Online marketing uitbesteden naar Suriname

Online marketing uitbesteden naar Suriname Online marketing groeit vrijwel overal in rap tempo. Zo ook in het zonnige Suriname. In dit warme land is online marketing in een zeer korte periode heel snel gegroeid. En hier maken ondernemers in Nederland gretig gebruik van. Surinamers kunnen immers de werkzaamheden doen tegen een veel lager tarief. Dit komt vooral kleine ondernemingen goed van pas.

Wat is online marketing?

Online marketing is een breed begrip en omhelst alle marketinginspanningen die via het internet worden verricht. Het effect hiervan voelt men zowel offline als online. Een online marketingcampagne kan zo bijvoorbeeld verkopen op de webshop stimuleren alsook meer klanten werven voor een fysieke winkel. Online marketing is een belangrijk onderdeel van de complete marketingstrategie van een bedrijf. De vraag naar experts op dit gebied is daarom enorm. Helaas lijkt het, anno 2016, dat het aanbod ook evenredig is gegroeid.

Waarom online marketing outsourcen/uitbesteden?

De werkzaamheden in deze branche zijn heel uiteenlopend en gezien de concurrentie staan de kosten hier enorm onder druk. Dit vak kent taken die uiteindelijk veel tijd en energie kosten. Zulke taken zijn tevens makkelijk door te sturen naar een ander. Het aanmaken van linkjes naar een website is een goed voorbeeld hiervan. Dit zijn de voornaamste redenen waarom werkzaamheden naar landen met lage lonen worden uitbesteed. Welke werkzaamheden uiteindelijk worden uitbesteed ligt helemaal bij de werkgever.

Outsourcen naar India

Ondernemers zijn eerder bekend met het uitbesteden van werk naar India. Zelfstandige ondernemers en grote bedrijven besteden al jaren taken uit naar dit land. In India voeren zij de werkzaamheden uit terwijl de ondernemer de klanten persoonlijk begeleidt.

De taken die worden uitbesteed zijn heel uiteenlopend. Via een opdrachtenplatform als Odesk of Elance vind je eenvoudig werkzoekenden die de nodige expertise en ervaring hebben om je opdracht aan te kunnen. In India hebben de mensen een goed opleidingsniveau en zijn ze de Engelse taal goed machtig. Dit maakt India de ideale plek om vooral IT-diensten naar uit te besteden.

Voor wat betreft online marketing worden veel SEO-diensten, waaronder linkbuilding, naar Indiase werknemers uitbesteed. Andere werkzaamheden waarvoor het beheersen van de Nederlandse taal noodzakelijk is, kunnen helaas niet daar worden uitbesteed. In zulke gevallen kun je overwegen met een expert uit Suriname in zee te gaan.

Waarom outsourcen naar Suriname?

Outsourcen naar Suriname heeft veel voordelen. Ook hier zijn de kosten veel lager en is er sprake van een goed opleidingsniveau. Bovendien is er geen taalbarrière en een gering cultuurverschil. Dit in tegenstelling tot India waar er geen Nederlands wordt gesproken. Daarom wordt Suriname anno 2016 steeds populairder als outsourceland voor Nederlandse ondernemers.

Het uitbesteden van klantenservice, telemarketing, data entry en administratie gebeurt al veel langer vanuit Nederland en België. Dit gebeurt doorgaans via de verschillende callcenters. Doordat de kosten veel lager liggen in Suriname blijft dit aantrekkelijk voor Europese ondernemers.

Online marketingdiensten uitbesteden naar Suriname

In de afgelopen jaren worden er steeds meer online marketingdiensten naar Suriname uitbesteed. Voor zelfstandige ondernemers in Nederland is dit een ware uitkomst. Zij zijn in de meeste gevallen nog niet in staat extra personeel in te huren in Nederland ook al hebben zij daar behoefte aan. Door werkzaamheden uit te besteden kun je meer tijd en energie stoppen in klantcontact en het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Outsourcen geeft je meer vrijheid om je te richten op je core-business of om je dag naar eigen inzichten in te delen.

