VVV Cadeaukaart inleveren

VVV Cadeaukaart inleveren De VVV Cadeaukaart is de bekendste en meest verkochte giftcard in Nederland. Er worden per jaar 8 miljoen exemplaren van verkocht. Voorheen heette het nog de VVV Cadeaubon en daarvoor Irischeque, maar de zeer ruime mogelijkheden zijn gelukkig al die jaren nog niet veranderd. Nog steeds is de VVV Cadeaukaart bij tienduizenden punten in te leveren, variërend van grote nationale ketens tot kleinere boetiekjes op de hoek van de straat.

Wat is de VVV Cadeaukaart?

De VVV Cadeaukaart is een begrip in Nederland en enorm geliefd omdat deze op enorm veel plaatsen kan worden besteed. Een VVV Cadeaukaart kan namelijk bij ongeveer 23.000 aangesloten ondernemingen worden uitgegeven, waardoor er voor iedereen wel een geschikte besteding te vinden is. Tot de acceptanten behoren grote winkelketens, kleine boetiekjes, goede doelen, musea, enzovoorts. De acceptanten zijn onder te verdelen in de branches Beauty en verzorging, Boeken, Cadeaus, Dieren, Computers, Electronica en Telecom, Er op uit en ontspanning, Eten en drinken, Huis, Tuin en Keuken, Kunst en cultuur, Mode, Sport, Hobby en Warenhuis. VVV Cadeaukaarten zijn verkrijgbaar in de range van 5 tot 250 euro.

Landelijke acceptanten

Tot de acceptanten behoren landelijke winkelketens zoals bijvoorbeeld Blokker, Bruna, C&A, de Bijenkorf, de Efteling, Gamma, HEMA, Intertoys, Intratuin, Kruidvat, Praxis en Xenos. In totaal zijn er meer dan 100 landelijke acceptanten. Een actueel overzicht van de landelijke acceptanten van de VVV Cadeaukaart is online via de website te raadplegen.

Lokale acceptanten

De VVV Cadeaukaart dankt haar veelzijdigheid vooral door de vele duizenden lokale acceptanten. In elke gemeente zijn er vaak meerdere winkels en acceptanten te vinden. Op de website van de VVV Cadeaukaart is een handige shopfinder te vinden waar je een postcode of een woonplaats kunt invoeren. Wanneer je de straal aangeeft waar binnen je zoekresultaten moeten liggen genereert de shopfinder een overzicht van alle acceptanten. Het voordeel aan het gebruik van de shopfinder is dat de zoekresultaten altijd actueel zijn en te verfijnen zijn door te selecteren op branche.

Online acceptanten

Ook de VVV Cadeaukaart volgt de tendens van de groeiende consumentenbestedingen op internet. Er zijn steeds meer online acceptanten. Hiertoe behoren internetwebwinkels van grote ketens zoals bijvoorbeeld Zalando en BCC. De meeste online acceptanten zijn op zichzelf staande webshops.

Saldo controleren

Voordat je de Cadeaukaart gaat uitgeven is het mogelijk om online het saldo te controleren. Hiervoor heb je het 19-cijferige kaartnummer nodig en een pincode die onder de kraslaag op de kaart is te vinden.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De VVV CadeaukaartDe VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart is een mooi cadeau bij een speciale gelegenheid. De VVV Cadeaukaart is breed te besteden bij onder an…
VVV Cadeaukaart - Welke winkels accepteren VVV CadeaukaartVVV Cadeaukaart - Welke winkels accepteren VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart (voorheen VVV Cadeaubon en VVV Irischeque), wie kent de bon of kaart niet? Je kunt met de VVV Cadeauk…
VVV Cadeaukaart: wat kun je ermee?VVV Cadeaukaart: wat kun je ermee?Koop in 2022 een cadeaukaart of een VVV dinercheque, als geschenk voor een verjaardag, een feestdag of zo maar. De keuze…
De verschillende giftcards en cadeaubonnenDe verschillende giftcards en cadeaubonnenTijdens feestdagen geven mensen elkaar steeds vaker een giftcard, omdat ze vaak niet weten wat iemand wil hebben. Dit wo…
Fashioncheque: de leukste bestedingstipsFashioncheque: de leukste bestedingstipsDe Fashioncheque is de cadeaubon waarmee je de ontvanger iemand mode cadeau doet. Met een Fashioncheque kan je namelijk…
Bronnen en referenties
  • www.vvvcadeaubonnen.nl
Reactie

Marrie Nieuwenhuis, 23-05-2016
Kun je de VVV bon inleveren tegen contant geld? Reactie infoteur, 30-05-2016
Er zijn bedrijven die zo'n ruil mogelijk maken, maar zover ik weet mag het eigenlijk niet

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 20-04-2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.