Geld verdienen met Clickbank

Geld verdienen met Clickbank Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om op het internet geld te verdienen. Clickbank is een van de grootste internationale aanbieders op het gebied van online geld verdienen met concrete mogelijkheden. Er worden wereldwijd dagelijks meer dan 30,000 producten verkocht door middel van Clickbank. Er zijn twee manieren om geld te verdienen op Clickbank, namelijk met een informatieproduct en met affiliate marketing.

Producten verkopen op Clickbank

Clickbank biedt u de mogelijkheid om uw producten via Clickbank te verkopen. U kunt digitale producten of fysieke informatieproducten verkopen via Clickbank. Nadat uw eerste product is goedgekeurd, betaalt u eenmalig $49.95 om gebruik te maken van de website. U kunt per account maximaal 500 producten aanbieden op Clickbank. De kosten voor de verkopen bedragen 1 dollar plus 7,5 % van uw verkoopbedrag. Mogelijk betaalt u ook de bijbehorende commissie voor affiliates. Het affiliateprogramma van Clickbank biedt verkopers de mogelijkheid om commissies tot 75% op producten te bieden aan affiliates. U moet minimaal 1% bieden. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken hoeveel commissie u wilt betalen aan uw affiliates. Immers, een affiliate is eerder geneigd om een product te promoten met een hoger percentage aan commissie dan een product met een lager percentage aan commissie. Clickbank concludeert dat affiliates op de website eerder geneigd zijn om producten te promoten met een commissie ter waarde van 50% tot 75% dan andere producten. U wordt uitbetaald zodra uw niet-uitbetaalde inkomsten de betalingsdrempel hebben bereikt. U kunt elke betalingsdrempel kiezen die hoger is dan $10 en lager is dan $1,000,000. U moet er wel rekening mee houden dat u $2.50 per betalingstransactie moet betalen. Dus zou het verstandig zijn om een betalingsdrempel die hoger is dan de standaardbetalingsdrempel te kiezen.

Voorbeeld

Prijs van de product$30.00
Kosten: 1 dollar plus 7,5 %$26,75
Affiliate commissie: 58%$11,25

Indien u uw producten op Clickbank wilt verkopen, moet u wel voldoen aan een aantal regels. De volledige lijst van regels kunt u lezen op de officiële website van Clickbank, maar waar het in feite op neer komt is dat u zich aan deze criteria moet houden:
 • Uw informatieproduct is toegankelijk op verschillende software-systemen
 • U moet een eigen domeinnaam hebben.
 • U moet een salespagina en een bedankpagina aanmaken. Ook moeten uw salespagina en bedankpagina op een website met een eigen domein staan.
 • U moet de Clickbankdisclaimer op uw salespagina en bedankpagina zetten.
 • Een klantenservice

Clickbank: Affiliate marketing

Clickbank is een van de grootste internationale aanbieders op het gebied van affiliate marketing. Aanmelden als affiliate op Clickbank is gratis. Clickbankproducten promoten is zeer aantrekkelijk, vanwege de relatief hoge commissies. U kunt alle producten vinden op de Clickbank Marketplace. Hier kunt u producten vinden per categorie of door het gebruik van de Clickbankzoekmachine. Indien u een product zoekt om te promoten, ziet u als affliate allerlei interessante statistieken onder het product staan. Het zou dus verstandig zijn om gebruik te maken van deze statistieken. De belangrijkste Clickbankafkortingen zijn:
 • Cat: Categorie en subcategorie
 • Initial $/sale: Hoeveel u gemiddeld verdient per product dat u promoot.
 • Avg %/sale: Het percentage aan commissies. Echter, u moet er wel rekening mee houden dat dit niet alleen geldt voor het betreffende product, maar over het geheel genomen.
 • Grav: Een afkorting voor Gravity score. Het is niet duidelijke welke formule hier wordt gebruikt, maar hoe hoger de Gravity score is, hoe meer affiliates het product o.a. hebben verkocht in de afgelopen 12 weken. Het is een manier om te zien hoe populair of hoe goed een product is.

U moet voldoen aan twee regels voordat u kan worden uitbetaald. U wordt pas uitbetaald zodra uw inkomsten de betalingsdrempel hebben bereikt en als u voldoet aan de Clickbankdistributie-eisen. U moet minimaal vijf producten verkopen en de producten moeten betaald worden door minimaal twee diverse betaalmogelijkheden. Dus indien u zeven producten heeft verkocht en ze allemaal met Paypal zijn betaald, wordt u niet uitbetaald totdat een toekomstige klant een andere betaalmogelijkheid heeft gekozen. Klanten kunnen gebruik maken van:
 • American Express
 • Carte Bleue
 • Diners Club
 • Discover
 • ELV (European Direct Debit)
 • JCB
 • Maestro
 • MasterCard
 • PayPal
 • Visa

Internationaal

U moet er wel rekening mee houden dat Clickbank internationaal georiënteerd is. Dus indien uw product op de internationale markt gericht is, zou Clickbank een uitstekende keuze zijn. Indien uw product gericht is op de Nederlandstalige markt, is Clickbank wellicht een minder geschikte optie. U zou in dat geval beter een ander affliatesysteem kunnen zoeken. U kunt o.a. denken aan de website Paypro. Indien u een affliate bent, moet u hier natuurlijk ook tot een zekere hoogte rekening mee houden.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fenrir, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesGeld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesMet affiliate marketing is er veel geld te verdienen. Je prijst op je eigen site een product aan waar de bezoekers van j…
Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Over aflliate marketing bestaan vele misvattingen. Een daarvan is dat je gemakkelijk snel rijk kunt worden. Dit is een b…
Affiliate MarketingAffiliate marketing is een vorm van marketing die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is. Deze vorm van ma…

8 tips voor een perfecte en succesvolle nieuwsbrief8 tips voor een perfecte en succesvolle nieuwsbriefEen perfecte en tegelijkertijd een succesvolle nieuwsbrief schrijven en versturen vereist enige professionaliteit. Er ko…
SEO: de basis van zoekmachine optimalisatieWil je de bezoekersaantallen op je website verhogen? Zoekmachine optimalisatie zorgt daarvoor. Met de juiste zoekwoorden…
Bronnen en referenties
 • Clickbank.com
Fenrir (46 artikelen)
Laatste update: 29-05-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Marketing
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.