Action: Nederlandse winkelketen

Action is een Nederlandse winkelketen die ook actief is in andere Europese landen. In tijden van een krimp in de vraag naar winkeltruimte weet Action nog steeds te groeien. Dankzij de grote spreiding van filialen is er altijd wel een Action-filiaal in de buurt te vinden. De winkelketen staat bekend om het ruime assortiment en de lage prijzen. Maar Action is ook een winkel zonder eigen webwinkel, wat tegenwoordig niet vaak meer voorkomt. Het winkelconcern richt zich voorlopig dus volledig op de groei via 'stenen winkels' in binnen- en buitenland.

Winkelketen Action

Action is een Nederlandse winkelketen met huishoudelijke producten. Het assortiment bestaat voornamelijk uit non-foodproducten zoals kantoorartikelen, cosmetica, speelgoed, porselein, decoratieve artikelen, enzovoorts. Ook worden er in mindere mate voedingsproducten verkocht. De producten van Action kenmerken zich door lage prijzen. Iedere week neemt Action weer 150 nieuwe producten op in het assortiment waarbij de actualiteiten en tijd van het jaar worden gevolgd. Een overzicht van de nieuwste producten vind je in de ''Nieuw'' lijst op de website van Action.

Ontstaan Action

Het eerste Actionfiliaal werd geopend in Enkhuizen in 1993. De jaren erna groeide het aantal winkels gestaag door, maar vooral sinds de millenniumwisseling is er sprake van een explosieve groei van het aantal filialen. Het relatief jonge bedrijf opende namelijk in hoog tempo nieuwe winkels door het hele land. Ook werd een eigen distributiecentrum geopend en werd de transport van het assortiment met een eigen wagenpark verzorgd. In 2005 ging Action voor het eerst over de grens en werd een winkel in België geopend. Na België volgden nog diverse andere Europese landen. Ook hier weet Action een sterke groei te behalen met als speerpunt het brede assortiment in combinatie met de lage prijzen.

Winkels

Het aantal winkels groeit ieder jaar door. Op deze pagina is een overzicht gegeven van alle Action-filialen, in Nederland en daarbuiten. Om een Action-filiaal in de buurt te vinden kan eenvoudig de gemeente of postcode naar wens worden ingevuld, eventueel in combinatie met een maximale straal in kilometers. De Action-filialen in de buurt, of die binnen de aangegeven straal liggen, zullen vervolgens worden gepresenteerd. Door één van de filialen te selecteren is het mogelijk aanvullende informatie over de winkel in te zien. Onder andere de openingstijden, adres, een routebeschrijving en informatie over koopzondagen zijn dan te raadplegen.

Action webwinkel

In deze digitale tijden kopen steeds meer mensen hun inkopen via het internet. Het aantal webwinkels is hierbij stormachtig gegroeid. Menig winkelketen haalt daardoor een groot deel van de omzet binnen via het online kanaal. In het geval van Action ligt dit anders omdat de winkelketen momenteel niet over een online webwinkel beschikt. De producten van Action zijn dus vooralsnog alleen in de winkels te koop. De reden dat Action geen webwinkel heeft geopend komt door het feit dat de kosten voor verzending en eventuele retournering hoog zijn. Omdat Action producten verkoopt met geringe marges is deze vorm van verkoop vooralsnog niet aan de orde. Daar komt natuurlijk bij dat de winkelketen ook nog gewoon groeit door de opening van nieuwe winkels.

Werken bij Action

Omdat Action een groot aantal filialen heeft en als winkelketen nog steeds sterk doorgroeit zijn er op ieder moment volop openstaande vacatures. Het gros van de vacatures gaat om banen waarbij je werkzaam zult zijn op de winkelvloer of als kassamedewerker. Maar er zijn ook mogelijkheden om werkzaam te zijn op het hoofdkantoor van de winkelketen in zeer diverse soorten functies. Een overzicht van de vacatures kan worden geraadpleegd via het Action vacatureportaal.

Groei Action past in een trend

Het succes van Action past naadloos binnen de bredere trend van een groter consumentenbewustzijn op het gebied van prijs. Mede dankzij het internet zijn consumenten steeds beter in staat om te beoordelen wat hoge en lage prijzen voor een product zijn. Hierdoor vangt vooral het middensegment van de winkelketens flinke klappen; consumenten kopen immers liever online om geld te besparen. De winkelketens uit het hoge en het lagere segment overleven eenvoudiger omdat consumenten artikelen uit deze prijscategorieën minder snel online kopen. Action mag onder de noemer 'lagere segment' worden geschoven vanwege de scherpe prijsstelling en mede hierdoor overleeft Action tot dusver prima.

Geen aanbieding missen

Omdat Action een zeer snel wisselend assortiment heeft kan het lastig zijn om goed op de hoogte te zijn van de laatste aanbiedingen. Een overzicht van alle aanbiedingen van het moment zijn te vinden op de website van Action onder 'Weekactie'. Iedere week zijn er weer nieuwe aanbiedingen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney’s Dumbo (2019): een live-action remakeDisney’s Dumbo (2019): een live-action remakeOp 29 maart 2019 brengt Disney Dumbo uit: een speelfilm over een circusfamilie die een olifant ontdekt die met zijn giga…
Schoolspullen kopen voor de middelbare schoolSchoolspullen kopen voor de middelbare schoolAls je als 11 of 12 jarige naar de middelbare school gaat is dat meestal best even spannend. Veel jongeren denken dat ze…
Hoe creëer je meubels met een ''old look''?Zie je ze ook wel eens, van die meubels die eruit zien alsof ze al eeuwen oud zijn? En denk je dan: ''Dat is mooi, dat w…
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…

Swiss Sense: vestigingen, adressen en openingstijdenDe bedden van Swiss Sense staan bekend om het hoge comfort dat ze bieden. Het is daarom geen wonder dat Swiss Sense een…
De Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale Bloemenbon zijn cadeaubonnen die je iemand cadeau kan geven. Deze cadeaubonnen kun je b…
Bronnen en referenties
  • www.action.nl
Reacties

J. Holman, 01-12-2014
Is er buiten Troyes nog een action winkel in Noord oost Frankrijk?
mvg,
J.Holman Reactie infoteur, 03-12-2014
Beste heer/mevrouw,

Hier vind je een overzicht van alle winkels (onder andere in Frankrijk):
http://www.action.nl/winkels/

Met vriendelijke groet

Bianca, 29-10-2014
Adressen in Tilburg zijn niet up to date jammer Reactie infoteur, 06-11-2014
Die zullen binnenkort geüpdate worden

Onbekend, 02-09-2014
Filiaal Driebergen staat er niet bij
filiaal houten staat er niet bij
filiaal Nieuwegein centrum staat er niet bij Reactie infoteur, 14-09-2014
Ik heb het aangepast, bedankt voor de tip

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 09-11-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.