VVV Cadeaukaart - Welke winkels accepteren VVV Cadeaukaart

VVV Cadeaukaart - Welke winkels accepteren VVV Cadeaukaart De VVV Cadeaukaart (voorheen VVV Cadeaubon en VVV Irischeque), wie kent de bon of kaart niet? Je kunt met de VVV Cadeaukaart jezelf verwennen bij vele winkels, webshops, horecagelegenheden, attractieparken en musea. Het steunen van goede doelen behoort ook tot mogelijkheden. Dit maakt de kaart een ideaal cadeau voor elk persoon en voor alle gelegenheden. De ontvanger kan helemaal zelf bepalen waar de kaart voor gebruikt wordt. Logisch dus dat de VVV Cadeaukaart zo populair is om te ontvangen of te geven.

VVV Cadeaukaart - Waar te koop en te besteden

De VVV Cadeaukaart is in Nederland te koop bij meer dan 4000 verkooppunten, dus altijd dicht in de buurt. Je hebt de keuze uit drie verschillende kaarten - waarvan jij de waarde zelf bepaalt - zodat je het cadeau enigszins kunt afstemmen op de persoon voor wie het cadeau bestemd is. De volgende kaarten kun je kopen bij één van de vele verkooppunten of op VVVcadeaubon:
  • VVV Cadeaukaart.
  • VVV Dinercheque.
  • VVV Lekkerweg.

Daarnaast worden op de site van de VVV kaarten/bonnen aangeboden als de Nederlandse Boekenbon, de Bol.com Cadeaukaart en de Podium Cadeaukaart, zodat de keuze voor een passend cadeau of geschenk haast onbeperkt is.

Volop keuze met de VVV Cadeaukaart

De VVV Cadeaukaart is een kaart die de ontvanger de mogelijkheid geeft om een cadeautje naar eigen wens te kiezen bij verschillende acceptatiepunten, voor producten, winkels, bedrijven en attracties, verspreid over heel Nederland. De vrij te besteden kaart -die in verschillende geldwaarden te verkrijgen is- is eigenlijk altijd een welkom cadeautje, daar het de ontvanger de ruimte geeft om zelf iets leuks uit te zoeken. Je kunt deze cadeaukaart naar eigen keuze of smaak besteden, zodat je niet hoeft te doen 'alsof' je het gekregen cadeautje mooi vindt, terwijl je het in werkelijkheid foeilelijk vindt en het zo snel mogelijk ver weg bovenin een kast stopt. Wie kent deze situatie niet uit eigen ervaring? Sommige mensen zien een cadeaubon als gemakzucht van de gever; dat hij of zij geen moeite heeft gedaan om iets persoonlijks voor je uit te zoeken. Maar... uiteindelijk is een cadeau, gadget of hebbeding wat je waardeert of waar je van geniet veel leuker toch?

Adressen of acceptatiepunten VVV Cadeaukaart

Een situatie die menigeen ook zal herkennen, is dat je niet weet bij welke adressen van winkels en evenementen je de gekregen kaart kunt inwisselen of verzilveren, of dat je de kaart hebt gekregen van iemand die aan de andere kant van het land woont. Jammer, dat je dan mogelijk niet weet waar je de VVV Cadeaukaart kunt besteden en alsnog beperkt wordt in je keuzevrijheid. De VVV cadeaukaart kan namelijk in heel veel winkels ingewisseld worden en voor heel wat verschillende doeleinden gebruikt.

Op de website van VVVcadeaubon kun je de branche of de postcode ingeven, om zodoende te achterhalen wat deelnemende winkels en bedrijven er in jouw regio zijn. Ook kun je zoeken op winkelnaam, zodat je direct kunt zien of jouw favoriete winkel de VVV Cadeaukaart accepteert.

Geldigheid en saldo van de Cadeaukaart

Was en is de oude VVV Cadeaubon onbeperkt geldig, voor de nieuwe kaart geldt dit in principe ook. Echter, vanaf 3 jaar na activering van de kaart wordt een jaarlijkse beheervergoeding van 6 euro in rekening gebracht (in mindering gebracht op het saldo). Omdat de VVV Cadeaukaart voor het volledige saldo niet meer onbeperkt geldig is, moet je hier dus rekening mee houden bij uit te stellen aankopen. Na iedere aankoop is het resterend saldo op de Cadeaukaart altijd te achterhalen door dit te controleren op de site van de VVV.

