Van Cranenbroek: assortiment, filialen & openingstijden 2019

Van Cranenbroek: assortiment, filialen & openingstijden 2019 Van Cranenbroek heeft in 2019 vijf winkelfilialen, waarvan vier filialen in Nederland en één filiaal in België. Bij de megastore hebt u keuze uit een groot assortiment producten. Dit zijn voornamelijk producten voor uw huis, tuin en dier. Te denken valt aan gereedschap, dierenvoeding en tuinstoelen. De winkels hebben ook een groot aanbod in werkkleding, werkschoenen en carnavalskleding. In de maanden november en december worden er bij Van Cranenbroek veel kerstspullen verkocht.

Wat is Van Cranenbroek

Van Cranenbroek is een echt familiebedrijf dat bekend staat om zijn service en advies. Het bedrijf is van vader op zonen overgegaan die nu de zaak runnen. De winkels zijn groot opgezet en ingedeeld in diverse onderdelen. Vooral in de segmenten tuinmachines en tuinmeubelen is een groot aanbod. De winkelmedewerkers zijn u graag van dienst en zullen u bij eventuele vragen te woord staan. Wanneer u een product koopt, kunnen de medewerkers het ook voor u demonstreren.

Naast tuinmachines en tuinmeubelen heeft Van Cranenbroek ook een grote afdeling met (werk)kleding en werkschoenen. Een veel verkocht kledingmerk is Cratex. Van het merk Cratex heeft u bijvoorbeeld broeken, t-shirts, vesten, laarzen en schoenen.

Filialen

Van Cranenbroek telt in 2019 vijf winkelfilialen. Vier winkelfilialen zijn in Nederland, in de plaatsen Schijndel, Landgraaf, Budel en Dongen. In Opglabbeek staat de Belgische vestiging.

Schijndel

De vestiging in Schijndel is gelegen op industrieterrein Duin 1.
 • Adres: Duinweg 24, 5482VR Schijndel
 • Tel: +31(0)73-5430728

Landgraaf

De vestiging in Landgraaf is gelegen in industriegebied 4500-4600.
 • Adres: Minckerlersstraat 1, 6372PP Landgraaf
 • Tel: +31(0)45-5213430

Budel

De vestiging in Budel is gelegen op industrieterrein Airpark.
 • Adres: Randweg-Zuid 8, 6021PW Budel
 • Tel: +31(0)495-43092

Dongen

De vestiging in Dongen is gelegen op industrieterrein Tichelrijt.
 • Adres: Textielstraat 6, 5107NG Dongen
 • Tel: +31(0)162-380010

Opglabbeek

 • Adres: Weg naar Zwartberg 232, 3660 Opglabbeek (België)
 • Tel: +32(0)89-518300

Openingstijden 2019

De vestigingen zijn dagelijks geopend van 9.30 tot 18.00 uur. Op zaterdagen zijn de openingstijden 8.30 tot 17.00 uur. Op zondagen en feestdagen kunnen de winkels gesloten zijn.

Koopzondagen

Bij Van Cranenbroek zijn er regelmatig koopzondagen. Raadpleeg de website van Van Cranenbroek om te controleren welke vestigingen er op zondag open zijn.

Koopavonden 2017

Op donderdag is het bij de vestigingen in Landgraaf en Opglabbeek koopavond tot 20.00 uur. Bij de vestingen in Budel, Dongen en Schijndel is de koopavond op vrijdag. De winkel is dan geopend tot 20.00 uur.

Prijssegment

Van Cranenbroek staat bekent om zijn lage prijzen. De tuinmachines zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop in de aanschaf. Voor enkele tientjes heeft u bijvoorbeeld al een bladblazer. Wel moet vermeld worden dat deze bladblazers van minder bekende merken zijn zoals Flymo of Top Garden. U kunt hierbij niet verwachten dat de kwaliteit hetzelfde is als bij een bladblazer van de bekende merken Stihl of Husqvarna.

Naast tuinmachines zijn ook werkkleding en werkschoenen relatief goedkoop. Een werkbroek van het merk Cratex heeft u in 2019 voor ongeveer tien euro. Voor een werkbroek van de bekendere merken Engelbert-Strauss of Havep, betaalt u al snel meer dan dertig euro.

