Wat wil een investeerder weten?

Wat wil een investeerder weten? Investeerders zijn van groot belang voor ondernemers die kapitaal nodig hebben. De onderhandelingen tussen ondernemer en investeerder zijn natuurlijk een spannend proces. Want een investeerder: waar let deze op? Wie een investeerder zoekt kan maar beter goed beslagen ten ijs komen.

Is de ondernemer transparant?

Voor een investeerder is het belangrijk dat de ondernemer een open en transparante indruk maakt. Er moet wederzijds vertrouwen zijn en het moet klikken. Net als uitgeverijen dagelijks veel manuscripten binnenkrijgen, krijgen investeerders veel aanvragen. Een investeerder investeert omdat hij dat wil. De investeerder wil zien dat de ondernemer volkomen achter zijn eigen plan staat.

Past de onderneming van de ondernemer bij de ondernemingen van de investeerder?

De investeerder moet een klik hebben met de onderneming van de onderneming. Een investeerder heeft doorgaans een duidelijk beeld van de type ondernemingen waarin hij wil investeren. Van de ondernemer is het heel slordig om hieraan voorbij te gaan.

In hoeverrre investeert de ondernemer zelf?

Investeerders kijken naar de toewijding van de ondernemer aan zijn eigen onderneming. In hoeverre investeert de ondernemer zelf in zijn bedrijf: hieruit blijkt hoe het met het vertrouwen en de inzet van de ondernemer gesteld is met betrekking tot zijn eigen onderneming, wat opgemaakt kan worden uit de mate waarin de ondernemer zelf financiëel risico neemt. De investeerder wil weten in hoeverre de ondernemer in zijn eigen plan gelooft. Een investeerder wil tevens dat het kapitaal voor groei gebruikt wordt. Ook speelt de passie die de ondernemer toont ten opzichte van zijn onderneming, een niet onbelangrijke rol.

Hoe realistisch is het plan van de ondernemer?

Rekent de ondernemer zichzelf rijk, geeft het plan een reëel beeld? Maar het al dan niet aanwezig zijn van groeimogelijkheden in het plan is een doorslaggevende factor. Investeerders willen de waarde van een onderneming graag met 20% tot 30% jaarlijks zien toenemen.

Wat zijn de motieven van de ondernemer?

Investeerders worden erg veel benaderd door ondernemers die het volkomen zien zitten om miljonair te worden. Wie ziet dat niet zitten, maar als dat het motief van de ondernemer is dan is het een verkeerd motief. Investeerders zitten niet op zulke ondernemers te wachten. Groei is een must, maar het gaat ook om de passie en gedrevenheid van de ondernemer.
© 2008 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigen bedrijf starten zonder geldEen eigen zaak beginnen zonder geld is lastig, maar niet onmogelijk. Er zijn een aantal geldschieters die het mogelijk m…
Ondernemer & Belastingaftrek - Fiscale Faciliteiten (aftrek)Ondernemer & Belastingaftrek - Fiscale Faciliteiten (aftrek)Ondernemers die voldoen aan het urencriterium (1225 uur per jaar) hebben recht op alle faciliteiten c.q. belastingaftrek…
Hoe haal je als ondernemer meer omzet?De economie kent haar hoogtepunten en dieptepunten. Een ondernemer probeert natuurlijk zich in te dekken voor de dieptep…

Operationeel management ondergewaardeerdOperationeel management ondergewaardeerdOperationele managers op middle management niveau vervullen vaak de meest lastige functies. In de tussenlaag zitten is v…
Ondernemingsraad & Wet (WOR)Ondernemingsraad & Wet (WOR)De Wet op de Ondernemingsraden regelt de medezeggenschap van werknemers in ondernemingen en instellingen. De werkwijze v…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Gepubliceerd: 24-10-2008
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.