Bauhaus: Adres, informatie en openingstijden

Bauhaus: Adres, informatie en openingstijden Bauhaus is een Duitse bouwmarkt. Het is één van de grootste doe-het-zelfketens in Europa. In 1960 werd de eerste Bauhaus-vestiging in Mannhein geopend. Anno 2016 is Bauhaus in 17 Europese landen actief met ruim 200 winkels. Een groot deel van deze winkels bevindt zich in Duitsland. Sinds 2015 is Bauhaus ook actief op de Nederlandse markt. De eerste Nederlandse vestiging werd dat jaar in Groningen geopend. De volgende Nederlandse Bauhaus-vestigingen worden in Hengelo, Venlo en Den Hoorn geopend.

Inhoud


Bauhaus

Bouwmarkt Bauhaus is één van de grootste doe-het-zelfketens van Europa. In navolging van de, tevens Duitse, concurrent Hornbach heeft ook Bauhaus besloten zich op de Nederlandse markt te gaan oriënteren. De directie van Bauhaus heeft aangegeven één of twee nieuwe Nederlandse vestigingen per jaar te willen openen.

Op 4 september 2015 is de eerste vestiging in Groningen geopend, een bouw- en tuincentrum met een vloeroppervlakte van ruim 20.000 m2 groot. Medio 2016 is men begonnen aan de bouw van Bauhaus Hengelo (15.500 m2) welke in het voorjaar van 2017 is geopend. De Bauhaus-vestiging in Venlo (18.000 m2) wordt de derde Nederlandse Bauhaus-vestiging. Na Venlo zal Bauhaus Amersfoort de vierde locatie worden.

Ook zijn er vergevorderde plannen voor een vestiging in Arnhem en Den Hoorn, nabij Delft. Bauhaus wil ook een vestiging in Den Bosch openen, maar stuit ook hier op veel weerstand van ondermeer concurrerende bouwmarkten. Wanneer het definitieve besluit over de komst van Bauhaus naar Den Bosch wordt genomen, is in januari 2018 niet bekend.

Moeizaam verloop nieuwe vestigingen

Het openen van nieuwe Bauhaus-vestigingen stuit op veel weerstand van concurrenten als Karwei, Gamma en Praxis. Net als bij de komst van nieuwe Hornbach-vestigingen wordt geprobeerd de komst van bouwreus Bauhaus te dwarsbomen, of in ieder geval zo lang mogelijk te vertragen. Hierbij worden vaak argumenten met betrekking tot het bestemmingsplan, ruimtelijke ordening en effecten op het verkeer en milieu toegepast. Ook Hornbach is naar de rechter gestapt om de bouw van een Bauhaus-vestiging in Arnhem tegen te gaan.

Personeel wil overstappen van Hornbach naar Bauhaus

Sinds de komst van Bauhaus naar Nederland is er sprake van medewerkers van Hornbach die willen overstappen naar Bauhaus. Betere arbeidsvoorwaarden en een beter toekomstperspectief zijn enkele argumenten voor deze gevoelige overstap. Wegens een concurrentiebeding in de contracten van de Hornbach-medewerkers wordt deze overstap echter bemoeilijkt. De rechter heeft in enkele gevallen beoordeeld dat de medewerkers de overstap, ondanks het concurrentiebeding, toch mochten maken.

Opening Bauhaus Groningen

De eerste Nederlandse Bauhaus-vestiging werd op 4 september 2015 geopend in Groningen. Op de dag van de opening kwamen er duizenden bezoekers op bouwmarkt af, mede door een grote promotieactie door Bauhaus Groningen. Er werden twintig cadeaubonnen met een waarde van 1.000,- verloot onder de bezoekers die vóór 7.00 uur aanwezig waren en een leuk aangeklede Bauhaus-kruiwagen bij zich hadden.

Watersportafdeling illegaal

Enkele watersportwinkels hebben via een advocaat een klacht ingediend bij de gemeente Groningen. Doordat Bauhaus Groningen op een bedrijventerrein gelegen is, is detailhandel verboden. Bauhaus heeft echter toestemming gevraagd en gekregen om op dit terrein een bouwmarkt en tuincentrum te openen. Voor een watersportcentrum is echter geen ontheffing aangevraagd. Bauhaus heeft ondertussen een onderzoek naar de effecten van een watersportcentrum op de omgeving uit laten voeren door een extern bureau. Hieruit is gebleken dat dit nagenoeg geen effect zal op andere watersportwinkels. Bauhaus heeft besloten alsnog een officiële vergunning aan te vragen voor het watersportcentrum.