Tip Ook zakelijk een goede keuze

Ook voor bedrijven en instellingen is de VVV Cadeaukaart een goede keuze. Leuk om aan werknemers te geven bij bijzondere gelegenheden, zoals verjaardagen, jubilea, een verhuizing, geboorte, zomaar als waardering, of als bonus voor bijzondere prestaties. Maar ook voor Sinterklaas, voor Kerst in een kerstpakket of als eindejaarsgeschenk is de VVV Cadeaukaart zeer geschikt.

De VVV Cadeaukaart kan ook verpakt worden in een door het bedrijf gepersonaliseerde maatenvelop. Met het bedrijfslogo bijvoorbeeld of met een persoonlijke tekst op de envelop of door bijvoeging van een kaartje. De VVV Cadeaukaart is bovendien fiscaal aftrekbaar.

Oude VVV Cadeaubonnen

Enkele afbeeldingen van oude VVV Cadeaubonnen, die nog steeds/onbeperkt te besteden zijn. De bonnen waren te verkrijgen in de volgende coupures: 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro, 15 euro, 20 euro, 25 euro en 50 euro.
© 2008 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De VVV CadeaukaartDe VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart is een mooi cadeau bij een speciale gelegenheid. De VVV Cadeaukaart is breed te besteden bij onder an…
Dinercheque: waar te koop en bij welke restaurants besteden?Dinercheque: waar te koop en bij welke restaurants besteden?De Nationale Dinercheque wint snel aan populariteit. Het is een prima cadeau voor mensen die houden van lekker eten en d…
De verschillende giftcards en cadeaubonnenDe verschillende giftcards en cadeaubonnenTijdens feestdagen geven mensen elkaar steeds vaker een giftcard, omdat ze vaak niet weten wat iemand wil hebben. Dit wo…
Cadeaubon: leuk om te gevenCadeaubon: leuk om te gevenSoms heb je werkelijk geen idee wat te geven aan iemand die jarig is en met geld aankomen vind je wel erg saai. Een cade…

Het begrip 'strategie' in de retailHet begrip 'strategie' nader uitgelicht met betrekking op de retail. Wat betekent dit begrip en wat voor functie heeft h…
Voorbeeld destep analyse, detailhandelVoorbeeld destep analyse, detailhandelDestep analyse van de detailhandel. Destep staat voor demografische, economische, sociale, technologische, ecologische e…
Bronnen en referenties
  • VVV Cadeaukaart
  • Brochure VVV
Reacties

Trudie de Bast, 18-05-2018
Ik heb een oude cadeaubon (blauw) met een waarde van 20 euro. Is deze nog geldig? Reactie infoteur, 22-05-2018
Beste Trudie,

De oude VVV cadeaubonnen zijn/blijven onbeperkt geldig.
Zie: https://www.vvvcadeaubonnen.nl/vvvcadeaubon

Mvg

Johan, 10-04-2018
Kan ik mijn vvv bon bij kwantum gebruiken? Reactie infoteur, 11-04-2018
Beste Johan,

Waarschijnlijk niet. Waar je de kaart wel kunt inwisselen kun je eenvoudig op postcode of plaats bekijken via onderstaande link:
https://www.vvvcadeaubonnen.nl/cadeaubon-besteden/cadeaukaart

Mvg

Yvonne Munik, 24-02-2018
Ik heb ondekt dat de VVV cadeaukaart niet geaccepteerd wordt als je online een boek wil bestellen.Of je moet hem eerst activeren.
Hoe dan? Reactie infoteur, 26-02-2018
Beste Yvonne,

Er zijn inderdaad nogal wat problemen bekend met de cadeaukaart.
Het beste kun je contact opnemen met de organisatie zelf.
Zie: https://www.vvvcadeaubonnen.nl/klantenservice

Mvg

Meertens, 19-04-2017
Hallo,

ik heb gekeken op postcode maar de winkels die vvv bonnen aannemen die hebben niet het artikel dat ik zou willen kopen en de artikels die ze wel verkopen daar heb ik geen interesse in. Mijn vraag is of de vvv bonnen ook voor contant geld kunnen worden ingewisseld. Reactie infoteur, 21-04-2017
Nee Meertens, dat gaat helaas niet. Misschien iemand in je omgeving die de bon over wil nemen?

