Goede arbeidsvoorwaarden bij Achmea

Achmea staat jaarlijks in de top vijf van beste werkgevers van Nederland volgens de Intermediair. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door de zeer goede arbeidsvoorwaarden bij de verzekeraar. Onder de vlag van Achmea vallen enkele grote Nederlandse verzekeraars, waaronder: Zilveren Kruis Achmea, Centraal Beheer Achmea, Agis en FBTO. Achmea heeft ongeveer 22.000 medewerkers in dienst die voornamelijk verdeeld zijn over de locaties: Tilburg, Apeldoorn, Zwolle en Leeuwarden. De verzekeraar scoort goed in de kwaliteit van de arbeidsvoorwaarden.

De beste werkgever

Uitgaande van de gegevens die Intermediair jaarlijks meeneemt in de beoordeling om tot de beste werkgever van het jaar te komen, scoort de verzekeraar goed op de onderdelen salariëring en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Toch eindigt de verzekeraar over het algemeen niet als eerste, doordat er werkgevers zijn die veel extraatjes bieden waar een grote verzekeraar als Achmea niet tegen op kan.

Het volledige personeel meenemen op een buitenlands tripje is niet mogelijk voor een werkgever met 22.000 werknemers. Door die kleine extraatjes winnen over het algemeen kleine werkgevers die een stapje extra kunnen zetten om de tevredenheid van de werknemer op te schroeven.

De sterke punten in de arbeidsvoorwaarden van Achmea

Eén van de sterkste punten van Achmea voor werknemers, is de individualiteit. De werknemers hebben jaarlijks de mogelijkheid om te schuiven in bijvoorbeeld vakantiedagen en de duur van de werkweek. Iemand die fulltime werkt, heeft een contract voor 36 uur. Jaarlijks kan de duur van de werkweek in overleg met de leidinggevende, verlengd of verkort worden. Het is mogelijk om 35 of 34 uur te gaan werken, of juist 37 of 38 uur in de week. De vakantiedagen kunnen uitgebreid worden, door meer dagen in te kopen. Het bedrag dat hiervoor benodigd is, wordt maandelijks in mindering gebracht op het inkomen. Hierdoor kan privé en zakelijk beter op elkaar worden afgestemd.

Het nieuwe werken

Achmea is in het verleden vooruitstreven gebleven op het gebied van het nieuwe werken. Door flexibel te werken en af en toe een keer een dag thuis te werken, kan de werknemer een grote mate van flexibiliteit realiseren. Het nieuwe werken is nog niet voor iedereen mogelijk, maar Achmea heeft daar jarenlang wel een voorbeeldfunctie in gehad.

Carrièrekansen

Een ander voordeel van de grote verzekeraar, zijn de mogelijkheden om carrière te maken. Bij een werkgever van een dergelijke omvang zijn er legio aan kansen, zonder dat u van werkgever hoeft te wisselen.

De beste werkgevers van 2011

Zoals voorgaande jaren ook het geval was, staat Achmea ook in 2011 in de top vijf van de beste werkgevers. Op nummer één stond Macaw. Dit is een Nederlandse IT dienstverlener, die ook jaarlijks hoog in deze lijst staat. Maar liefst 92 procent van de werknemers heeft een leaseauto, en de werkgever biedt ruime opleidingsmogelijkheden. Op twee stond de pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Dit was mede veroorzaakt door de goede arbeidsvoorwaarden. Op nummer drie stond: management-developmentspecialist ORMIT. De tevredenheid van de werknemers is behoorlijk gestegen door zeer unieke tripjes die bepaalde medewerkers hebben mogen maken.

Op nummer vier stond Achmea. Enigszins tegenvallend als u nagaat dat de werkgever de beste arbeidsvoorwaarden uit de test bood.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een arbeidsovereenkomst?Wat is een arbeidsovereenkomst?In de arbeidsvoorwaarden worden de condities die gelden tussen de werkgever en de werknemers vastgelegd. Beide partijen…
Discriminatie van parttimersDiscriminatie van parttimersNederland telt het hoogste percentage aan parttimers in vergelijking met de rest van Europa. Met name Nederlandse vrouwe…
Zorgverzekering: de zorgverzekeraar AchmeaZorgverzekering: de zorgverzekeraar AchmeaAchmea is de grootste zorgverzekeraar in Nederland. Het kan voordelig zijn om een zorgverzekering af te sluiten via Achm…
Gevangen in een baanGevangen in een baanIeder werknemers heeft het recht om over te stappen naar een andere werkgever indien hij of zij ontevreden is. Toch is h…

Open sollicitatiebrief schrijvenOpen sollicitatiebrief schrijvenEen open sollicitatiebrief wordt vaak geschreven voor het vinden van een stageplaats. Maar ook op de arbeidsmarkt kan ee…
Wel of geen eigen webwinkel? Tips, voor-en nadelenEen eigen webwinkel starten. Lekker vanuit huis werken. Maar is het wel wat voor u? Er komt nog een hoop kijken bij een…
Bronnen en referenties
  • Intermediair.nl
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 27-01-2012
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.