Werken bij Bauhaus

Bij een Bauhaus-vestiging werken ca. 150 personeelsleden. Daarnaast zijn er nog vele werknemers werkzaam achter de schermen op het hoofdkantoor, bijvoorbeeld voor inkoop en personeelszaken. Ook indirect levert een Bauhaus-vestiging veel werkgelegenheid op, onder andere voor beveiliging, schoonmaak en ICT. Bauhaus is een populaire werkgever en staat erom bekend veel aandacht te schenken aan het ontwikkelen, scholen en kwalificeren van werknemers. Ook worden nieuwe medewerkers uitgebreid opgeleid en begeleid. De nieuwste vacatures bij Bauhaus zijn op de website van Bauhaus te vinden. In de wervingsfolder is alle informatie over vacatures voor Bauhaus Twente in Henglo te vinden. De deadline voor deze vacatures kan verschillen, echter zullen de meeste vacatures voor Bauhaus Twente vóór eind 2016 ingevuld zijn. Ook voor Bauhaus Groniningen zijn er doorlopend vacatures beschikbaar. Voor vragen met betrekking tot werken bij Bauhaus is het ook mogelijk om te mailen naar: hrm@bauhaus-nl.com.

Faciliteiten Bauhaus

Bouwmarkt

Hier zijn bouwmaterialen, ijzerwaren, machines, verf en behang, vloeren, verlichting en andere doe-het-zelf benodigdheden te vinden. Daarnaast is er ook een badkamerstudio (Badkamerland) aanwezig.

Nautic

De Nautic-afdeling heeft alle benodigdheden voor watersport in het assortiment. Met meer dan 3.000 producten is het assortiment zeer uitgebreid, van RVS-ijzerwaren en dekbeslag tot reddingsvesten, motoren en complete boten.

Tuincentrum De Stadstuin

Het grote tuincentrum van Bauhaus heet De Stadstuin. In dit tuincentrum vind je planten, tuingereedschap, barbecues en tuinmeubelen. De bloemen en planten komen direct van tuinders vandaan. Hierdoor blijven ze lang vers. Qua service is tuincentrum De Stadstuin uniek. Bij klachten over een aangeschafte boom of plant is het mogelijk om, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan, tot 12 maanden na aanschaf geld terug te krijgen. Ook is het mogelijk om aangeschafte planten direct te laten oppotten.

Bauhaus drive-in

In de Bauhaus drive-in rijd je met de auto naar het schap en is het mogelijk grote en zware artikelen meteen in de auto te laden. De aangeschafte producten schrijf je op een formulier. Dit formulier wordt bij de kassa afgegeven. Een medewerker controleert vervolgens de lading waarna betaald kan worden. Onder andere mortels, cement, isolatiemateriaal en dakbedekkingsmateriaal is te vinden in de drive-in.

Bauhaus café

In iedere Bauhaus-vestiging is ook een Bauhaus-café gevestigd. Het Bauhaus-café heeft een uitgebreid assortiment met verschillende soorten koffie, broodjes, verse sappen en andere etenswaren. Het Bauhaus-café in Groningen biedt plaats aan ongeveer 30 gasten.

Uitleenservice

Bauhaus heeft een uitleenservice. Hier wordt een groot assortiment machines verhuurd. Je kunt hier terecht voor onder andere een grasmaaier, kettingzaag, betonmolen, steiger, sloophamer, luchtontvochtiger of laminaatsnijder. Als het geleende gereedschap binnen 24 uur wordt teruggebracht is de huur kosteloos. Na 24 uur wordt er een kleine vergoeding gerekend. Het complete assortiment inclusief prijzen is in de catalogus op de website te vinden.

Laagsteprijsgarantie

Indien producten bij een andere bouwmarkt goedkoper aangeboden worden dan bij Bauhaus, wordt het verschil door Bauhaus vergoed. Daarnaast geeft Bauhaus 12% extra korting op het artikel. Dit geldt voor het complete assortiment, ook bij speciale aanbiedingen, kortingsacties of in internetwinkels. De laagsteprijsgarantie geldt tot 14 dagen na aankoop.

