Tuinmarkthallen in Boekel: een hal vol evenementen

Tuinmarkthallen in Boekel: een hal vol evenementen De Tuinmarkthallen in Boekel is een gebouw waar evenementen en beurzen plaats kunnen vinden. In de wintermaanden worden er veel rommelmarkten gehouden en in het voorjaar vindt er jaarlijks een alpacashow plaats. In het voorjaar en in de zomer is er in het gebouw een bloemen- en plantenoutlet, waar u goedkoop bloemen en planten kunt kopen. Met een ruimte van 3200 vierkante meter is er bij de Tuinmarkthallen in Boekel voldoende te beleven.

Wat zijn de Tuinmarkthallen?

De Tuinmarkthallen in Boekel was voorheen een tuincentrum waar veel planten en dierbenodigdheden werden verkocht. Vanwege de crisis en concurrentie in de branche had het tuincentrum het zwaar te verduren. De eigenaren hebben er in 2014 voor gekozen om te stoppen met het tuincentrum. Vervolgens zijn ze een nieuwe weg in geslagen en hebben van het tuincentrum een hal gemaakt waar evenementen en beurzen kunnen plaats vinden.

De Tuinmarkthallen biedt voor evenementen en beurzen voldoende ruimte met een hal die 3200 vierkante meter groot is. Verder is er veel parkeergelegenheid in de omgeving en hoeft u niet ver te lopen om de ingang te bereiken. De Tuinmarkthallen is een verlicht gebouw mede dankzij glazen ramen en dak.

Ligging

De Tuinmarkthallen is gelegen tussen de weg van Gemert en Boekel (N605). Vanuit de richting Helmond en Uden is de locatie eenvoudig te bereiken met de auto. Met het openbaar vervoer kunt u de locatie ook eenvoudig bereiken. De bushalte is op 5 minuten loopafstand. Vanuit de richting Eindhoven en Uden, kunt u de dichtstbijzijnde bushalte bereiken. U moet hiervoor uitstappen bij de bushalte ‘Berkhoek’.

Adres

Het adres van de Tuinmarkthallen is:
Gemertseweg 9A, 5427ET Boekel

Rommelmarkten

Jaarlijks vinden er bij de Tuinmarkthallen diverse rommelmarkten plaats. De rommelmarkten worden gehouden in de periode oktober t/m begin maart. In totaal is er plaats voor ongeveer 200 tot 300 kramen. Dit zorgt er voor dat de rommelmarkt in Boekel één van de grotere rommelmarkten is in de provincie Noord-Brabant. De standhouders op de rommelmarkt zijn particulieren en handelaren. Dit maakt het aanbod van producten erg divers.

Entree

De entree voor de rommelmarkt bedraagt in 2017 2,50 euro per persoon. Het bedrag kunt u betalen bij de ingang van het gebouw, waarna u vervolgens een toegangsbewijs krijgt. Wanneer u het gebouw verlaat kunt, u bij de uitgang een stempel krijgen. Met deze stempel kunt later op de dag het gebouw weer binnen komen zonder te betalen.

Kraam huren

Wanneer u de zolder heeft opgeruimd en diverse spullen wilt verkopen, bent u bij de Tuinmarkthallen op het juiste adres. Via de website kunt u eenvoudig een kraam huren. In 2017 worden de volgende kramen verhuurd:
  • Tafel A: 200x100 centimeter, 12,50 euro
  • Tafel B: 300x125 centimeter, 15,00 euro
  • Tafel C: 300x165 centimeter, 17,50 euro
  • Grondplaats 265x300 centimeter, 20,00 euro
  • Grondplaats 300x400 centimeter, 25,00 euro

U heeft van 6.00 tot 8.30 uur tijd om de marktkraam op te bouwen en in te richten.

Alpacashow

In de Tuinmarkthallen in Boekel vindt er jaarlijks een alpacashow plaats. Een alpaca is een kameelachtige en komt uit Zuid-Amerika. Tijdens de alpacashow worden de verschillende alpaca’s met elkaar vergeleken, waarbij wordt gelet op lichaamsbouw en wol. Verder staan er tijdens deze show diverse kramen, waarbij producten van alpacawol worden verkocht, zoals kleding. Hiernaast worden er ook allerlei streekproducten verkocht. In 2017 bedraagt de entree van deze show 3 euro.

Bloemen- en plantenoutlet

Vanaf 20 maart 2017 en de maanden april, mei en juni is er in de Tuinmarkthallen in Boekel een bloemen- en plantenoutlet. Bloemen en planten worden tegen zeer lage prijzen aangeboden. Wilt u uw tuin aanplanten of een leuke bos bloemen, dan is het bezoeken van de bloemen- en plantenoutlet de moeite waard.

Rommelmarkten in de buurt van Boekel

In de buurt van Boekel zijn er twee rommelmarkten die ook open zijn als er een rommelmarkt in de Tuinmarkthallen is. Wanneer u na afloop nog niet genoeg heeft van de rommelmarkt, kunt u de volgende rommelmarkten bezoeken.

Mercado Uden

Mercado Uden is in 2017 iedere zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Met ruim 2500 vierkante meter en een groot aanbod in producten, is het bezoeken van deze markt de moeite waard. De entree bedraagt 1 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het adres van Mercado is Industrielaan 7, 5405AA Uden.

Volkelse vrije markt

De vrije markt in Volkel is in 2017 iedere zondag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Er is ruimte voor 25 tot 50 kramen en de entree bedraagt 1 euro per persoon. Kinderen t/m 10 jaar mogen gratis naar binnen. Het adres van de Volkelse vrije markt is Rudigerstraat 32, 5408AB Volkel.

Bloemen- en plantenoutlet in de buurt

Naast de bloemen- en plantenoutlet in Boekel, is er ook een bloemen- en plantenoutlet in Helmond. Dit is ook in een voormalig tuincentrum. Deze bloemen- en plantenoutlet is vanaf 15 maart 2017 geopend. Het adres van de bloemen- en plantenoutlet in Helmond is Weg naar Bakel 4, 5409JA Helmond.
© 2017 - 2020 Thijs1993, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Designer Outlet Roosendaal: adres, openingstijden & parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Geum of NagelkruidGeum, met de Nederlandse naam Nagelkruid, is een rijkbloeiende plant die verkrijgbaar is met bloemen in de kleuren oranj…

De VVV CadeaukaartDe VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart is een mooi cadeau bij een speciale gelegenheid. De VVV Cadeaukaart is breed te besteden bij onder an…
De kringloop in Helmond: openingstijden en dienstverleningDe kringloop in Helmond: openingstijden en dienstverleningHelmond heeft één grote kringloopwinkel waar allerlei tweedehands artikelen worden aangeboden. Te denken valt aan antiek…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jackmac34, Pixabay
  • www.mercadouden.nl
  • www.meukisleuk.nl
  • www.tuinmarkthallenboekel.nl
  • http://www.bloemenenplantenoutlet.nl

Reageer op het artikel "Tuinmarkthallen in Boekel: een hal vol evenementen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Van Cuijk, 28-08-2018 11:09 #1
Wanneer mag ik me inschrijven voor de vlooienmarkt 2018/2019?
groetjes
jan van cuijk helmond Reactie infoteur, 29-08-2018
Beste Jan,

Vanaf 1 september 2018 kun je weer inschrijven voor de rommelmarkt in de Tuinmarkthallen.
Zie https://www.tuinmarkthallen.nl/agenda/

Groetjes
Thijs

Infoteur: Thijs1993
Gepubliceerd: 16-03-2017
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!