Fashioncheque: online besteden bij webwinkels

Fashioncheque: online besteden bij webwinkels De Fashioncheque is een cadeaubon die gebruikt kan worden voor de aankoop van mode en mode accessoires. Een Fashioncheque is te besteden bij duizenden modewinkels in Nederland. Maar ook online is het mogelijk om je Fashioncheque te besteden bij één van de aangesloten webwinkels. Wie online zijn of haar Fashioncheque uitgeeft hoeft immers niet de deur uit en de bestelde artikelen worden bij de meeste webwinkels gratis thuisbezorgd. Steeds meer webwinkels en webshops doen mee aan het concept van Fashioncheque waaronder enkele zeer bekende namen.

Fashioncheque

Een Fashioncheque is een cadeaubon die kan worden gebruikt voor de aankoop van modeartikelen voor mannen, vrouwen en kinderen. Voorbeelden van modeartikelen zijn kleding, sieraden, lingerie, schoenen, mode accessoires, enzovoorts. Een Fashioncheque kan op duizenden plaatsen in Nederland worden gekocht en worden uitgegeven. Er is dus altijd meer dan genoeg keuze om de cadeaubon te besteden. Het aantal deelnemende winkels aan de Fashioncheque groeit nog steeds. Naast de 'gewone' winkels is het ook mogelijk om de Fashioncheque te besteden bij een snel groeiend aantal webwinkels.

Aangesloten webshops

Een actueel overzicht van alle bij de Fashioncheque aangesloten webwinkels is te raadplegen via het webwinkel overzicht op de website van de giftcard.

Niet alleen mode

Dat de Fashioncheque een cadeaubon is waarmee je mode kunt kopen blijkt wel uit het overzicht met deelnemende webwinkels. Echter kan een Fashioncheque ook worden gebruikt voor andersoortige artikelen. In het overzicht met aangesloten webwinkels zijn bijvoorbeeld ook webwinkels met in het assortiment juwelen, sieraden en interieurproducten opgenomen. Aan de linkerzijde kan de keuze worden gemaakt uit de categorieen damesmode, herenmode, kinder- en babymode, lingerie en badmode, sport, schoenen, sieraden en accessoires.

Voordelen online besteden

Online winkelen heeft twee grote voordelen. Ten eerste liggen de prijzen online lager dan in de 'stenen' winkels. Dit heeft te maken met het feit dat er geen dure winkelpanden nodig zijn en er is minder personeel nodig om een webwinkel te runnen. Een andere voordeel is dat je de deur niet uit hoeft, de producten worden thuisbezorgd. De meeste webwinkels bezorgen de bestellingen zelfs gratis thuis.

Online betalen met Fashioncheque

Je weet ondertussen dat je met een Fashioncheque gewoon online vanuit de luie zetel bestellingen kunt doen. Het werkt als volgt:
  • Je bezoekt allereerst één van de bij Fashioncheque aangesloten webwinkels.
  • Wanneer je een product vindt dat je wilt kopen kan je dit producten gewoon toevoegen aan het winkelmandje.
  • Tijdens het afrekenproces komt op een gegeven moment de optie om aan te geven dat je met een Fashioncheque wilt betalen. Meestal is dit wanneer je de betaaloptie moet kiezen, maar het exacte moment is per webwinkel anders. Via een beveiligde betaalomgeving kan je vervolgens het aankoopbedrag van je aankoop betalen met je cadeaubon. Je zult hiervoor de unieke code die op je Fashioncheque is weergegeven online moeten invoeren

Bijbetalen

Het kan natuurlijk voorkomen dat het product dat je wenst te kopen duurder is dan de waarde die je Fashioncheque vertegenwoordigt. In dat geval wordt de waarde van je cadeaubon afgetrokken van de waarde van het product. Het restbedrag kan worden aangevuld met een betaling via bijvoorbeeld iDeal.

Resterend saldo

Wanneer de waarde van je Fashioncheque hoger is dan de kosten van het product wordt de waarde van je Fashioncheque automatisch aangepast. Het restantbedrag kan op een later moment worden opgemaakt. Ook retourneren van producten is geen probleem. Het is bij retournatie overigens niet mogelijk voor de webwinkels om het aankoopbedrag terug te storten op je Fashioncheque. Over het algemeen ontvang je van de webwinkel in dat geval een andere kortingscode ter waarde van je retournering. Het is niet mogelijk om geld op je rekening gestort te krijgen. Hiermee wordt voorkomen dat een Fashioncheque in contant geld wordt omgezet door eerst een bestelling te plaatsen en die vervolgens weer te retourneren.

Contact

Wanneer er zaken niet correct verlopen met één van de aangesloten webwinkels dient er contact te worden opgenomen met de desbetreffende webwinkel. Eventueel kan er contact worden opgenomen met de klantenservice van Fashioncheque via het telefoonnummer 023-5518130 of via het e-mailadres contact@fashioncheque.com.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeaubon: leuk om te gevenCadeaubon: leuk om te gevenSoms heb je werkelijk geen idee wat te geven aan iemand die jarig is en met geld aankomen vind je wel erg saai. Een cade…
De verschillende giftcards en cadeaubonnenDe verschillende giftcards en cadeaubonnenTijdens feestdagen geven mensen elkaar steeds vaker een giftcard, omdat ze vaak niet weten wat iemand wil hebben. Dit wo…
Dansschoenen in sprookjes van Grimm, Perrault en AndersenDansschoenen in sprookjes van Grimm, Perrault en AndersenVolgens de reclame zijn vrouwen gek op mode, vooral op schoenen! Zie de reclame van 'Fashioncheque' waar een vrouw pas g…
De voor- en nadelen van online shoppenDe voor- en nadelen van online shoppenHet is in deze tijd niet meer weg te denken en we doen het steeds vaker: online shoppen. De webwinkels schieten de grond…
Beloon je vaste trouwe klanten voor hun loyale koopgedragBeloon je vaste trouwe klanten voor hun loyale koopgedragAls vaste klant van een winkel verwacht men extra service van de winkelier of filiaalhouder. De trouwe klant koopt immer…
Bronnen en referenties
Reactie

Mevr P. Hofman, 09-02-2016
Geachte Meneer, Mevrouw.
Graag zou ik van u willen weten welke winkels er mee doen met de fashioncheque.
Wil hem graag cadeau doen aan iemand die mij zeer dierbaar is.

Met vriendelijke groet. Reactie infoteur, 16-02-2016
Http://shop.fashioncheque.nl/nl/aangesloten-webshops.html

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 26-01-2017
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.