5 jaar Bauhaus-garantie

Op elektrische of door een motor aangedreven apparaten geeft Bauhaus een extra lange garantie van 5 jaar. Bij aanspraak op de garantie zal het product worden gerepareerd, vervangen door een gelijkwaardig exemplaar, of wordt het aankoopbedrag geretourneerd.

Adres, openingstijden en contactinformatie Bauhaus Groningen

Adres
Bornholmstraat 15
9723 AW Groningen
Openingstijden
Maandag vrijdag07:00 21:00 uur
Zaterdag 08:00 18:00 uur
Zondag 12:00 17:00 uur
Contact
Telefoon050-2053550
ContactformulierWebsite Bauhaus
E-mailinfo@bauhaus-nl.com.

Route en parkeren

Bauhaus Groningen ligt naast Ikea Groningen en is zeer goed te bereiken met de auto. Komende van de A28 of A7, volg de weg naar de N7 richting Eemshaven. Neem afrit 38 en volg de weg tot aan een rotonde. Neem deze rotonde driekwart en ga op de volgende rotonde rechtdoor. Bauhaus Groningen ligt aan de linkerzijde.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Adres, openingstijden en contactinformatie Bauhaus Twente in Hengelo

Adres
Het Plein 10
7559 SR Hengelo
Openingstijden
Maandag vrijdag07:00 21:00 uur
Zaterdag 08:00 18:00 uur
Zondag 11:00 17:00 uur
Contact
Telefoon074-2033400
ContactformulierWebsite Bauhaus
E-mailinfo@bauhaus-nl.com

Route en parkeren

Bauhaus Twente is gelegen op winkelplein Plein Westermaat en is zeer makkelijk te bereiken met de auto. Komende van de A1, neem afrit 30 richting Borne. Sla linksaf naar de Bornsestraat en vervolgens linksaf naar de Amerikalaan. Na ongeveer 500 meter ligt aan de linkerkant de ingang van het winkelplein. Sla linksaf en ga bij de rotonde rechts. Hier vind je het parkeerterrein van Bauhaus Twente.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Adres, openingstijden en contactinformatie Bauhaus Venlo

Adres
Laurens Janszoon Costerstraat 7
Openingstijden
Maandag vrijdag07:00 21:00 uur
Zaterdag 08:00 18:00 uur
Zondag 11:00 17:00 uur
Contact
Telefoon077-2043700
ContactformulierWebsite Bauhaus
E-mailinfo@bauhaus-nl.com

Voor het laatst geactualiseerd op 7-7-2018

Lees verder

© 2016 - 2024 Ridder, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bauhaus en het nieuwe ontwerpenBauhaus en het nieuwe ontwerpenBauhaus was een in 1919 door Walter Adolf George Gropius opgerichte hogeschool voor architectuur en toegepaste kunsten.…
Architect Walter GropiusWalter Gropius was een architect die onder andere bekend werd door het Bauhaus. Naast gebouwen ontwierp hij ook stoelen,…
Architect: Walter Gropius (1883-1969)Architect: Walter Gropius (1883-1969)Walter Gropius wordt gezien als een van de grondvesters van de moderne bouwkunst en is een van de stichters van de beroe…
Bronnen en referenties
 • https://www.bauhaus-nl.com/onderneming/wie-wij-zijn
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bauhaus_(bouwmarkt)
 • http://www.z24.nl/ondernemen/er-mankeert-veel-aan-de-nederlandse-bouwmarkten-599371
 • http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/71100/bauhaus-in-hengelo-heeft-140-man-nodig
 • http://fd.nl/ondernemen/1124161/praxis-verliest-opnieuw-van-bauhaus-ditmaal-in-hengelo
 • http://www.retaildetail.nl/nl/news/hornbach-naar-rechter-tegen-komst-bauhaus
 • http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/tegenstanders-bauhaus-vrezen-schade-aan-natuur-1.5675095
 • http://www.rtvnoord.nl/nieuws/149382/Hoofdcassiere-Hornbach-mag-wel-naar-Bauhaus
 • http://www.dvhn.nl/groningen/%E2%80%98Watersportafdeling-Bauhaus-is-illegaal-21022755.html
 • http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/26556/bauhaus-groningen-doet-kruiwagens-rollen.html
 • http://www.bootaanboot.nl/2015/10/bauhaus-vraagt-alsnog-vergunning-voor-watersportafdeling-aan-9213
 • http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/duidelijkheid-over-bauhaus-in-den-bosch-eind-2016-1.6249513
Ridder (11 artikelen)
Laatste update: 07-07-2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.