Te jong voor een bijbaan, maar toch geld verdienen

Te jong voor een bijbaan, maar toch geld verdienen Wil je een bijbaantje, maar ben je nog te jong? Niet getreurd. Er zijn vele andere manieren om geld te verdienen. Je kunt honden gaan uitlaten, auto’s wassen, folders rondbrengen of boodschappen doen voor mensen. Zo kun je als je 13 jaar of jonger bent, toch wat geld verdienen. Dit is ook wel beter bekend als 'Een heitje voor een karweitje'.

Niet te jong om geld te verdienen

Voor een baan bij bijvoorbeeld een supermarkt moet je meestal 14 of 15 jaar oud zijn. Dit betekend echter niet dat je op de leeftijd van 13 jaar of jonger geen geld kunt verdienen! We kennen namelijk het 'heitje voor een karweitje'. Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen, en het is nog leuk ook!


Ideeën om geld te verdienen

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen als je te jong bent voor een echte baan. Hieronder een aantal ideeën, voor een heitje voor een karweitje.

Auto’s wassen

Dit is vooral een leuk klusje als het lekker weer is! Lekker in de zon auto’s wassen. Het is verfrissend en je verdiend er nog wat geld mee ook. Het enige wat je nodig hebt is sop, een spons, een tuinslang en wat warm water.

Folders rondbrengen

Als je 13 of 14 bent, kun je ook folders gaan bezorgen. Er zijn wel een aantal regels over de tijden waarop je folders bezorgd en de hoeveelheid hiervan. Zo mag je niet ’s avonds lopen en ook niet elke dag. Zorg ervoor dat je dit navraagt bij het bedrijf waar je zou willen werken. Folders bezorgen is een goed betaald baantje. In ze zomer kun je lekker in de zon lopen en zo ook nog geld verdienen.

Boodschappen doen

Een ander idee is om boodschappen te doen voor mensen in de buurt. Misschien zijn er mensen in de buurt die de hele dag werken, of die om andere redenen niet zelf boodschappen kunnen of willen doen. Voor deze mensen zou je boodschappen kunnen gaan doen bij de supermarkt in de buurt. Zorg ervoor dat je een duidelijk lijstje krijgt, met geld om te betalen. Vraag ook altijd een bonnetje bij de kassa, dan kun je laten zien wat je van het geld gekocht hebt.

Werken in de tuin

Werken in de tuin is ook een heel leuk karwei voor in de zomer. Onkruid wieden of rotzooi opruimen bij mensen thuis zou een goede manier zijn om wat geld te verdienen. Vraag of de mensen spullen zoals een schoffel en handschoenen voor je hebben, want dit werkt wel zo fijn!

Honden uitlaten

Heel veel mensen hebben honden, maar hebben misschien niet altijd tijd om de hond uit te laten. Misschien werken ze veel, of zijn ze een weekendje op vakantie en moet er iemand op de hond passen. Ook dit is iets waarmee je wat geld zou kunnen verdienen.

Bij wie kan ik klusjes doen

Familie

Het makkelijkst is natuurlijk om dicht bij huis te beginnen. Misschien kun je wel klusjes voor je ouders doen! Als je familie in de buurt hebt wonen kun je misschien klusjes doen voor de familie. Denk hierbij aan ooms, tantes, opa’s en oma’s.

Mensen uit de buurt

Mensen uit de buurt kunnen natuurlijk ook ‘nieuwe klanten’ van je worden. Misschien zijn er mensen in de straat die je goed kent, waar je een klusje zou mogen doen. Vraag gewoon eens rond, wie weet is er wel heel veel werk te doen.

Reclame maken

Je kunt ook reclame maken voor je klusjes, om zo nog meer mensen in de buurt te vinden. Dit kun je doen door een briefje bij de supermarkt op te hangen. Schrijf op het briefje wie je bent, wat je allemaal doet en schrijf je telefoonnummer erbij. Wie weet belt er wel iemand waarvoor je een klusje kunt doen.

Tips

  • Spreek van tevoren af hoeveel je betaalt krijgt
  • Werk niet te veel, en zorg dat je huiswerk eerst af is
  • Ga niet het huis binnen van mensen die je niet kent
  • Als het goed gaat, kun je klusjes met vrienden gaan doen, wel zo gezellig!

14 Jaar en ouder

Op het moment dat je 14 jaar bent, mag je in sommige supermarkten gaan werken. Ben je nog ouder, dan kun je denken aan baantjes zoals pizzakoerier of dagbladbezorger. Dit verdiend een stuk meer dan een heitje voor een karweitje.

Lees verder

© 2011 - 2024 Timkraai, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…
Bijbaan: belasting & vakantiegeldBijbaan: belasting & vakantiegeldAls je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…

Werken als dagbladbezorgerWerken als dagbladbezorgerVroeg opstaan om op tijd de krant in de brievenbussen te stoppen. Dit is een dagelijks ritueel voor de dagbladbezorger o…
Bijbaan als pizzakoerier / bezorgerBijbaan als pizzakoerier / bezorgerHet werken als pizza koerier kan een leuke bijbaan zijn. Bekende pizzaria's als Dominos Pizza en New York Pizza zoeken a…
Timkraai (50 artikelen)
Gepubliceerd: 03-04-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.