Concurrenten in de branche

De concurrenten van Van Cranenbroek zijn voornamelijk tuincentra, dierenspeciaalzaken en carnavalswinkels. Deze winkels verkopen een gedeelte van het assortiment wat Van Cranenbroek verkoopt. Het is meestal zo dat tuincentra, dierenspeciaalzaken en carnavalswinkels meer last hebben van de concurrentie dan dat Van Cranenbroek dat heeft met deze winkels. Dit komt omdat van Cranenbroek de producten vaak goedkoper kan aanbieden. Van Cranenbroek heeft geen webshop. De online webwinkels zoals Bol.com en Fonq kunnen op dit gebied ook als concurrenten worden beschouwd.

Folder met aanbiedingen

Elke twee weken brengt Van Cranenbroek een Folder uit met kortingen op producten. De folder kunt u thuis in de brievenbus ontvangen. Wanneer u deze niet ontvangt, kunt u de folder altijd lezen op de website van Van Cranenbroek.

Carnavalskleding

Van Cranenbroek staat bekend om zijn grote carnavalscollectie. Via de website kunt u de carnavalscollectie bekijken. De carnavalscollectie bestaat ieder jaar uit heren-, dames-, jongens- en meisjeskostuums. Hiernaast verkoopt Van Cranenbroek ook diverse accessoires zoals pruiken, maskers, helmen en hoeden. Het is niet mogelijk om attributen uit de carnavalscollectie online te bestellen. Wanneer u iets wilt kopen, moet u naar één van de vijf vestigingen. In de winkel heeft u de mogelijkheid om kostuums te passen.

Kerstartikelen

In november en december heeft Van Cranenbroek een groot aanbod in kerstartikelen. Kerstartikelen die ze bijvoorbeeld verkopen zijn verlichting, kunstkerstbomen, kerstballen en andere kerstversiering. De kerstartikelen zijn niet online verkrijgbaar, maar alleen bij één van de vijf vestigingen.

Onderhoud tuinmachines

Iedere Van Cranenbroek-vestiging heeft een technische dienst. De tuinmachines die u in de winkel heeft gekocht, kunt u jaarlijks laten onderhouden. Van Cranenbroek raadt aan om jaarlijks in de winter een onderhoudsbeurt uit te laten voeren aan uw machine. Uw machine is dan in het voorjaar weer klaar voor gebruik. Onderhoudswerkzaamheden die door de technische dienst kunnen worden uitgevoerd zijn:
 • Olie verversen
 • Luchtfilter schoonmaken
 • Machine schoonmaken
 • Messen afstellen en slijpen

Van Cranenbroek-cadeaubon

Bij alle filialen kunt u een cadeaubon kopen. Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar in coupures van 5 euro, 10 euro en 25 euro. Bij de cadeaubonnen krijgt u een bijpassende envelop. Een cadeaubon is bijvoorbeeld een leuk cadeau voor vaderdag.

Werken bij Van Cranenbroek

Door een spectaculaire groei van het bedrijf, zoekt Van Cranenbroek regelmatig nieuwe collega’s. Op de website van Van Cranenbroek kunt u de vacatures in de gaten houden. Zo zijn er regelmatig vacatures voor magazijnmedewerkers, verkoopmedewerkers, vakkenvullers en kassamedewerkers.
© 2017 - 2024 Thijs1993, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Action: Nederlandse winkelketenAction is een Nederlandse winkelketen die ook actief is in andere Europese landen. In tijden van een krimp in de vraag n…

Kringloopwinkels in Uden: openingstijden en voorzieningenKringloopwinkels in Uden: openingstijden en voorzieningenIn Uden zijn twee kringloopwinkels gevestigd. Eén van deze kringloopwinkels is in 2017 de grootste kringloopwinkel van N…
Bauhaus: Adres, informatie en openingstijdenBauhaus: Adres, informatie en openingstijdenBauhaus is een Duitse bouwmarkt. Het is één van de grootste doe-het-zelfketens in Europa. In 1960 werd de eerste Bauhaus…
Bronnen en referenties
Thijs1993 (41 artikelen)
Laatste update: 09-06-2019
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.