Mvg

Simone, 21-03-2017
Kan ik mijn vvv-bonnen bij tuincentra's inleveren? Reactie infoteur, 21-03-2017
Beste Simone,

Kijk even bij de volgende link voor deelnemende winkeliers bij jou in de buurt.
https://www.vvvcadeaubonnen.nl/cadeaubon-besteden/winkels

Mvg

Jacqueline, 06-12-2016
Ik kreeg ineens van alle kanten VVV-bonnen. Inmiddels heb ik bonnen voor 70 en werkelijk nergens kan ik die dingen inleveren. Ik ben blij met cadeautjes, alleen jammer dat je hier werkelijk niets aan hebt. Nu ligt er 70 in een la te liggen. Volgende keer ga ik toch echt gewoon om contant geld in een envelop vragen. Ik kan me ook werkelijk niet voorstellen dat een VVVbon als 1 vd beste cadeaus in 2015 is uitgeroepen. Of er moeten inmiddels heel veel winkels afgehaakt zijn, maar ik kan ze bij alle winkels waar ik veel en graag kom, werkelijk niet kwijt. Waardeloos systeem. Reactie infoteur, 07-12-2016
Beste Jacqueline,
Heb je al op postcode gezocht voor de deelnemende winkels?
https://www.vvvcadeaubonnen.nl/cadeaubon-besteden/winkels
Mvg

A. Vilters, 29-11-2016
Kan ik bij de Aldi vvv-bonnen inleveren? Reactie infoteur, 30-11-2016
Beste A,

Nee, dat kan helaas niet. Waar wel, dat kun je eenvoudig via je eigen postcode ingeven.
Zie: https://www.vvvcadeaubonnen.nl/cadeaubon-besteden/winkels

Mvg

B. Assen, 19-01-2016
Hoe oud mag een VVV bon zijn om te besteden?
gr B.Assen Reactie infoteur, 25-01-2016
Als het een cadeaubon is, onbeperkt.
Zie: https://www.vvvcadeaubonnen.nl/klantenservice/veelgestelde-vragen/over-het-gebruik

Mvg

L., 09-01-2016
Geachte heer/mevrouw,

kan ik mijn kado bonnen nog inleveren bij albert heijn?
Ik weet dat het in het verleden nog wel kon, maar tot mijn stomme verbazing kan dit nu niet meer.

graag een reactie, Reactie infoteur, 12-01-2016
Beste L,

Zie de volgende link:
https://www.vvvcadeaubonnen.nl/cadeaubon-besteden/winkels/overzicht-acceptanten

Mvg

Diana, 16-07-2015
Neemt bristol ook vvv bonnen aan? Reactie infoteur, 20-07-2015
Beste Diana,

De volgende link staat in het artikel:
http://www.vvvcadeaubon.nl/

Mvg

Jan van der Zwan, 16-08-2014
Kan ik mijn VVVbonnen bij Dixon inleveren? Reactie infoteur, 18-08-2014
Beste Jan,

Volg de link in het artikel, dan kan je zelf de mogelijkheden invoeren.

Mvg

Brusselman, 02-07-2014
Kan ik de bonnen in wisselen bij primera? Reactie infoteur, 07-07-2014
Beste C,

Ja dat kan!
Zie: http://www.vvvcadeaubon.nl/zoeken/?s=primera

Mvg

Moentroes, 17-12-2013
Zyn er ook kappers dieze accepteren? Reactie infoteur, 21-12-2013
Beste Moentroes,

Kijk even bij de volgende link voor acceptanten:
http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/landelijke-acceptanten/

Mvg

Gretha Bult, 04-02-2013
Halo ik ben Gretha Bult en ik een vraag. Kan ik mijn cadeaubonnen ook in leveren bij olimpia of sape hoekstra? Reactie infoteur, 05-02-2013
Beste Gretha,

Kijk even bij de volgende link voor een overzicht van de acceptanten bij jou in de buurt.
http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen.aspx

Mvg

Iris, 03-01-2013
Neemt ikea ook vvv bonnen aan? Reactie infoteur, 04-01-2013
Beste Iris,

Op de volgende site kan je de acceptanten bekijken:
http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen/Landelijke%20acceptanten.aspx

Ook kan je jouw postcode invoeren voor deelnemende winkeliers bij jou in de buurt.

