornbach.nl/cms/nl/nl/vestigingsinfo/mijn_vestiging/tuin_en_dier/tuin_en_dier.html
  • https://www.hornbach.nl/cms/nl/nl/vestigingsinfo/mijn_vestiging/bouwmarkt/bouwmarkt.html
  • https://www.hornbach.nl/cms/nl/nl/vestigingsinfo/mijn_vestiging/drive_in/drive_in.html
  • http://pers.hornbach.nl/bouw-derde-brabantse-beste-bouwmarkt-van-nederland-gestart/
  • http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regio/artikel/3468035/megabouwmarkt-hornbach-komt-naar-best.aspx
  • http://www.hulzen.nl/blog/2015/10/30/flitsende-start-hornbach-best/
  • http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regionaal-nieuws/artikel/4177617/kammajaja-jippie-jippie-jee-hornbach-best-op-4-november-open.aspx
  • https://www.hornbach.nl/cms/nl/nl/vestigingsinfo/vacatures_en_carriere/contact_en_solliciteren/sollicitatieprocedure/sollicitatieprocedure.html
Ridder (11 artikelen)
Laatste update: 23-07-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.