Flying Tiger - winkelketen met Deens design

Flying Tiger - winkelketen met Deens design Flying Tiger is een winkelketen die vanuit Denemarken is overgewaaid naar Nederland. De Deense winkelketen voert vooral cadeautjes, leuke spulletjes die een mooi design hebben en niet zo duur zijn. De Flying Tigers staan ook in Nederland. In november 2013 openen zowel in Rotterdam als Amsterdam een nieuwe Flying Tiger winkel en daarna gaat het rap met de vestigingen.
Bron: Www.ing-things.blogspot.nlBron: Www.ing-things.blogspot.nl

Flying Tiger

De Flying Tiger uit Denemarken is overgevlogen naar Nederland. Langzamerhand komen er meer winkels. In 2013 zijn het er tien en in 2016 meer dan 15 en de opmars gaat door. De winkels staan vol leuke cadeautjes voor een kleine prijs. De producten worden gekenmerkt door eenvoud, mooi design en van deze tijd. Het zijn over het algemeen fijne spulletjes en leuke hebbedingetjes. Van opladers en hoesjes voor je smartphone en tablet, tot keukenspullen, accessoires, optutspullen en knutselspulletjes. Het is een winkel om presentjes te scoren, inclusief leuke verpakkingsmaterialen. Je vindt er grappige ansichtkaarten, mooi pakpapier, labels en tasjes.

Budget

Budgetwinkels zijn populair. Naast HEMA en Action is het ook Flying Tiger die veel en goedkoop aanbiedt. Alle drie de ketens hebben hun eigen specialiteit. Action is vooral een winkel waar je veel krijgt voor weinig geld. De HEMA heeft goedkope spullen van goede kwaliteit en bij Flying Tiger is het vooral het design dat opvalt.

Deens

Flying Tiger is onderdeel van de Deense Tiger detailhandelsketen. Tiger begon in 1995 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is een succesverhaal van die ene winkel van toen die á 2013 is uitgegroeid tot een internationale keten van naam. Tiger heeft vestigingen in 28 landen waar meer dan 600 winkels hun Deense design spulletjes aanbieden. De winkels staan onder meer in Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland, Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, België, Japan en Nederland.

Vestigingen in Nederland

Nederland geniet al sinds 2008 van Flying Tiger. Niet dat dit hoog van de toren is geblazen. De keten doet niet aan reclame. Mond-tot-mond reclame moet het doen en dat doet het goed. Het budget dat niet aan marketing wordt uitgegeven wordt geïnvesteerd in de winkels zelf. Op 14 oktober 2008 opende de eerste Nederlandse Flying Tiger in Arnhem. Sindsdien vestigde de winkelketen zich in:
 • Almere
 • Zijlstraat 83 in Haarlem / Bron: Baps.nuZijlstraat 83 in Haarlem / Bron: Baps.nu
  Amsterdam
 • Amstelveen
 • Arnhem
 • Breda
 • Delft
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Haarlem
 • Leiden
 • Nijmegen
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Zaandam

Nieuwe vestigingen

De opmars van Flying Tiger gaat door. De keten is op zoek naar nieuwe locaties en belooft nieuwe openingen.
Flying Tiger zoekt daarvoor in de grote steden naar goede A2 en A1 locaties in het voetgangersgebied. De vloeroppervlakte van de winkel moet minimaal 200 m2 met nog eens een magazijn van 50 m2. De Nederlandse Annemieke Degens Dil introduceerde de winkels in Nederland. Zijn exploiteert het Tiger concept in eigen beheer; de formule werkt niet met franchise. De Nederlandse organisatie is eigendom van:

Tiger Stores Nederland B.V.

postadres:
Voorstraat 8
3628 AH Kockengen
bezoekadres:
Oudegracht 118
3511 AW Utrecht
email: info@flying-tiger.nl

Bron: Baps.nuBron: Baps.nu

Muziek

Op de website van Flying Tiger Nederland staat de afspeellijst van de muziek die in de winkels wordt gedraaid. Het is een bijzondere uiting van aandacht die de winkel heeft voor de bezoekers. Op veler verzoek werden titels van de songs op de website geplaatst.

Thema’s

De winkels werken ook met thema’s: in november is er aandacht voor Sinterklaas en Zwarte Piet. In december staat de winkel stil bij kerst. Voor beide feesten staan er leuke pakjes in de etalage die in de schoen passen, op pakjesavond niet misstaan en die je helpen bij de voorbereiding van surprises. Er zijn vele kleine en grappige cadeautjes voor groot en klein te scoren. Met de typisch Deense kerstfiguren komt de klant van Flying Tiger helemaal in kerstsfeer. Het kenmerk van de winkel is dat het assortiment snel wisselt, razendsnel zelfs. De keten heeft wel een website, maar geen webshop.
Bron: Baps.nuBron: Baps.nu
Als je iets wilt hebben zul je naar de winkel moeten.

Tiger’s uitbreiding

Tiger heeft een eigen model om de keten uit te breiden. Voor uitbreiding wordt een partnerschap met een lokale ondernemer aangegaan. Samen met de partner wordt een joint-venture company opgezet, die voor 50% van de lokale ondernemer is en voor de andere helft van Zebra A/S, de eigenaar van de Tiger keten. Zebra A/S blijft daarbij verantwoordelijk voor het concept, de spullen en de marketing. De lokale partner is verantwoordelijk voor de winkel. Wie partner wil worden moet kennis hebben van het lokale netwerk, 5 tot 10 winkels kunnen managen, en de beschikking hebben over een startkapitaal van 75.000 euro.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
HEMA - Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij AmsterdamHEMA - Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij AmsterdamHEMA, het bedrijf dat in Nederland wereldberoemd is vanwege zijn worst en gebak, verkoopt ook dames- en herenkleding, ba…
Action: Nederlandse winkelketenAction is een Nederlandse winkelketen die ook actief is in andere Europese landen. In tijden van een krimp in de vraag n…
Werken bij Primark: vacatures, solliciteren en carrièreVoor vele modeliefhebbers is het een droom om bij Primark te werken. Gelukkig wordt de kans dat je een baan kunt krijgen…
Bronnen en referenties
 • www.flying-tiger.nl
 • www.rtlnieuws.nl
 • Leeuwarder Courant
 • www.baps.nu
 • www.ing-things.blogspot.nl
 • Afbeelding bron 1: www.ing-things.blogspot.nl
 • Afbeelding bron 2: Baps.nu
 • Afbeelding bron 3: Baps.nu
 • Afbeelding bron 4: Baps.nu
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 01-10-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.