Mvg

G. Haarhuis, 05-12-2012
Accepteert van Haren schoenen ook de VVV cadeau bon? Reactie infoteur, 05-12-2012
Beste G,

De acceptanten van de VVV cadeaubon zijn via ingave van je postcode te achterhalen.
Hier -in de Harlemmermeer- accepteert Van Haren de bon!
Zie: http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen.aspx#searchresults

Mvg

M. Berchen, 05-11-2012
Ik wil graag een cadeaubon geven in de branche voor eten/drinken, zoiets voor. Albert Hein of La place in V&D. Dat is voor meer malen eten, met verschillende datum, kan dat?
Dat is voor een goede doel (deze persoon is invalide en kan niet zelfs koken).
Bedankt! Reactie infoteur, 05-11-2012
Beste M,

Een enkele La Place accepteert de VVV Cadeaubon. Kijk even bij de volgende link, dan kan je de deelnemende winkeliers in de gewenste regio selecteren.
http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen.aspx

Mvg

Carla Huldy, 10-09-2012
Doet de Media Markt ook mee met de VVV-bonnen? Reactie infoteur, 12-09-2012
Beste Carla,

De media Markt neemt geen VVV-bonnen in; BCC en Expert b.v. wel.
Zie ook: http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen/Landelijke%20acceptanten.aspx

Mvg

Kro, 13-07-2012
Zijn VVV bonnen in te wisselen bij media markt? Reactie infoteur, 13-07-2012
Nee Kro, wel bij o.a.: Dixons, Expert, Harense Smid, Kijk-shop, Bijenkorf en V&D, die ook elektronica in het assortiment hebben.
Bij jou in de buurt kan je eventueel op postcode kijken bij:
http://www.vvvcadeaubon.nl/

Mvg

Brouwer, 13-07-2012
Zijn er ook kledingwinkels z.a. Miss Etam? Reactie infoteur, 13-07-2012
Beste,

Miss Etam hoort hier helaas niet bij. V&D en de Bijkenkorf wel.

Mvg

Bram Planje, 12-07-2012
Geachte,

Zijn de VVV bonnen ook inwisselbaar bij Ikea!

Mvg, Bram Planje Reactie infoteur, 12-07-2012
Nee helaas niet Bram. Bij V&D en bijna alle bouwmarkten.
Kijk voor adressen bij je in de buurt bij:
http://www.vvvcadeaubon.nl/

Mvg

D. Theeven, 09-07-2012
Ik heb een aantal vvv-bonnen gehad. Nu wil ik hier graag een nieuwe bodem voor mijn bed van aanschaffen, maar ik vraag mij af bij welke andere winkels dan alleen Leen Bakker ik deze hiervoor kan besteden. Tips? Reactie infoteur, 10-07-2012
Beste Desiree,

Die keuze zal niet zo heel erg groot zijn.
Los van Leen Bakker eventueel de meeste bouwmarkten, maar dan zal dit veelal een (tijdelijke) aanbieding zijn.

Mvg

J-De-Grot, 08-05-2012
Kan ik mijn cadeaubon inleveren bij Mediamarkt?


kan ik mijn cadeaubon bij mediamarkt Reactie infoteur, 10-05-2012
Beste Jan,

In de regio Haarlem / Haarlemmermeer kan dit in ieder geval wel.
Kijk even bij de link voor je eigen regio:
http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen.aspx

Mvg

Hilde, 18-12-2011
Kan je deze VVV bonnen ook op internet besteden? Reactie infoteur, 19-12-2011
Beste Hilde,

In ieder geval wel bij Bol.com. In de meeste andere gevallen zal het lastig zijn omdat er bij de meeste bedrijven vooraf betaling verlangd wordt via Ideal en dergelijke.

Mvg

Bas, 27-07-2011
Ik heb iets oudere VVV irischeques zonder streepjescode erop. Zijn die nog geldig? Reactie infoteur, 28-07-2011
Beste Bas,

Dat is een kwestie van proberen, informeren. Alhoewel een aantal winkels moeilijk zullen doen, is het een 'waardepapier' dat zijn waarde zou moeten blijven behouden. Mogelijk wat aandringen. Hoor het graag van je!?

Mvg

Heinsmann, 12-07-2011
Kunt je de vvv cadeaubonnen ook bij ikea inwisselen? Reactie infoteur, 13-07-2011
Beste Rob,

Ik vrees van niet. Zal het artikel binnenkort aanpassen, want de gegevens zijn inmiddels achterhaald.
Zie: http://www.vvvcadeaubon.nl/Cadeaubon_gekregen/Landelijke%20acceptanten.aspx

Mvg

Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 13-04-2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.