Werken als dagbladbezorger

Werken als dagbladbezorger Vroeg opstaan om op tijd de krant in de brievenbussen te stoppen. Dit is een dagelijks ritueel voor de dagbladbezorger ofwel krantenbezorger. Als krantenbezorger kun je snel veel geld verdienen. Een goede bijbaan dus. Het eist echter ook heel wat op. Meer weten over het werk als kranten bezorger? Lees dan vooral verder…

Functieomschrijving

Als dagbladbezorger ben je natuurlijk een vroege vogel. Zes ochtenden per week vroeg op staan gaat je niet in de koude kleren zitten. Iemand die niet goed kan opstaan kan dus ook beter snel een andere baan zoeken.

Als dagblad bezorger ga je iedere ochtend naar het verzamelpunt, om je kranten op te halen. Iedereen heeft zijn eigen wijk, en weet ook per wijk bij welk huis een krant bezorgd dient te worden. De meeste ochtendbladen moeten voor zeven uur in de ochtend bezorgd worden. Een goede basisconditie is geen overbodige luxe, aangezien een bezorger toch al snel een aantal kilometers per ochtend fietst. Als dagbladbezorger hoef je niet sociaal ingesteld te zijn, je werkt immers in de vroege morgen en alleen de fluitende vogels houden je gezelschap. Daarnaast is het mogelijk om een muziekje op je mp3 speler te zetten, waardoor de tijd sneller voorbij lijkt te gaan.

Wat ga ik verdienen

Wat je precies gaat verdienen is niet te zeggen. Dit ligt aan de grootte van je wijk en het salaris dat je werkgever bied. Wat wel te zeggen is, is dat je als dagbladbezorger vaak per uur meer verdiend dan leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld in een supermarkt werken. Dit komt natuurlijk door de werktijden. Verder kan je zelf ook invloed hebben op je uurloon. Je krijgt namelijk niet per uur, maar per krant betaalt. Hoe sneller je bezorgt, hoe meer je per uur verdient dus. Daarnaast krijgen de meeste bezorgers ook nog een fietsvergoeding, aangezien zij op hun eigen fiets rijden.

Voordelen

  • Werken in de buitenlucht: Als dagbladbezorger werk je in de buitenlucht. Lekker in de ochtendzon werken is natuurlijk een van de voordelen.
  • Werken op je eigen tempo: Je kunt op je eigen tempo werken. Wil je snel je bed weer in, dan fiets je flink door. Als je een keer wat rustiger aan wilt doen kan dit ook, als de krant maar op tijd is. Er is geen baas die op je vingers kijkt.
  • Goed salaris: Dit is natuurlijk het meest aantrekkelijke aan de baan. Het salaris is in verhouding erg hoog.

Nadelen

  • Elke dag vroeg op: Je moet elke dag vroeg je bed uit, maar dus ook op tijd naar bed. Door de weeks de kroeg in of een late film kijken is leuk, maar als dagbladbezorger kan dit ook wat minder leuk uitvallen.
  • Niet veel uren maken: Het is niet mogelijk om veel uren te maken. De meeste bezorgers werken maximaal een uurtje per dag. Per week is dit dus maar zes uur. De tijd tussen het drukken van de krant en het tijdstip waarop hij op de mat moet liggen is nou eenmaal niet erg lang.
  • Als je niet kunt, moet je meestal zelf voor vervanging zorgen: Ben je een weekendje weg, of ga je op vakantie? Dan moet je bij de meeste werkgevers zelf voor vervanging regelen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Timkraai, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Friesch Dagblad – Christelijk regionaal dagbladFriesch Dagblad – Christelijk regionaal dagbladHet Friesch Dagblad is een krant die vanuit de christelijke overtuiging gemaakt wordt. De journalistiek van het Friesch…
Dagbladen en de (vakantie)bezorgingDagbladen en de (vakantie)bezorgingKrantenlezers zijn in de regel trouw aan hun krant en nemen deze ook graag mee tijdens de vakantie. Lekker lui opstaan e…
Concurrentie TNT en postNLTNT is het grootste postbezorgings bedrijf van Nederland. Er zijn ook enkele kleinere bedrijven die ook een hoog percent…

Vakantiewerk vanaf 13 jaarVakantiewerk vanaf 13 jaarVeel schoolgaande jongeren willen graag zelf wat geld verdienen. Vaak sparen ze voor een mobile telefoon, vakantie of kl…
Te jong voor een bijbaan, maar toch geld verdienenTe jong voor een bijbaan, maar toch geld verdienenWil je een bijbaantje, maar ben je nog te jong? Niet getreurd. Er zijn vele andere manieren om geld te verdienen. Je kun…
Timkraai (50 artikelen)
Gepubliceerd: 04-04-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.