Social media-marketing uitbesteden naar Suriname

Social media marketing is één van de snelst groeiende online marketing-branches in Suriname. Naast de verscheidene bedrijven zijn er ook vele zelfstandige ondernemers die hierin zijn gespecialiseerd. De voornaamste reden hiervoor is de ongekende populariteit van social media in dit land. Voor Surinaamse bedrijven is het in veel gevallen belangrijker om actief te zijn op social media dan het hebben van een goed onderhouden website. Social media-experts zijn er daarom in overvloed.

Blog management uitbesteden naar Suriname

Een blog is een onmisbaar deel van de contentstrategie van een bedrijf. Toch is het alleen effectief als het op een regelmatige basis wordt bijgewerkt en zorgvuldig wordt gepositioneerd binnen de niche. Het is de ideale manier om te communiceren met (potentiële) klanten over je diensten en producten. Helaas zit er heel wat werk in het onderhouden van een blog. Dit kun je eenvoudig uitbesteden naar Suriname tegen een fractie van de kosten van een bureau in Nederland. Bovendien besteden zulke bureaus het schrijfwerk ook vaker uit naar Surinamers.

Zoekmachineoptimalisatie uitbesteden naar Suriname

Wat wordt er allemaal uitbesteed? SEO-werkzaamheden zoals het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, zoekwoordonderzoek, linkbuilding, metatags inrichten en nog veel meer. Dit zijn allemaal taken die al langer naar Suriname worden uitbesteed.

Adwordsonderhoud uitbesteden naar Suriname

Om op de kosten te besparen zijn er agencies in Nederland die Adwordswerkzaamheden naar Suriname uitbesteden. Zo wordt het aantal gecertificeerde Adwordsprofessionals in Suriname steeds groter. Deze professionals zijn daarom ook bekend met het adverteren voor Nederlands bedrijven.

Hoe vind je online marketingtalent in Suriname?

Het vinden van de juiste persoon voor je werkzaamheden kan wat moeilijker gaan gezien de afstand. Gelukkig maakt het internet het werven van talent steeds gemakkelijker. Via de verschillende opdrachtenplatforms kom je al heel wat enthousiaste freelancers tegen. Suriname heeft nu ook enkele websites speciaal voor werkzoekenden. Je kunt je daar eenvoudig aanmelden als werkgever. Tevens is LinkedIn een goede plek om contacten te leggen met online marketeers in Suriname. Succes ermee!
© 2016 - 2024 Finite, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toeristenkaart voor SurinameDe toeristenkaart voor Suriname is een verplicht reisdocument dat je eenvoudig kunt verkrijgen; het is niet zo gecomplic…
Boekhouder of accountant inhurenBoekhouder of accountant inhurenVeel ondernemers kiezen ervoor om de administratie uit te besteden, door het inhuren van een boekhouder of accountant. W…
Financiële administratie uitbesteden: Is dat een goed idee?Veel ondernemers kiezen ervoor om de boekhouding en financiële administratie van hun bedrijf uit te besteden. Wanneer je…
Een stage vinden in Suriname: tipsEen stage vinden in Suriname: tipsVolg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding dan en moet je voor je studie stage lopen of bestaat de mogelijkheid omdat vrijwi…

Hoe promoot en verkoop je jouw product online?Als je iets maakt om te verkopen wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen dat zien en jouw product ook daadwerkelijk…
5 tips voor effectieve content marketing5 tips voor effectieve content marketingWat is content marketing? Het is een begrip dat vooral in de wereld van online marketing heel populair is anno 2016. De…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Visual Content, Flickr (CC BY-2.0)
  • http://www.suriweb.com/services/Internetmarketing.aspx
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Uitbesteding
Finite (2 artikelen)
Gepubliceerd: 20-10-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Marketing
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.