Kringlopen in Eindhoven: adressen en openingstijden

Kringlopen in Eindhoven: adressen en openingstijden Voor wie van kringlopen en het snuffelen tussen tweedehands spullen houdt is Eindhoven absoluut een aanrader. In de lichtstad zijn er een vijftal kringlopen die allen een bezoek waard zijn. De grootste kringloop is van Het Goed. Andere kringlopen worden onder andere gerund door Emmaus en Stichting Karoessel. Bij De Grootste Bazaar is het mogelijk om spullen van jezelf te verkopen. In dat geval wordt de opbrengst verdeeld tussen de aanbieder en de kringloop.

Kringlopen eindhoven

Legenda
A. Het Goed
B. Emmaus
C. De Grootste Bazaar
D. Stichting Karoesell
E. Kringloopwinkel Eindhoven


Het Goed aan de Meerakkerweg

Een van de grotere kringlopen met een vloeroppervlakte van 2300 vierkante meter in Eindhoven wordt gerund door Het Goed. Het adres is Meerakkerweg 2. Dit is een organisatie die door het land een twintigtal kringlopen heeft. Een groot deel van de medewerkers heeft een arbeidsbeperking en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die wonen in de gemeente Boxtel en gemeente Eindhoven kunnen hun spullen laten ophalen. Het is ook mogelijk om goederen af te leveren. De winkel is geopend van maandag tot er met donderdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Emmaus aan de Genneperweg

Een andere grote kringloop is van Emmaus. Emmaus is een stichting die oorspronkelijk is opgericht door een Franse priester nadat hij een dakloze tegenkwam, maar niet goed in staat was om deze te helpen. Hij besloot vervolgens een eigen stichting te beginnen. In Nederland runt Emmaus een aantal kringlopen en woningcomplexen. In Eindhoven is Emmaus gevestigd in een voormalig klooster aan de Genneperweg 11. De verschillende gebouwen vormen kleine winkeltjes. Zo is er een winkeltje met boeken. In een ander pand staan vooral meubels en in weer een ander staat er veel curiosa. Op woensdag is de markt geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. De Emmaus-kringloop is in 1976 opgericht en is daarmee de oudste kringloop van Eindhoven. De vrijwilligers halen spullen op in de Eindhoven, Aalst en Waalre. Ook is het mogelijk om spullen doordeweeks langs te brengen.

De Grootste Bazaar aan de Hugo van der Goeslaan

Kringloop De Grootste Bazaar zit aan de Hugo van der Goeslaan 4 in Eindhoven-oost. De Grootste Bazaar is van dinsdag tot er met zaterdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De kringloop heeft een oppervlakte van 1600 vierkante meter en een etalage van 150 meter lang. Daarnaast biedt De Grootste Bazaar een uniek concept. Het is mogelijk om spullen in de winkel te plaatsen met een minimale verkoopwaarde van 50 euro per artikel. Wanneer het product wordt verkocht wordt de opbrengt evenredig verdeeld tussen de aanbrenger en De Grootste Bazaar. Er is wel een addertje onder het gras. Wanneer een bepaald product na twee maanden niet is verkocht worden er kosten in rekening gebracht voor de “verkoopinspanning” die de kringloop heeft geleverd. Er worden in dat geval 9,95 euro in rekening gebracht. Wie spullen aanbiedt moet er dus wel goed over nadenken of dit wel de moeite waard is. De Grootste Bazaar moet niet verward worden met De Bazaar, een markt- en evenementenhal die ook in Eindhoven zit.

Stichting Karoesell aan de Edisonstraat

Sinds november 2013 is ook Stichting Karoesell actief met een eigen kringloop. De organisatie komt voort uit Emmaus. In tegenstelling tot Emmaus legt Karoesell niet de nadruk op de woongemeenschap, maar op duurzaamheid. De kringloop is te vinden aan de Edisonstraat 147a in de richting van Woensel. Van dinsdag tot er met vrijdag is de winkel geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. In de kringloop worden vooral veel kleding en meubels verkocht. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. De kringloop van Karoesell heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter. Er wordt vooral veel tweedehands kleding verkocht.

Kringloopwinkel aan de Hoogstraat

Een laatste grote kringloop zit aan de Hoogstraat 363 ten zuiden van het centrum van Eindhoven. Deze kringloop gaat door het leven onder de algemene naam Kringloopwinkel Eindhoven. Ze is dinsdag tot er met zaterdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De kringloop werkt nauw samen met de gemeente Eindhoven en verschillende instanties zoals Bureau Halt en de reclassering. Van daaruit worden er ook mensen, al dan niet verplicht, in de kringloop te werk gesteld.
© 2014 - 2022 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
De geschiedenis van EindhovenEindhoven is een grote stad, en een gemeente in Noord-Brabant. Nu heeft Eindhoven de 5e meeste bewoners van Nederland me…
Weekendje weg in EindhovenEindhoven is met meer dan 200.000 inwoners de grootste Nederlandse stad onder de rivieren en de op vier na grootste van…

HEMA - Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij AmsterdamHEMA - Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij AmsterdamHEMA, het bedrijf dat in Nederland wereldberoemd is vanwege zijn worst en gebak, verkoopt ook dames- en herenkleding, ba…
Kringlopen in Utrecht: openingstijden en adressenKringlopen in Utrecht: openingstijden en adressenUtrecht heeft een aantal zeer goed lopende kringlopen. Dat komt mede door de relatief jonge bevolking. Er wonen veel stu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: LoboStudioHamburg, Pixabay
  • http://www.degrootstebazaar.nl/
  • http://www.kringloopwinkeleindhoven.nl/
  • http://www.karoesell.nl/
  • http://www.emmauseindhoven.nl/
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 10-11-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.